به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، امروز قصد داریم طرز تهیه سمنوی به را به شما آموزش دهیم.
بیشتربخوانید
مواد لازم
گندم پوست نگرفته...... ۱ کیلوگرم
آردسن یا آرد سنگک (سبوسدار) ....۳ کیلو
به خرد کرده..... ۱ عدد درشت
خلال پسته ..... به میزان لازم
خلال بادام.... به میزان لازم
روش تهیه
گندم را تمیز کنید و به مدت ۲ روز خیس کنید. آنگاه روزی چندبار آب آن را عوض کنید تا گندمها جوانه بزند. حالا پارچه تمیزی در آبکش قرار دهید و گندم را در آن بریزید. اطراف پارچه را روی گندم جمع کنید و زیر آب بگیرید. سبد را در جای مناسبی مانند آشپزخانه قرار دهید. هرازگاهی زیر شیر آب بگیرید تا خیس شود. پس از ۳-۴ روز (بسته به دمای محیط) جوانههای گندم در حد یک بند انگشت بلند میشوند. در این زمان جوانه را از چرخ گوشت رد کنید و در آب سرد غوطهور سازید و از صافی (تنظیف) رد کنید. ۳ بار تفالهها را با آب مخلوط کرده و از صافی رد کنید. اینک در قابلمة مناسبی آرد را با شیرابه گندم مخلوط کنید تا مانند دوغ رقیق شود. حالا روی حرارت قرار دهید و با قاشق، چون پیوسته آن را هم بزنید تا بجوش آید. دقت کنید این عمل هم زدن باید ادامه داشته باشد تا سمنو غلیظ شود. سپس مجدداً ۴-۵ بار سمنو را با آب سرد رقیق کرده و بپزید تا رنگ سمنو کم کم تغییر کرده و غلیظ شود. در مرحله آخر که آب اضافه میکنید به را نیز به سمنو اضافه کنید تا عطر، طعم و مزه خاصی به سمنو دهد. البته میتوانید از بادام با پوست استفاده کنید، که بادام را باید در مرحله دوم رقیق کردن اضافه نمائید. پس از ۵ بار پخت، سمنو را باید با حرارت بسیار ملایم دم کرده و پس از آن سمنو را بکشید و با خلال پسته و بادام بیارائید.
خواص سمنو
سمنو از عصاره جوانه گندم تشکیل میشود و یکی از سینهای سفره هفت سین است که خواص فراوانی برای سلامتی دارد. این سین مغذی سفره هفت سین نمادی از قدرت و برکت محسوب میشود و در روزهای پایانی سال به صورت گروهی در برخی از مناطق کشور طبخ میشود. ویتامینها و آنتی اکسیدانهای موجود در سمنو آن را به یکی از پر خاصیتترین مواد غذایی تبدیل نموده است.
منبع: شور و شیرین
انتهای پیام/
مغازه دارا یک کیلو گندم رو بعد از عصاره گیری جوانه ها به ۴ تا ۵ کیلو آرد میزنن که جالب نیست.