وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خلاقیت، نوآوری و هوشمندی را به عنوان مولفه‌های اصلی برای یک واحد روابط‌عمومی کارآمد عنوان کرد.

به‌ گزارش حوزه میراث و گردشگری  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، نشست شورای سیاست‌گذاری هفته روابط عمومی با حضور علی‌اصغر مونسان وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، علیرضا بای رئیس مرکز روابط‌عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و اعضای این شورا قبل از ظهر امروز یکشنبه ۲۲ فروردین‌ماه ۱۴۰۰ در سالن فجر وزارتخانه برگزار شد.

وظایف روابط‌عمومی‌ها باید تدوین و تشریح شود

دکتر مونسان ضمن تبریک سال نو به اهمیت جایگاه روابط عمومی اشاره کرد و گفت: «این حوزه برای مدیران دارای اهمیت ویژه‌ای است، اما هنوز تا رسیدن به جایگاه و ایفای نقش واقعی خود فاصله دارد.»

او جایگاه این حوزه را منوط به عملکرد مدیر و تمامی اعضای این واحد دانست و افزود: «با عملکرد اثرگذار همراه با خلاقیت و نوآوری جایگاه این واحد در تمامی دستگاه‌ها می‌تواند تا بالاترین درجه ارتقا پیدا کند.»

تدوین و تشریح وظایف روابط‌عمومی و ابلاغ آن به تمامی دستگاه‌ها در راستای رفع نواقص این حوزه و پکپارچه‌سازی پیشنهادی بود که از سوی وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی به اعضای شورای سیاست‌گذاری هفته روابط‌عمومی مطرح شد.

تحلیل اخبار از سوی واحد روابط عمومی

دکتر مونسان تحلیل اخبار از سوی واحد‌های روابط عمومی را به‌عنوان یکی از مهم‌ترین نقش‌های این حوزه عنوان کرد و گفت: «به اعتقاد من روابط‌عمومی محل تبادل اخبار است و باید نقش تحلیلگری داشته باشند. در این واحد، اخبار نه به‌صورت خام بلکه باید تحلیل‌شده در اختیار مدیران مربوطه قرار بگیرند.»

او هوشمندی و رصد ۲۴ ساعته اخبار مربوط به حوزه را از نکاتی عنوان کرد که می‌تواند جایگاه مدیر روابط عمومی را تا مشاور ارتقا دهد.

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، با اشاره به نقش سخنگو بودن واحد روابط‌عمومی افزود: «روابط‌عمومی علاوه بر فن بیان باید در جریان تمامی اخبار درونی و بیرونی قرار داشته باشد که عموما در دستگاه‌ها این‌گونه نیست و در روابط‌عمومی‌ها این نقصان دیده می‌شود.»

روابط‌عمومی سطح افکار عمومی به یک دستگاه را تنزل یا ارتقا می‌دهد

دکتر مونسان تعیین دریچه نگاه مردم به دستگاه مربوطه را از دیگر نقش‌های این واحد عنوان کرد و گفت: «واحد روابط‌عمومی فارغ از عملکرد خوب یا بد یک دستگاه می‌تواند قضاوت و نگاه مردم را به آن دستگاه ارتقا و یا تنزل دهد.»

خوش‌فکر و خلاق بودن از دیگر مولفه‌هایی بود که از سوی وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی برای موفقیت جایگاه روابط‌عمومی عنوان شد. او در ادامه به نگاه موشکافانه روابط‌عمومی اشاره کرد و افزود: «اگر این بخش قبل از دیگران ایراد‌ها را ببیند، شناسایی کند و با نگاه نرم انتقادی انعکاس دهد، اتفاقات مثبتی را رقم خواهد زد.»

جریان‌سازی و فرهنگ‌سازی توسط روابط‌عمومی‌ها

دکتر مونسان هدایت افکار عمومی را از دیگر وظایف روابط‌عمومی عنوان کرد و گفت: «این واحد می‌تواند افکارساز و فرهنگ‌ساز باشد و با تعیین مسیر افکار عمومی را هدایت کند. جریان‌ساز بودن نقش مهمی است که از این طریق یک موضوع می‌تواند به جریانی ملی تبدیل شود.»

او در پایان بر استانداردسازی وظایف روابط‌عمومی و برگزاری دوره‌های تخصصی تاکید کرد و افزود: «با این استانداردسازی سطح حداقلی و ارتقایافته روابط‌عمومی‌ها مشخص می‌شود و این واحد‌ها برای رسیدن به جایگاه بالاتر تلاش می‌کنند. همچنین موجب هم‌افزایی و هماهنگی بین واحد‌های روابط عمومی کشور و عملکرد بهتر می‌شود.»

ارتقای امتیاز استان‌ها با ایجاد فضای رقابتی

علیرضا بای نیز ضمن خوشامدگویی به تشریح فعالیت‌های مرکز روابط‌عمومی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در سال گذشته پرداخت و بیان کرد: «در سال گذشته پس از ۱۵ سال موفق به دریافت مجوز رسمی برای خبرگزاری میراث‌آریا شدیم و این خبرگزاری دارای هویت شد. با پشتیبانی‌های دکتر مونسان در سه حوزه نیروی انسانی، زیرساخت و تجهیز امکانات عملکرد خوبی صورت گرفت.»

او با اشاره به عملکرد مناسب ۳۱ استان در حوزه تولید خبر و فعالیت در فضای مجازی افزود: «در حوزه خبر با ارزیابی، رتبه‌بندی و رصدی که انجام شد رقابتی بین استان‌ها شکل گرفت که موجب ارتقای چشمگیری در فعالیت آن‌ها شد. در حوزه فضای مجازی نیز تمامی دفاتر استانی فعال است به طوری که در سال گذشته ۲۸ هزار محتوا در سطح استانی و ملی تولید شد.»

تشکیل شورای اطلاع‌رسانی و خبر درراستای تعامل بیشتر با مدیر عاملان رسانه‌ها که در آینده اتفاق خواهد افتاد از دیگر موارد مورد اشاره رئیس مرکز روابط‌عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی بود.

در ادامه غلامرضا کاظمی دینان رئیس شورای سیاست‌گذاری هفته روابط عمومی درباره تاریخچه شکل‌گیری روابط عمومی و اهمیت جایگاه این حوزه توضیحاتی را ارائه داد.

او «روابط‌عمومی؛ عامل پیوندها، مانع گُسست‌ها» را به عنوان شعار هفته روابط‌عمومی سال ۱۴۰۰ اعلام کرد.

شورای سیاست‌گذاری هفته روابط عمومی ضمن تشکر از همراهی دکتر مونسان برای برگزاری این نشست در وزارتخانه، کتابی با موضوع روستا‌های تاریخی ایران به همراه لوح تقدیری به وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی تقدیم کردند.

هفته روابط عمومی ۲۷ اردیبهشت‌ماه آغاز می‌شود و تا ۲ خردادماه ادامه خواهد داشت.

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.