به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، بهروز کلیدری معاون دانشگاه علوم پزشکی اصفهان امروز در نشست خبری آخرین وضعیت شیوع کرونا در استان اصفهان با اشاره به اینکه استان اصفهان در شرایط کاملاً بحرانی در حوزه درمان است، گفت: کادر درمان فشار زیادی را در این روزها تحمل میکنند.
بستری ۸۶ هزار بیمار مبتلا به کرونا در اصفهان
او با بیان اینکه از ابتدای شیوع کرونا تاکنون ۸۶ هزار بیمار مبتلا به کرونا در اصفهان بستری شدهاند، ابراز داشت: در این بازه زمانی ۹ هزار و ۴۰۰ نفر جان باختند که تست چهار هزار و ۵۰۰ نفر مثبت کرونا بوده است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه طی دو هفته اخیر پنج هزار و ۲۰۰ بیمار مبتلا به کرونا در مراکز درمانی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بستری شدند، گفت: تقریباً کل استان اصفهان در وضعیت قرمز کرونا قرار گرفته است.
او با بیان اینکه در این بازه زمانی بین دو هزار و ۳۰۰ تا دو هزار و ۵۰۰ بیمار مبتلا کرونا به صورت روزانه در مراکز درمانی به صورت سرپایی درمان میشوند، افزود: در شهرستانها نیز شاهد افزایش بسترهای مبتلا به کرونا بودهایم به گونهای که در نجف آباد ۱۲۸ بیمار، فلاورجان ۱۵۰ نفر و در دیگر شهرستانها به ویژه مبارکه و لنجان روند بستری بیماران رو به افزایش است.
کلیدری گفت: در بیمارستان گلدیس نیز ظرفیت پذیرش بیماران تکمیل شده است.
او با بیان اینکه آمار واقعی مرگ و میر کرونا طی چند روز اخیر دو هفته آینده مشخص خواهد شد، گفت: با روند افزایشی فوتیها مواجه هستیم، در این بازه زمانی ۳۳۶ بیمار فوت شدهاند که تاکنون تست کمتر از ۵۰ درصد آنها مثبت کرونا بوده است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه مراکز درمانی سرپایی در استان برای مهار کرونا همراه شدهاند، اضافه کرد: ۵۰ مرکز ۲۴ ساعته و ۲۸ کلینیک تأمین اجتماعی برای بیمارستانهای مبتلا به کرونا فعال هستند.
کلیدری با بیان اینکه در حال حاضر دو هزار و ۱۰۰ بیمار بستری کرونا در اصفهان داریم، اظهار کرد: با این شرایط سه هزار تخت از هفت هزار و ۷۰۰ تخت بیمارستاتی اشغال شده است.
او با بیان اینکه ترددهای سطح استان علاوه بر افزایش مبتلایان به کرونا منجر به افزایش مجروحان تصادفات نیز شد، ادامه داد: در ۱۰ روز گذشته ۸۱۱ مصدوم تصادفات به مراکز درمانی اصفهان با انجام بیش از یک هزار و ۱۰۰ مأموریت اورژانس منتقل شدند که بار نیاز به خدمات را افزایش داد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه بیمارستان الزهرا به میزان ۱۰۰ درصد در اختیار مبتلایان به کرونا قرار گرفته است، ادامه داد: تنها ۱۶ بیمار غیر کرونایی در این بیمارستان بستری هستند و این در حالی است که هفته گذشته در این بیمارستان ۳۰۰ بیمار غیر کرونایی بستری بود و انتقال آنها به دیگر مراکز کار سختی بود.
او با بیان اینکه در حال حاضر ۵۵۰ بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستان الزهرا بستری است، ادامه داد: این بیمارستان ظرفیت ۲۰۰ بیمار دیگر را دارد.
کلیدری با بیان اینکه بیمارستان غرضی و بخشی از بیمارستان شریعتی برای بستری بیماران مبتلا به کرونا تخصیص یافته است، اضافه کرد: بخشی از ظرفیت خورشید و شریعتی در اختیار بیماران غیر کوویدی قرار گرفته است.
او با اشاره به اینکه ۹۵ درصد بیمارستان کاشانی توسط مصدومان تصادفات اشغال شده است، ابراز داشت: روزانه ۱۵ الی ۲۰ بیمار ترخیص و جایگزین میشود.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه بیمارستان امین نیز از ریفرال کرونا خارج شده است، تصریح کرد: بیمارستان چمران نیز برای بیماران قلبی مورد استفاده قرار میگیرد.
او در خصوص آخرین وضعیت بیمارستان فارابی نیز گفت: ساختار بیمارستان روانپزشکی است و امکان تأمین همه تجهیزات برای بیماران مبتلا به کرونا را نداریم و با امکانات پرتابل این بیمارستان را برای پذیرش بیماران مبتلا به کرونا آماده کردهایم.
کلیدری گفت: از امروز بیمارستانهای خیریهای و خصوصی به بخش کووید ۱۹ اضافه میشود.
او با بیان اینکه در شهرستانهای دارای دو بیمارستان یک بیمارستان به صورت کامل برای بیماران مبتلا به کرونا تخصیص یافته است، گفت: در داران ظرفیت بیمارستان از بیماران مبتلا به کرونا پر شده است و بیماران داران به فریدونشهر و چادگان منتقل میشود.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه مردم باید شرایط سخت استان را باور کنند، ادامه داد: چنانچه شهروندان همراهی نکنند بیماران مبتلا به کرونا و غیر کرونا در صف انتظار قرار گیرند.
او با بیان اینکه تاب آوری کادر درمان در استان اصفهان نهایت بستری سه هزار بیمار مبتلا به کرونا است، اضافه کرد: ما خیلی با پایان تاب آوری فاصله نداریم.
کلیدری گفت: هنوز قله موج چهارم مشخص نیست و سرعت و شتاب تولید بیمار همچنان رو به افزایش است.
او با بیان اینکه کادر درمان ماه هاست ما در بخشهای مختلف دچار خستگی شدهاند، ابراز داشت: مجبوریم از دستورالعملها در خصوص مراقبت از بیماران خارج شویم و فشار بیشتری به کادر درمان برای ادامه خدمت رسانی وارد کنیم.
استفاده از ماماها و متخصصان بیهوشی برای درمان کرونا
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه از ظرفیت دیگر بخشها از جمله مامایی و بیهوشی برای مراقبت از بیماران مبتلا به کرونا استفاده کردهایم، ادامه داد: برای مثال در داران برای ۷۰ بیمار بستری کرونا تنها یک متخصص داخلی داشتیم و امروز با افزایش بیماران به ۱۰۰ مورد تعداد پزشکان متخصص به دو نفر رسید.
او با بیان اینکه در برخی موارد مجبور به استفاده از نیروهای دستیار و نیروهای دیگر استانها برای درمان بخش کرونا در استان استفاده کردیم، اضافه کرد: از این ظرفیت در شهرستانها استفاده کردیم.
کلیدری با بیان اینکه تاکنون ۲۳ هزار واکسن کرونا در استان اصفهان به جز منطقه کاشان برای کادر درمان مورد استفاده قرار گرفته و تزریق ۶ هزار واکسن در دستور کار است، ابراز داشت: طی هفته جاری این امر به پوشش صد درصدی میرسد.
او با بیان اینکه برای ایمن سازی کرونا بعد از تزریق واکسن به ۶ هفته زمان نیاز است، افزود: در این زمینه کادر درمان نباید تنها به واکسینه شدن اکتفا کنند و باید نسبت به رعایت بهداشت فردی همچنان توجه داشته باشند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه در شرایط کنونی با مشکل کمبود اکسیژن در استان اصفهان رو به رو نیستیم، تصریح کرد: در این زمینه دیگر نهادها با دانشگاه علوم پزشکی همکاری خوبی داشتهاند.
او گفت: فعلاً وضعیت غیر عادی در زمینه تجهیزات نداریم و به دیگر استانها نیز کمک کردهایم.
کلیدری تاکید کرد: نیاز به اکسیژن در کشور حداکثری است و سعی داریم با رعایت اخلاق حمایتهای لازم را در استان و دیگر استانها داشته باشیم.
او با بیان اینکه در ایام نوروز بارها دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و وزارت بهداشت در زمینه عدم انجام سفر و جلوگیری از دورهمیها تذکر دادند، گفت:، اما تصمیمات ستاد مقابله با کرونا در برخی موارد همراه نبود و امروز شاهد شرایط فعلی هستیم.
معاون دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه استفاده از ظرفیت نقاهتگاهها در دستور کار نیست، ادامه داد: در سال گذشته با راهاندازی نقاهتگاه شهر ابریشم بیشتر شاهد حضور کارتنخوابها بودیم که امکان ارائه خدمات به این افراد را نداشتیم.
او با بیان اینکه در حال حاضر راهاندازی بخشهای کمکی برای مراکز درمانی را در دستور کار داریم، اضافه کرد: برای این امر در بیمارستان الزهرا ۱۰۰ تخت ایجاد شده که روند ارائه خدمات در این بخش کاهش مییابد و بیشتر برای بیماران با شرایط بهتر مورد استفاده قرار میگیرد.
کلیدری با بیان اینکه نیازمند حمایتهای لجستیک از کادر درمان به ویژه در زمینه تختهای بیمارستانی هستیم، گفت: بیمارستان صحرایی شهید صدوقی راه اندازی شده و برای راهاندازی بیمارستان صحرایی در بیمارستان الزهرا نیز در دستور کار است.
انتهای پیام/م