به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،اگرچه تبلتها مثل سالهای گذشته بازار پررونق و جذابی ندارند، اما هنوز برای هم کاربرانی که خواهان خرید یک گجت با صفحه نمایش بزرگ و لمسی هستند، نکات مهمی وجود دارد که باید به آنها توجه کرد.
تا چند سال پیش تبلتها محصولات مهمتری در بازار بودند، اما با بزرگشدن صفحه نمایش تلفنهای هوشمند، کارکرد اصلیشان را از دست دادند. حالا که کاربران میتوانند در ابعاد یک تلفن هوشمند ۴ اینچی صفحه نمایش ۵.۵ اینچی در اختیار داشته باشند تقریبا دلیلی برای خرید یک تبلت وجود ندارد. اما همه مردم هم تبلتها را فقط به خاطر صفحه نمایش بزرگشان نمیپسندند و کارکردهای دیگری هم برای این محصولات قائل هستند. از مهمترین آنها باید به تماشای ویدیو و فیلم در کنار مطالعه سایتهای گوناگون و کتابهای الکترونیکی اشاره کرد؛ بنابراین میتوان گفت که تبلتها هنوز هم کاربران خاص خودشان را دارند.
با این حال با کوچکترشدن بازار تبلتها در چند سال اخیر، تغییراتی هم در این بازار ایجاد شده است. اگرچه هنوز هم محصولات اپل موسوم به آیپد بهترین گزینههای بازار هستند، اما محصولاتی که از تولیدکنندگان متفرقه بازار بودند هم جایگاه خودشان را از دست دادهاند و حالا در شرایطی مشابه با بازار تلفنهای هوشمند در اینجا هم سامسونگ به رقیب اصلی اپل تبدیل شده است. واقعیت غمانگیز ماجرا، اما این است که خرید تبلتهای اپل و سامسونگ در شرایط فعلی بازار ایران اندکی دشوار به نظر میرسد؛ بنابراین بسیاری از کاربران توانایی خرید محصولات این دو برند را ندارند و مجبور هستند به سایر تولیدکنندگان بازار اطمینان پیدا کنند.
اما نکاتی وجود دارند که فارغ از برند و تولیدکننده تبلت باید به آن توجه کنید. اگر تصمیم دارید یک تبلت مناسب خریداری کنید در ادامه با نکات مهمی که پیش از خرید چنین محصولاتی باید بدانید، آشنا میشوید.
آیا واقعا به تبلت نیاز دارید؟
این سوال مهمترین پرسش و تاثیرگذارترین نکتهای است که پیرامون خرید یک تبلت باید به آن توجه کنید. اگر تلفن هوشمندی دارید که صفحه نمایش نسبتا بزرگی دارد و به شما کمک میکند تا در فضای اینترنت به راحتی جستجو کنید و مطالعه کنید پس نیازی به تبلت ندارید. اما اگر جدا از یک لپتاپ یا تلویزیون به یک صفحه نمایش بزرگ همراه نیاز دارید که روی آن فیلم و سریال تماشا کنید یا کتاب بخوانید پس تبلتها میتوانند گزینه مناسبی برای شما باشند. نباید فراموش کنید که ردههای قیمتی پایین بازار تبلتها گزینههای مطلوبی در اختیارتان قرار نمیدهد و از سوی دیگر صفحه نمایشهای کوچک یا صفحه نمایشهای بزرگ، اما با کیفیت پایینتر دارند.
بسیاری از کاربران پس از آنکه یک تبلت میانرده خریداری کردهاند، متوجه شدهاند که محصولی که به دستشان رسیده قدرت سختافزاری قدرتمندی ندارد و در اجرای بازیهای سنگین مشکل دارد؛ بنابراین اگر تصمیم دارید برای بازیهای موبایلی به سراغ یک تبلت نهچندان گرانقیمت بروید شاید بهتر باشد برای خرید یک تلفن هوشمند قدرتمندتر هزینه بیشتری کنید.
بیشتر بخوانید
نیازهایتان را اولویتبندی کنید
پس از آنکه به این نتیجه رسیدید که واقعا به یک تبلت نیاز دارید یا نه حالا باید نیازهایی که قرار است با آن تبلت برطرف شوند را لیست کنید. گروهی از کاربران تصمیم میگیرند با خرید یک تبلت آن را جانشین لپتاپ ضخیم و سنگین خود کنند. اگرچه تبلتها تحت هیچ شرایطی قابل مقایسه با لپتاپها نیستند، اما اگر کاری که با لپتاپتان انجام میدهید چندان جدی و خاص نیست میتوانید روی کمک تبلتها حساب باز کنید. حالا تبلتها هم توانایی اجرای برنامههای آفیس را دارند و البته با بسیاری از سایتهای کاربردی هم هماهنگ شدهاند.
بهتر است پیش از خرید یک تبلت نیازهایتان را روی کاغذی یادداشت کنید و به ترتیب اولویتی که برایتان دارند هم طبقهبندی کنید. اگر در گروه کاربرانی قرار میگیرید که تبلتها را برای مطالعه سایتهای گوناگون و کتابهای الکرونیکی روی یک صفحه نمایش بزرگ و بیدردسر میپسندند شاید بهتر باشد به سراغ تبلتهایی بروید که کیفیت صفحه نمایش بالاتری ارائه میدهند. این تبلتها در ردههای قیمتی پایینتر معمولا صفحه نمایش کوچکی دارند؛ بنابراین اگر خواهان خرید یک تبلت با صفحه نمایش بزرگ و جذاب هستید، بهتر است که هزینه بیشتری کنید.
چه مقدار هزینه میکنید؟
حالا که میدانید از یک تبلت چه انتظاراتی دارید، زمان آن رسیده تا بودجهای که برای خرید یک تبلت در نظر دارید را هم مشخص کنید. قیمت یک تبلت لزوما به معنای کاربردیبودن آن نیست. بسیاری از محصولات بازار قیمت قابل توجهی دارند، اما از رقبایی که ارزانتر هستند هم بیفایدهتر به نظر میرسند. نکته اساسی حین خرید یک تبلت آن است که اولویتهایتان را یادداشت کنید. برای گروهی از کاربران یک تبلت با سختافزار قدرتمند، اما با صفحه نمایش معمولی انتخاب بهتری است، اما گروهی هم هستند که صفحه نمایش با کیفیت را به سختافزار بیبدیل ترجیح میدهند. قیمتگذاری تبلتها هم دقیقا تحت تاثیر چنین استانداردهایی تعیین میشود. در هر رده قیمتی در بازار تبلتها هم محصولاتی وجود دارند که ناامیدکننده به نظر میرسند و هم محصولاتی وجود دارند که نیازهای هر کاربری را برطرف میکنند. بهتر است در این باره تحقیق کنید.
به برندها توجه کنید
اگر تصمیم به خرید آیپدهای اپل یا سرفیسهای مایکروسافت را ندارید و میخواهید یک تبلت اندرویدی بخرید باید بیشتر از قبل به برند محصولی که خریداری میکنید، توجه کنید. بازار تبلتهای اندرویدی در ایران توسط چند تولیدکننده بزرگ احاطه شده که از مهمترین آنها باید به سامسونگ، لنوو و هواوی اشاره کرد. محصولات لنوو قیمت به نسبت پایینتری دارند و تنوع بسیار بیشتری هم دارند. خرید محصولات هواوی به دلیل عدم پشتیبانی از سرویسهای گوگل چندان پیشنهاد نمیشود و سامسونگ هم مشتریهای خاص خودش را دارد. تنوع هر کدام از این برندها بستگی به تولیداتی که دارند، گوناگون است.
ابعاد تبلت را در نظر بگیرید
تبلتها ابعاد مختلفی دارند؛ از مدلهای ۷ اینچی گرفته تا محصولاتی که بزرگتر از ۱۰ اینچ هستند. در ردههای قیمتی پایین معمولا تبلتهای بزرگی در بازار وجود ندارند و اگر هم وجود داشته باشند، چندان کیفیت جالبی ندارند. هر چه قیمت یک تبلت بیشتر باشد احتمال اینکه صفحه نمایش آن هم بزرگتر شود، بیشتر است. با این حال این پایان کار نیست. اگر احساس میکنید یک تبلت هفت اینچی تفاوت خاصی با یک تلفن هوشمند برای شما ندارد، شاید بهتر باشد به تبلتهای بزرگتر فکر کنید. اگر هم احساس میکنید تبلتهای ۱۰ اینچی بیش از حد بزرگ هستند میتوانید به سراغ تبلتهای ۹ اینچی یا ۸ اینچی بروید.
باید به نسبت تصویر تبلتها هم توجه کنید. تبلتهایی که نسبت تصویر ۴ به ۳ دارند و ابعادی شبیه به آیپدهای اپل را در ذهن ایجاد میکنند بیشتر برای مطالعه و وبگردی مناسب هستند. تبلتهایی که نسبت تصویر ۱۶ به ۹ دارند، اما برای تماشای فیلم و سریال و ویدیوهای آموزشی مناسبتر هستند.
سختافزار را فراموش نکنید
تبلتها قرار نیست با تلفنهای هوشمند یا لپتاپها رقابت کنند به همین دلیل سختافزار خاص خودشان را پشتیبانی میکنند. نباید فراموش کنید که تبلتها در رده قیمتهای پایین معمولا کیفیت سختافزار ایدهآلی ندارند؛ بنابراین باز هم تاکید میکنیم اگر به دنبال خرید یک محصول مناسب برای بازی هستید شاید بهتر باشد تبلتها را فراموش کنید و به سمت تلفنهای هوشمند با صفحه نمایش بزرگ حرکت کنید که قیمتی نزدیک به تبلتهای غولپیکر دارند، اما سختافزار بسیار بهتری دارند. در مجموع نباید فراموش کنید که سختافزار تبلتها چندان قدرتمند نیست و برای داشتن یک تبلت قدرتمند و بینقص باید بیشتر از ۱۰ میلیون تومان در بازار فعلی خرج کنید.
منبع:ایرنا
انتهای پیام/