کارشناس بازار سرمایه گفت: اشخاصی که تمایل به سرمایه گذاری مستقیم در بازار سرمایه ندارند می توانند با سرمایه گذاری در صندوق های سرمایه گذاری به سود نسبتا خوبی دست یابند.

امیر علی امیر باقری کارشناس بازار سرمایهدر گفت و گو با خبرنگار بورس گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در رابطه با نقش صندوق های سرمایه گذاری در بازار سرمایه، اظهار کرد: در راستای تعمیق بازار سرمایه و به منظور بهره گیری سهامداران از بازار سرمایه ابزارهای متنوعی طراحی شده است  به گونه ای که هرکدام از اشخاص باتوجه به میزان ریسک یا بازده مورد نظرشان می توانند از چنین ابزارهایی  بهره گیرند.

او افزود: یکی از مهم ترین ابزارها صندوق های سرمایه گذاری است که پرنفوذ ترین آن ها شامل صندوق های سرمایه گذاری سهامی، مختلط و درآمد ثابت می شوند که هرکدام از این صندوق های مذکور  اساسنامه و امید نامه جداگانه ای را به سازمان بورس ارائه دادند، به طور قطع وجود چنین  ابزارهایی به دلیل مباحث مالی و مدیریتی برای بازار سرمایه و بازار های مالی واجب است.

این کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: مدیریت این صندوق ها را غالبا اشخاصی تشکیل می دهند که مدرک تحلیل گری بازار سرمایه دارند و از جانب نهاد های ناظر تائید صلاحیت شده اند به هر حال باید گفت این اشخاص باتوجه به تجربه ای که در عرصه سرمایه گذاری دارند به طور  موفق تری عمل خواهند کرد.

امیر باقری گفت: اگر گذشته صندوق های سرمایه گذاری را مورد بررسی قرار دهید غالبا خواهید دید که صندوق ها موفق تر از  اشخاص عادی عمل کرده اند به سبب آنکه اشخاصی این صندوق ها را مدیریت می کنند که جزو خبرگان مالی در بازار سرمایه به حساب می آیند اما ناگفته نماند که آن ها در روند اجرایی خود نیز کاستی هایی را داشتند.

او تاکید کرد: هنگامی که شاخصه های بازار به سمت  نزولی شدن حرکت کردند بسیاری از سهامداران عمده از عرضه سهام خود در بازار خودداری می کردند اما این صندوق ها می توانستند با قدری عرضه سهم در بازار هیجان زدایی کنند و عقلانیت را به بازار بازگردانند ولی از آنجایی که در  موج بدی از ریزش قرار گرفته بودیم   بعضی از مدیران صندوق های سرمایه گذاری از روند حرفه ای خود فاصله گرفتند  و از آنجام بعضی از اقدامات مربوط خود داری کردند.

او بیان کرد: اما به هر حال بنا به تمامی پارامتر ها و عوامل که در بازار سرمایه وجود دارد وقتی کمیت، پارامتر وغیره صندوق ها را بررسی می کنید متوجه می شوید که سال گذشته عملکرد قابل قبولی برای صندوق های سرمایه گذاری  به ثبت رسیده است.

این کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: اشخاصی که تمایل به سرمایه گذاری مستقیم در بازار سرمایه ندارند می توانند با سرمایه گذاری در این صندوق ها به سود نسبتا خوبی دست یابند.


بیشتر بخوانید


امیر باقری گفت: یک مطالعه گذشته نگر در رابطه با صندوق ها این آگاهی را به ما خواهد داد که عملکرد صندوق ها به طور کلی بهتر از کلیت بازار بوده است ، این مسئله را می توان بنا به الزاماتی که سازمان بورس برای آن ها مقرر کرده دانست، صندوق های مذکور مکلف هستند که پرتفوی سهامداران خود را به منظور کاهش سطح ریسک متنوع سازند.

این کارشناس بازار سرمایه گفت: از آنجایی که سیستم‌های مدیریتی یادگیرنده هستند فلذا مدیران این صندوق‌ها بر حسب تجربه‌ای که طی صعود و نزول سال ۹۹ داشتند احتمالا نکاتی را از بازار آموختند که به نظر نمی‌آید در آینده ریسک‌های سال گذشته را باز هم تکرار کنند به گونه‌ای که عملکرد معقولانه تری را از خود به نمایش خواهند گذاشت.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار