به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، استان اصفهان ظرفیتهای مناسبی برای استفاده از انرژی خورشیدی و بادی دارد که به اعتقاد کارشناسان تاکنون اقدام اساسی در این بخش انجام نشده است در حالی که بهرهگیری از این مهم علاوه بر صرفه اقتصادی، راهکاری مهم برای کاهش بحرانهای زیست محیطی است.
لزوم بهرهگیری از انرژی خورشیدی با توجه به پیامدهای حاصل از بکارگیری انبوه سوختهای فسیلی و انتشار کربن راهکاری مهم برای رفع و یا کاهش بحرانهای زیست محیطی است که استان اصفهان باید برای سرمایهگذاری این امر مهم، تدابیر ویژهای اتخاذ کند.
عباس رضایی استاندار اصفهان دیروز در دیدار همایون حائری معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی افزود: توسعه پنلهای خورشیدی علاوه بر حل مشکلات برق رسانی به برخی مناطق، باعث ایجاد اشتغال نیز میشود.
استاندار اصفهان خاطرنشان کرد: باید اقداماتی صورت گیرد تا وابستگی به نیروگاهها کم شود و استفاده از پنلهای خورشیدی توسعه یابد.
او با اشاره به کم آبی استان یادآور شد: متاسفانه طی سالهای گذشته استان اصفهان با خشکسالی مواجه شده و مقدار آب اندکی در سد زاینده رود وجود دارد از این رو باید برنامه ریزی ویژهای برای مصرف آب صورت گیرد تا با قطعی مواجه نشویم.
رضایی ادامه داد: همچنین در اماکن، نهادها و ادارات باید مصرف بهینه آب صورت بگیرد.
استاندار اصفهان با بیان اینکه ۱۰ هزار واحد تولیدی و صنعتی در استان مستقر است، تصریح کرد: باید برنامه ریزی ویژهای برای مصرف برق واحدها صورت بگیرد.
او اضافه کرد: همچنین باید مشکلات و مسائل واحدهای تولیدی و صنعتی مرتفع شود تا ضربهای به تولید وارد نشود.
انرژیهای تجدیدپذیر که از آن به نام انرژی پاک هم نام برده میشود از بهترین انرژیهای سازگار با محیط زیست به شمار میروند که جایگزین بسیار مناسبی هم برای انرژیهای با منشا فسیلی هستند.
ایران با وجود ۳۰۰ روز آفتابی از مجموع ۳۶۵ روز سال در بیش از دوسوم مساحت خود و متوسط تابش ۴.۵ تا ۵.۵ کیلووات ساعت بر مترمربع در روز یکی از کشورهای با پتانسیل بالا درزمینه انرژی خورشیدی است.
انرژی خورشیدی میتواند هم برای گرمایش، پخت و پز و هم برای تامین روشنایی مورد استفاده قرار گیرد بدون آنکه نیازی به شبکه انتقال گسترده و یا حتی مصرف سوختهای فسیلی باشد.
با توجه به این فرصت، تاکنون ۱۲۰ نیروگاه تجدیدپذیر در کشور ساخته شده و ظرفیت این نیروگاهها ۸۵۰ مگاوات است که ۸۰۰ مگاوات آن از محل تجدیدپذیرهاست و ۵۰ مگاوات نیز از محل صرفهجویی در مصرف سوختهای فسیلی حاصل شده است.
این ۱۲۰ نیروگاه شامل، ۵۵ نیروگاه خورشیدی و ۱۹ نیروگاه بادی و بقیه نیروگاههای کوچک آبی و زیست توده هستند که اکثر آنها با سرمایهگذاری بخش خصوصی انجام شده است.
ظرفیت سالانه نصب پنلهای خورشیدی در کشور تا سال ۱۴۰۷ حدود ۱۰۰ تا ۱۵۰ مگاوات پیش بینی شده است.
استان افزون بر پنج میلیون نفری اصفهان ۲۴ شهرستان دارد.
انتهای پیام/م