به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، آمار و ارقام همگی حاکی از این است که خشکسالی نتیجه طبیعی کاهش بارندگیهای امسال خراسان رضوی است و در واقع سال آبی مناسبی را پشت سر نگذاشتهایم.
بارندگی در شهرستانهای استان نیز به همین میزان اندک بوده و همین امر بر مسئله کشت و زرع تاثیر خود را بر جای گذاشته و محصولات کشاورزان را با افت روبرو کرده است.
برای مثال میزان بارندگی در شهرستان گناباد از ابتدای سال زراعی تاکنون نسبت به دوره آماری بلندمدت ۶۹ درصد کاهش یافته که کمترین میزان ثبت بارش در طول ۳۰ سال اخیر بوده است.
با این اوصاف سال زارعی خشکترین دوره تجربه شده در گناباد ظرف سه دهه اخیر بوده که از مهرماه پارسال تاکنون تنها ۳۰ میلیمتر باران در این شهرستان باریده که در مقایسه با مدت مشابه پارسال ۷۳ درصد کمتر شده است. این در حالی است که پیش از این کمترین بارندگی گناباد در این بازه زمانی مربوط به سالهای ۸۴ - ۸۵ و میزان آن ۴۸ میلیمتر بوده است.
حمایت نشدهایم
یکی از کشاورزان گنابادی در این زمینه میگوید: سال زراعی امسال جزو بدترین سالهایی بوده که تجربه کردهایم؛ سالهای قبل هم البته شرایط مشابهی داشتیم، اما امسال بنظر میرسد متفاوت باشد.
او می افزاید: تنها منبع درآمد کشاورز زمینش است و دسترنج خودش؛ هیچ دارایی دیگری نداریم، اما ماندهایم امسال با پیشبینی کاهش محصول نهایی چه باید کنیم؟
این کشاورز منطقه کاخک بیان میکند: سرمازدگی هم مزید بر علت شده و بسیاری از سردرختیها را از میان برد و امیدوارم حمایت بیشتری از ما شود.
بیشتربخوانید
جولان دلالان، عامل نابودی دسترنج کشاورزان
مشکل دیگری که کشاورزان گنابادی همچنان به آن اشاره میکنند جولان واسطهها و دلالانی است که همچنان فعال هستند و همین واسطهها سبب میشوند دسترنج یک ساله کشاورز از میان برود.
یکی از کشاورزان منطقه بیدخت در این زمینه میگوید: وضعیت کشاورزان حکایت هر سال دریغ از پارسال است، همه جا از کشاورز به عنوان رکن اصلی تولید یاد میشود، اما تمام وعده وعیدها فقط روی کاغذ است.
او می افزاید: واسطهها زیاد هستند، دسترنج کشاورز را با قیمت نازل خریداری میکنند و با قیمت بالا بفروش میرسانند و دست هم در این میان کم نیست، اما خود کشاورز که بیشترین زحمت را کشیده بدون نصیب است.
نعمت غفوری مدیر جهاد کشاورزی گناباد در این زمینه می گوید: خشکسالی و کمبود شدید بارندگی موجب کاهش ۵۰ درصدی میزان محصولات زراعی آبی و ۹۰ درصدی محصولات دیم در این شهرستان در مقایسه با مدت مشابه پارسال شده است.
او می افزاید: استمرار معضل خشکسالی در بخش دامی نیز تولید شیر و گوشت را ۳۰ درصد و تولید علوفه مراتع را ۹۰ درصد کاهش داده است.
مدیر جهاد کشاورزی گناباد کاهش بالغ بر ۵۰ درصدی تولید عسل در زنبورستانها را از دیگر تاثیرات خشکسالی در بخش کشاورزی گناباد دانست.
غفوری با اشاره به مشکلات متعدد خشکسالی و تغییرات اقلیمی در بخش کشاورزی این شهرستان، خواستار توجه بیشتر مسوولان ذیربط به امهال تسهیلات بانکی کشاورزان و دامداران و افزایش تامین خوراک دام مازاد بر سهمیه کشاورزان با توجه به کمبود شدید علوفه در مراتع شد.
منبع:تسنیم
انتهای پیام//ز.ق