به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، ژله یک نوع دسر است که در مهمانیها باعث جذابیت پذیرایی مان میشود شما میتوانید با توجه به نکاتی که در زیر آموزش داده شد، ژلههایی بسیار زیبا و خوشمزه را در منزل برای خانواده خود یا میهمانانتان تهیه کنید.
ژله یک دسر خوشمزه است که طرز تهیه سادهای دارد و تقریبا همه افراد حداقل برای یک بار تجربه درست کردن ژله را دارند. ژلهها دارای طعمها و روش تهیه و ظاهر متفاوت هستند. برای اینکه بتوانید ژلهای زیباتر، خوش طعمتر و حرفه ایتر درست کنید باید قلقهای خاص و فوت و فنهای درست کردن ژله را بیاموزید.
طرز تهیه ژله ساده
یک بسته ژله با هر طعمی که میپسندید را انتخاب کنید و یک لیوان آب را در ظرفی ریخته و بگذارید تا جوش بیاید. سپس پودر ژله را داخل آن ریخته و خوب هم بزنید تا کاملا حل شود. اجازه دهید تا حدود یک دقیقه روی حرارت بماند و آن را هم بزنید. بعد نصف لیوان آب سرد را به آن اضافه کرده و خوب مخلوط کنید و درون قالب خود بریزید. یک قالب که طرح زیادی دارد انتخاب کنید بهتر است قالب شما پلاستیکی و یا سیلیکونی باشد.
بیشتر بخوانید:
برای اینکه ژله راحتتر از ظرف جدا شود:
قالب را روغن مالی کنید و سپس شکر بپاشید و نیم ساعت داخل فریزر بگذارید و بعد مایع ژله را داخل آن بریزید.
استفاده از آب داغ: هنگامی که دسر کاملا بست، قالب دسر را پانزده تا بیست ثانیه داخل یک ظرف محتوی آب داغ میگذاریم سپس ژله را به ظرف مورد نظر منتقل کنید. اگر ژله کمتر ازاین زمان در آب داغ قرار بگیرد ژله کامل جدا نمیشود و اگر زمان قرار گرفتن ژله در آب زیاد باشد ژله آب خواهد شد.
استفاده از حوله گرم و سشوار: شما میتونید بعد ازبستن ژله ان را همراه قالب در ظرف دمر کنید، حولهای ازقبل گرم شده را دور قالب بپیچید تا قالب جدا شودشما میتونید بعد ازبستن ژله ان را همراه قالب در ظرف دمر کنید و همه جای قالب سشوار بگیرید تا دسر از قالب جدا شود.
جدا کردن ژله از قالبهای پیرکس: روش استفاده از آب گرم اگر قالب ژله تان پیرکس باشد مناسب نیست، زیرا در اثر تغییر ناگهانی دما ظرف پیرکس میشکند. هنگام درست کردن ژله در ظرف پیرکس مقداری آب به دیوارههای ظرف قبل از اینکه مواد ژله را در ظرف بریزید بپاشید. زمان در آوردن ژله از قالب اجازه دهید تا چند دقیقه بیرون از یخچال باشد و سپس قالب را با تکان تکان دادن جدا کنید.
طریقه شفاف شدن ژله:
برای اینکه ژله شفاف تری داشته باشیم بعد از حل کردن پودر ژله در آب جوش ظرف را روی بخار آب میگذاریم تا تمام ذرات ژله حل شده و شفاف شود.
روش زود بستن ژله:
برای درست کردن فوری ژله زمانی که ژله را بن ماری کردید، از سه چهارم لیوان یخ به جای یک لیوان آب سرد استفاده کنید. یخها رو داخل ژله داغ ریخته و هم بزنید تا حل شوداما ژله را با یخ داخل یخچال نگذارید. پس از آب شدن یخ ها، ژله رو درون طبقات بالاتر یخچال که خنکتر هست بگذارید تا ژله شما سفت و خوشمزه شده و در نیم ساعت حاضر شود.
طرز تهیهی ژله ساده:
یک بسته پودر ژله آماده (که در بستههای ۱۰۰ گرمی و با طعمهای مختلف هست) را با ۱ لیوان آب جوش مخلوط کرده بعد از اینکه خوب حل شد ۱ لیوان آب سرد به آن اضافه میکنیم در قالب ریخته و در یخچال میگذاریم.
نکته ۱: بهتره بجای ۲ لیوان آب از ۱.۵ لیوان آب استفاده کنیم که باز ترجیحا ۱ لیوان آب جوش باشد و نصف لیوان آب سرد، یا ۳/۴ لیوان آب جوش ۳/۴ لیوان آب سرد.
نکته ۲: از همه جنس قالب اعم از پیرکس، شیشه ای، پلاستیکی، فلزی، سیلیکونی، تفلون و ... میتوانید استفاده کنید.
نکته ۳: قالبتان را قبل از ریختن ژله در آن آبگردانی کرده و در فریزر بگذارید، اینطوری راحتتر ژله از آن جدا خواهد شد؛ و راه مطمئنتر اینه که قالبتون رو با پنبه یا دستمالی که آغشته به روغنه، چرب کنید.
نکته ۴: بهتر است بعد از حل کردن پودر ژله در آب جوش برای اینکه ژله شفاف تری داشته باشیم ظرف را روی بخار آب گذاشته تا تمام ذرات ژله حل شده و شفاف شود. درست کردن فوری ژله اونم زمانی که مهمون قراره دو ساعت دیگه بیاد، خیلی مهمه. این نکته هم خیلی کاربردیه. من توی ۲ ساعت میتونم ژلههای طبقاتی رنگارنگ درست کنم. دلیلش هم اینه که یه روش خوب برای سریع بستن ژله دارم.
وقتی ژلتون رو بن ماری کردید، به جای یک لیوان آب سرد از سه چهارم لیوان یخ استفاده کنید. یخها رو داخل ژله داغ بریزید. بعد هم هم بزنید تا حل شه. با یخ داخل یخچال نزاریدها. اینجوری خراب میشه. بعد از آب شدن یخ ها، ژله رو داخل یخچال ترجیحا طبقات بالاتر که خنکتر هست بزارید. میتونم قول بدم که با این روش یه ژله سفت و خوشمزه رو تو نیم ساعت درست میکنید.
سوال:علت نبستن ژله و نگرفتن آن چیست؟
فوت و فون اصلی درست کردن یک ژله حرفهای و کاملا فرم دار بود که هر یک را اشتباه انجام دهید و کم دقتی کنید میتواند موجب نبستن و نگرفتن ژله شود. در واقع یکی از شما میتواند با اشتباه در ترکیب و میزان مواد اولیه و دیگری در لحاظ کردن حرارت مایع به مشکل نگرفتن و نبستن ژله برخورد کند پس نمیتوان گفت همیشه تنها یک دلیل و علت نبستن ژله وجود دارد بله با توجه به روند انجام آن علل متفاوت است.
کالری و ارزش غذایی ژله
هر ۱۰۰ گرم ژله حاوی ۲۶۶ کالری میباشد.
مقدار ۱۰۰ گرم
کالری ۲۶۶
کربوهیدرات ۶۹.۹۵ گرم
پروتئین ۰.۱۵ گرم
چربی ۰.۰۲ گرم
آب ۲۹.۷۷ گرم
فیبر ۱.۰۰ گرم
قند ۵۱.۲۲ گرم
کلسترول ۰.۰۰ میلی گرم
خواص ژله چیست؟
۱. ژله موجب بهبود سلامت پوست میشود
ژلاتین منبعی غنی از کلاژن است؛ مادهای که برای سلامت و جوانی پوست لازم است. میتوانید از ژله به عنوان روشی طبیعی برای داشتن ظاهری زیبا و رهایی از چین و چروکها استفاده کنید.
۲. تأمین پروتئین بدن با ژله
نصف فنجان ژلاتین میتواند تقریباً ۲ گرم پروتئین بدن شما را تأمین کند. میدانیم که بدن ما به میزان بسیار زیادی پروتئین نیاز دارد. برخی از منابع حیوانی تأمین پروتئین دارای چربیهای ناسالم هستند؛ بنابراین ژلاتین میتواند جایگزین و مکمل خوبی باشد.
۳. ژله موجب کمک به گوارش میشود
ژلاتین به چند طریق در هاضمه نقش مثبت ایفا میکند. برای مثال، وجود گلیسین موجود در ژله به سالم ماندن پوشش مخاطی معده کمک میکند. همچنین محرک تولید شیره معده است که گوارش صحیح را تسهیل میکند.
در غیر این صورت مشکلات امعا و احشایی مانند رفلاکس اسید ممکن است ایجاد شود. از سوی دیگر به خاطر آبکی بودن، در حرکت مناسب غذا از درون سیستم گوارش مؤثر است.
۴. کاهش درد مفاصل با مصرف ژله
کلاژن موجود در ژلاتین میتواند درد مفاصل را که با تورم همراه است پایین بیاورد. این خاصیت برای افراد مبتلا به پوکی استخوان بسیار مفید است.
۵. ژله موجب کنترل قند خون میشود
مطالعات نشان داده است گلیسین موجود در ژلاتین، اسید آمینه مهمی است که به کنترل قند خون در افراد مبتلا به دیابت نوع دوم کمک میکند.
۶. ژله موجب حفظ سلامت استخوانها میشود
وجود اسید آمینه لیزین در ژله به تقویت استخوانها کمک میکند. لیزین موجود در ژلاتین در جذب کلسیم مؤثر است. همانطور که میدانید استخوانها برای قوی ماندن و از پا نیفتادن به کلسیم احتیاج دارند.
۷. ژله موجب بهبود کیفیت خواب میشود
ژلاتین سرشار از گلیسین است بنابراین میتواند به بهبود کیفیت خواب در بعضی افراد کمک کند. تنها چند قاشق غذاخوری ژله حاوی ۳ گرم گلیسین است.
۸. ژله به کاهش وزن کمک میکند
ژلاتین به دلیل داشتن پروتئین و کم کالری بودن میتواند در کاهش وزن مؤثر باشد. پروتئین به شما احساس سیری میدهد و در همان حال احتمال پرخوری را پایین میآورد. ژلاتین همچنین در کنترل هورمونهای مرتبط با گرسنگی نقش مهمی دارد. البته درآبنباتهای آدامسی و مارشمالو هم ژلاتین فراوان با قند زیاد وجود دارد.
بهتر است از منابع سالم و کم شیرین ژلاتین استفاده کنید.
۹. ژله ضد التهاب طبیعی است
ژلاتین مادهای به نام گلیسین دارد که خواص ضد التهابی آن میتواند التهاب ناشی از عفونتها را کاهش دهد و به ترمیم بافتهای آسیب دیده کمک کند. ژلاتین در پیشگیری از خونریزی و عفونتهای باکتریایی نیز مؤثر است.
در صورت بروز اختلالات جریان خون و بیماری کبد، میتواند به روند بهبودی کمک کند. همچنین با دفع مواد سمی از سلولها موجب تسریع پاکسازی کبد میشود. ژلاتین در برابر آرتریت و زخم معده نیز نقش محافظتی دارد.
۱۰. ژله موجب تسهیل متابولیسم بدن میشود
ژلاتین سرشار از پروتئینها و ویتامین هاست که باعث فعال شدن روند متابولیسم بدن میشود. برای چنین تاثیری توصیه میشود ژلاتین همراه با میوههای ترش مصرف گردد. اگر در وعده صبحانه ژله را با پرتقال، گریپ فروت، آلو یا توت فرنگی میل کنید، علاوه بر تامین انرژی به سوخت و ساز چربیها نیز کمک کردهاید.
منبع: دلگرم
انتهای پیام/