به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ،عباسعلی وفائی نژاد مدیر کل غله و خدمات بازرگانی مازندران گفت: با توجه به تصمیمات قرارگاه عملیاتی ستاد ملی کرونا و هماهنگی بعمل آمده با فرمانداران هرگونه ساده انگاری و یا تخلف و بی توجهی به شیوه نامههای بهداشتی از سوی واحدهای خبازی با برخورد جدی همراه با کاهش یا قطع سهمیه متخلفان صورت میپذیرد.
او افزود: در خبازیها یک نفر صرفا باید فروش نان را انجام داده و این فرد به هیچ عنوان نباید در فرآیند تولید نان در تماس باشد و حتی المقدور از دریافت وجه نقد از مشتریان خودداری و ترجیحا از دستگاه کارتخوان استفاده شود و در صورت دریافت و یا پرداخت پول نقد از انبرک یا پنس استفاده شود.
وفائی نژاد با بیان اینکه یکی از وظایف شاغلین در نانواییها در زمان شیوع ویروس کرونا تامین دستگاه پوز است، گفت: لازم است امکانی فراهم شود که خریداران بتوانند از طریق اپلیکیشنها و نرم افزارهای اینترنتی وجه مورد نظر را به واحدهای نانوایی پرداخت کنند.
او با بیان اینکه دست نزدن زیاد به نان، استفاده از ماسک و گندزدایی و ضدعفونی کردن سطوح از وظایف افراد شاغل در نانواییها است، افزود: استفاده از ماسک، کلاه، دستکش و پیش بند در حین کار، ممانعت از ورود افراد متفرقه به داخل نانوایی، ضدعفونی کردن روزانه تمامی تجهیزات نانوایی و سطوحی که نان روی آن قرار میگیرد و در صورت امکان قرار دادن نان داخل کیسه یا سبد نان مشتری نیز از اصول بهداشتی است که باید رعایت شود.
دبیر کارگروه آرد و نان مازندران در ادامه به نکاتی که شهروندان باید در هنگام خرید نان به آن اهمیت بدهند اشاره کرد و گفت: استفاده از دستکش یکبار مصرف در برداشتن نان و داشتن کیسه پارچهای مخصوص نان، عدم سرد کردن نان بر روی میزهای قرارداده شده در داخل یا بیرون واحد خبازی، عدم بریدن نان توسط چاقو و برسهای عمومی که معمولا در نانواییها وجود دارد، استفاده از کارتهای الکترونیکی پرداخت میتواند در تهیه نان سالم و بهداشتی کمک کند.
او افزود: افراد برای خرید نان باید فاصله اجتماعی را رعایت کنند و در صف با سایر افراد با فاصله فیزیکی حداقل یک و نیم متر بایستند، به همین منظور حتی المقدور سعی شده جلوی واحدهای خبازی جانمایی لازم با رنگهای خاص صورت گیرد و همچنین بهتر است خریداران به وسیله کارتهای بانکی الکترونیک مبلغ مورد نظر را پرداخت کنند.
وفایی نژاد در ادامه به موضوع مهمی به خصوص در آستانه ماه مبارک رمضان اشاره کرد و گفت: بسیاری از مردم به تازه خوری عادت دارند و به همین دلیل برای هر وعده غذا نان تازه تهیه میکنند که این امر افزایش تردد به واحدهای نانوایی را به همراه دارد و موجب ایجاد تجمع و صف انتظار و شناخته شدن نانواییها به عنوان واحدهای با ریسک بالا میشوند.
مدیر کل غله و خدمات بازرگانی مازندران افزود:در همین راستا همه کارگروههای آرد و نان شهرستانها موظف میباشند ضمن صدور ابلاغیه شهرستانی نسبت به زمانبندی مناسب پخت نان توسط نانوایان مبادرت کنند.
انتهای پیام/س