معاون فنی مرکز بهداشت استان بوشهر گفت: با توجه به اینکه همچنان تعداد بیماران بی علامت یا با علائم خفیف بیش از موارد حاد است، خودمراقبتی بسیار مهم است.

به گزارش گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از بوشهر، دکتر محمد مهدی خواجه‌ئیان معاون فنی مرکز بهداشت استان بوشهر گفت: تمام برنامه‌ها این بود که جلوی خیز چهارم کرونا و  سرعت انتشار بیماری گرفته شود اما این اتفاق در دنیا و کشور ما نیفتاد.در استان بوشهر هم بیشترین موارد بستری کرونا را در چند هفته اخیر تجربه کرده‌ایم.

او در همین حال ادامه داد: هنوز هم با توجه به گسترش ویروس جهش یافته و افزایش مبتلایان، تعداد بیماران بی علامت یا با علائم خفیف بیشتر از کسانی است که دچار مشکلات حاد می‌شوند. بر همین اساس خود مراقبتی خیلی اهمیت دارد.

معاون مرکز بهداشت استان بوشهر با اشاره به سه مرحله بیماری، افزود: در دوره نهفته یا کُمون، فرد مبتلا علامتی ندارد که بدترین مرحله همین مرحله است زیرا فرد خودش نمی‌داند مبتلاست و دیگران را مبتلا می‌کند و کسانی که در اطراف او قرار دارند هم با توجه به این که فکر می‌کنند این فرد سالم است مراقبت چندانی از خود نمی‌کنند، به این ترتیب فرد مبتلای بی علامت بیماری را به سرعت انتشار می‌دهد.

خواجه ئیان عنوان کرد: اگر فرد فکر می‌کند ممکن است به بیماری مبتلا شده باشد با پزشک خود تلفنی تماس بگیرد یا با رعایت اصول بهداشتی به مطب و مراکز درمانی مراجعه کند. در مرحله نخست فرد باید در خانه بماند و از دیگران جدا شود. درمان خاصی را در این مرحله پیشنهاد نمی‌کنیم فقط تقویت کننده‌ها به فرد داده می‌شود تا ایمنی بدن بیمار برای مبارزه با ویروس بهبود یابد.

او گفت:بعد بر اساس پیشرفت بیماری و نتایج سی تی اسکن تشخیص داده می‌شود که این فرد در بیماستان یا خانه بستری شود.


بیشتر بخوانید


معاون مرکز بهداشت استان بوشهر بیان کرد: البته اگر فردی سالمند یا کسی که بیماری زمینه‌ای دارد حتی اگر دچار علائم خفیف شود باید به پزشک مراجعه کند زیرا ممکن است نتوان در منزل از او مراقبت کرد و نیازمند به بستری باشد.

خواجه‌ئیان گفت:  مرحله دوم، مرحله حاد است که سرفه، بدن درد و تب مهم‌ترین علائم بیماری در این مرحله بروز می‌کند. این علائم مهم‌ترین علائم کووید ۱۹ انگلیسی به شمار می‌رود. در این مرحله فرد باید برای درمان به پزشک مراجعه کند.

او ادامه داد: مرحله سوم، نقاهت است که فرد دوره درمان را طی کرده است، اما بدنش شرایط عادی ندارد.

معاون فنی مرکز بهداشت استان بوشهر عنوان کرد: فرد بیماری که در خانه در حال گذراندن دوران درمان است، باید دو هفته خود را از دیگران جدا کند زیرا زمان انتشار ویروس در ۱۰ روز به حداقل می‌رسد.

خواجه‌ئیان افزود:کسانی که بیمار در خانه دارند، ۲ متر از بیمار فاصله بگیرند، یکی از اعضای خانواده مراقبت از بیمار را بر عهده بگیرد. فرد بیمار باید تردد در خانه را به حداقل برساند و ضدعفونی کردن سطوحی که بیمار با آن در ارتباط است جدی گرفته شود.

او ادامه داد: کسی که در بیمارستان بستری می‌شود پس از سپری کردن دوره بستری، باید سه هفته در خانه قرنطینه شود.

معاون فنی مرکز بهداشت استان بوشهر با اشاره به نتایج تحقیقات جدید بیان کرد: بر اساس پژوهش‌های جدید لازم نیست مانند قبل سطوح و خریدهای روزانه به شدت ضدعفونی شوند، شست و شوی معمولی در این زمینه کافی است.

انتهای پیام/ک

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.