به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، به لیست غذاهای سحری و افطار ماه رمضان باید حتما نخود پلو با کشمش را هم اضافه کنید. تجربه صرف این غذا برای سحرهای ماه رمضان عالی است و حتی میتوان آن را به عنوان وعده ناهار عید فطر هم تهیه کرد. در این مقاله طرز تهیه نخود پلو با کشمش را به صورت مرحله به مرحله به شما یاد خواهیم داد. میتوانید نخود پلو با کشمش پلویی بر اساس سلیقه و موادی که در دسترس دارید با گوشت قرمز گوسفندی، مرغ و گوشت چرخ کرده (کوفته قلقلی) درست کنید. ما طرز تهیه هر ۳ مدل را برای شما آورده ایم.
بیشتر بخوانید:
آموزش آشپزی؛ از بال مرغ خوشمزه با سس باربیکیو و کنگر پلو تا فنجانهای نوتلا و ژله آبرنگی + تصاویر
کشمش و نخود با خواص عالی و بی نظیرشان، موادی مقوی و در عین حال خوشمزه به حساب میآیند و اتفاقا با هم ترکیب فوق العادهای را تشکیل خواهند داد. البته انواع مختلفی از نخود پلو وجود دارند. حتی از نخود فرنگی هم در طرز تهیه نخود پلو استفاده میشود که نباید با این غذا اشتباه گرفت. همچنین در نخودفرنگی پلو معمولا از کشمش استفاده نمیشود.
نخود پلو با کشمش غذای کدام شهر است؟
نخود پلو با کشمش که شباهت زیادی هم به باقالی پلو دارد، یک غذای محبوب مازندرانی است که به عنوان وعده اصلی و برای ناهار یا شام به کار میرود. این غذای خوشمزه و مقوی آن قدر بین مردم شمال کشور جا افتاده است که به عنوان یک غذای مناسب در دورهمی هایشان هم به کار میبرند. البته کل نواحی شمالی کشور، این غذا را به خوبی میشناسند و به دلیل طرز پخت راحت، در گیلان و دیگر شهرها هم به عنوان غذای مخصوص سحر ماه رمضان درست میکنند.
طرز تهیه نخود پلو با کشمش (با گوشت قلقلی)
مواد لازم طرز تهیه نخود پلو با کشمش برای ۴ نفر
برنج: ۲ لیوان دسته دار فرانسوی
نخود: ۲/۳ لیوان دسته دار فرانسوی
کشمش: ۲/۳ لیوان دسته دار فرانسوی
گوشت چرخ کرده گوسفندی: ۳۰۰ گرم
پیاز: ۲ عدد متوسط
زعفران دم کرده غلیظ: ۳ قاشق غذاخوری
پودر دارچین: ۱/۳ قاشق چای خوری
پودر زیره: ۱/۳ قاشق چای خوری
نمک و زردچوبه: به میزان لازم
روغن: به میزان لازم
طرز تهیه:
در اولین مرحله از طرز تهیه نخود پلو با کشمش، قبل از هر چیز نخود را بخیسانید. از یک شب قبل و حداقل به مدت ۸ ساعت نخود را در آب نگه دارید و در این فاصله، چند بار آب آن را عوض کنید تا نفخ آن تا حد ممکن گرفته شود. در آخر نخود را از آب بکشید و در یک قابلمه بریزید.
روی نخود را به اندازه کافی آب بریزید و روی حرارت قرار دهید. بعد از این که آب آن جوش آمد، درِ ظرف را بگذارید و اجازه دهید نخود کاملا بپزد و نرم شود. وقتی نخودها کاملا پختند، نخود پخته شده را آبکش کنید.
کشمش را در مقداری آب، به مدت ۳۰ دقیقه تا ۱ ساعت در آب سرد بخیسانید و بعد آبکش کنید تا آب آن خشک شود. یکی از پیازها را نگینی یا خلالی خرد کنید و با مقداری روغن در تابه سرخ کنید. وقتی پیازها حالت چیپسی و طلایی به خود گرفتند، کشمش را به آن اضافه کنید.
یک قاشق از زعفران دم کرده، دارچین و پودر زیره را در همین مرحله از طرز تهیه نخود پلو با کشمش اضافه کنید. بعد از اینکه کمی تفت خورد، حرارت را خاموش کنید.
یک پیاز دیگر را رنده کنید و آب آن را با دست بگیرید. گوشت چرخ کرده را به آن اضافه کنید و با نمک و زردچوبه ورز دهید. بعد از این که مخلوط یکدستی به وجود آمد، با آن کوفته قلقلی درست کنید.
کوفتهها را خیلی درشت نکنید، چون موقع پخت، مغز کوفتهها خام میماند. بعد از این که کوفتهها آماده شدند، آنها را در تابه و با مقداری روغن سرخ کنید تا به رنگ طلایی دربیایند.
برنجها را از قبل در مقداری آب ولرم و نمک بخیسانید. در این مرحله از طرز تهیه نخود پلو با کشمش، یک قابلمه آب روی حرارت بگذارید و اجازه دهید آب جوش بیاید. برنج را از آب بکشید و در قابلمه بریزید. کمی روغن و نمک به قابلمه اضافه کنید و بگذارید برنج نرم شود. سپس آن را آبکش کنید.
یک قابلمه را روی حرارت قرار دهید و کف آن را روغن، کمی نمک و زردچوبه یا زعفران دم کرده بریزید. کف قابلمه را لایههای سیب زمینی حلقه حلقه شده قرار دهید یا هر چیزی که میخواهید با آن ته دیگ داشته باشید. مقداری از برنج را روی سیب زمینیها بریزید. کشمش سرخ شده به همراه پیاز داغ، نخود و گوشتهای قلقلی را روی لایه اول برنج بریزید.
لایه سوم را دوباره برنج بریزید. لایه چهارم را مخلوط نخود و کشمش و گوشت و لایه پنجم را دوباره برنج بگذارید. همه لایهها را تکرار کنید تا مواد تمام شوند. روی برنج را بقیه زعفران دم کرده و کمی ادویه دیگر (دارچین و زیره) بریزید.
روی درب قابلمه دم کنی بگذارید و بعد از این که داخل قابلمه بخار تشکیل شد، حرارت را کم کنید. ترجیحا از شعله پخش کن استفاده کنید. حدود ۴۵ دقیقه تا ۱ ساعت صبر کنید تا نخود پلو با کشمش کاملا بپزد و دم بکشد. بعد از پختن، روی برنج را روغن مایع یا روغن کنجد بریزید و در ظرف مناسب سرو کنید.
طرز تهیه نخود پلو با گوشت گوسفندی یا مرغ
نخود پلو با کشمش را میتوانید همراه با گوشت فیله گوسفندی و مرغ هم درست کنید.
یک پیاز متوسط خرد کنید و در تابه تفت دهید. تکههای گوشت یا مرغ را به آن اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ آنها تغییر کند. به جز نمک، ادویههای دیگر را اضافه کنید.
بعد از این که تفت دادید و خامی آنها گرفته شد، مقداری آب اضافه کنید. بعد از جوش آمدن آب، حرارت را کم کنید و اجازه دهید گوشت کاملا بپزد.
برای پخت گوشت گوسفندی حدود ۱ ساعت زمان نیاز خواهید داشت و برای پختن مرغ به ۳۰ تا ۳۵ دقیقه. برای این که مراحل پخت را سریعتر طی کنید میتوانید گوشت و نخود را در زودپز بپزید.
گوشت یا مرغی را که در طرز نخودپلو با کشمش استفاده میکنید میتوانید به صورت سالم و درسته یا به صورت ریش ریش در آورید و به مواد اضافه کنید. سپس نخود پلو با کشمش را دم کنید. یا میتوانید آن را به صورت جداگانه و بعد از سرو روی نخود پلو بگذارید. نخود و کشمش را هم میتوانید با مواد مخلوط نکنید و موقع سرو روی برنج بریزید.
فوت و فنهای طرز تهیه نخود پلو با کشمش
به طرز تهیه نخود پلو با کشمش میتوانید از ادویههای محلی شهر خود اضافه کنید. استفاده از مقداری پودر زنجبیل و ادویه پلویی هم به غذا طعم متفاوتی خواهد داد.
کشمش را خیلی سرخ نکنید، چون احتمال دارد بسوزد و طعم تلخی بگیرد. در حدی که طعم خام آن گرفته شود، کافی است.
در برخی مواقع به مواد میانی (گوشت، کشمش و نخود) چند قاشق رب انار هم اضافه میکنند تا طعم ملس بگیرد. اضافه کردن رب انار به طبع و سلیقه شما بستگی دارد و میتوانید آن را از دستور پخت نخود پلو با کشمش خذف کنید.
به نخود پلو با کشمش میتوانید انواع سبزیهای معطر و محلی هم اضافه کنید. در این صورت سبزیهای تازهای مثل جعفری و تره را ساطوری خرد کنید و بعد از سرخ کردن گوشت، آنها را در تابه تفت دهید. سپس به مواد داخل برنج اضافه کنید. میتوانید از سبزیهای خشک مثل ترخون هم استفاده کنید. البته در مصرف آن زیاده روی نکنید، چون باعث تلخی نخود پلو با کشمش خواهد شد.
منبع: مجله کوروش
انتهای پیام/
هرمزگانی های یک نوع غذای خوشمزه به نام گبولی درست میکنند که خیلی عالیه.
حواری مرغ و گوشت هم دارند که نخود دارد.
کاملا اشتباه گفتید. مازندرانی ها کشمش پلو دارند ولی از نخود استفاده نمیکنند.