به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران به نقل از اکسپرس، شیوع کووید ۱۹ در جهان مرگبارترین همه گیری یک قرن اخیر را رقم زده است. با نزدیک شدن شمار قربانیان این ویروس به ۳ میلیون نفر در جهان، مقامات بهداشتی کشورها امیدوارند با واکسیناسیون عمومی بتوانند گسترش کرونا را کنترل کنند.
یکی از واکسنهای جنجالی که در این زمینه به طور گسترده استفاده میشود، واکسن آکسفورد- آسترازنکا است. برخی دادهها نشان میدهد این واکسن باعث لخته شدن خون افراد و مرگ شده است. گرچه برخی کشورها مانند آمریکا استفاده از واکسن آسترازنکا را به صورت موقت متوقف کرده اند، اما کشورهای اروپایی و آسیایی هنوز از این واکسن استفاده میکنند.
آژانس دارویی اروپا تحقیقات خود را درباره ادعاهای مطرح شده درباره لخته شدن خون افراد پس از دریافت واکسن آسترازنکا آغاز کرده است. همچنین آلمان استفاده از این واکسن را متوقف کرده است. با این حال، لخته شدن خون تنها عارضه جانبی واکسن آسترازنکا نیست.
تحقیقات دانشمندان انگلیسی و جمع آوری دادههای مختلف نشان داده است ۱۲ عارضه جانبی متداول تزریق واکسن آسترازنکا شامل موارد ذیل میشود:
۱- درد بازو
۲- ابتلا به بیماری شبیه آنفلوانزا
۳- سردرد
۴- لرز
۵- خستگی و بی حالی
۶- حالت تهوع
۷- احساس بیماری
۸- تب
۹- گیجی
۱۰- ضعف
۱۱- درد عضلات
۱۲- ضربان قلب بالا
به طور عمومی این علائم مدت کوتاهی پس از دریافت واکسن آسترازنکا بروز میکنند و ارتباطی با بیماریهای جدی و بلند مدت ندارند. حقیقت این است که افرادی که واکسن کرونا را دریافت میکنند باید انتظار بروز عوارض جانبی را داشته باشند.
در واقع، این علائم نشان دهنده بروز پاسخ ایمنی طبیعی بدن به تزریق واکسن است. این علائم به صورت عمومی ممکن است پس از تزریق هر واکسنی بروز کنند. با این حال، این موضوع جای نگرانی ندارد و عوارض جانبی واکسن پس از چند روز به طور طبیعی از بین میرود.
مرکز سلامت همگانی انگلیس در این باره میگوید: اگر عوارض جانبی واکسن پس از مدتی از بین نرفت، افراد میتوانند اقدام به مصرف مسکن کنند. اگر پس از دریافت واکسن کرونا بیش از ۴ روز دچار سردرد شدید حتماً به پزشک عمومی مراجعه کنید. همچنین اگر شاهد کبودی بدن و در نقاطی غیر از محل تزریق واکسن بودید، مراجعه به پزشک توصیه میشود.
اگر شاهد تب بالا برای بیش از ۲ روز، سرفه و از دست دادن حس بویایی و چشایی هستید، خوشبختانه این موضوع ارتباطی به تزریق واکسن ندارد و شما احتمالاً به کووید ۱۹ مبتلا شده اید.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/
نگرانم مادرم این واکسن و دریافت کرده