به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، زنجبیل یا زنجفیل در فصول سرد سال عصای دست سیستم ایمنی بدن است. گیاه زنجبیل خواص ضد ویروسی و ضد التهابی بینظیری دارد که بدن را در مقابل ویروسهای آنفولانزا، سرماخوردگی و کرونا ویروسها تقویت میکند. طبق گفتههای طب سنتی طبع گرم و خشک زنجبیل برای تسکین درد مفاصل، عفونت لگن و کلیه و التهاباتی از این دست بسیار مفید است. مصرف کم و مداوم زنجبیل برای رفع سردی اعصاب، لرزش دست، سستی و خواب گرفتگی دست و پا و ضعف اعصاب بسیار مفید است. طرز تهیه مربای مجلسی سیب و زنجبیل از قدیم در تبریز و سایر شهرهای سردسیر مرسوم بوده است. در کنار طرز تهیه دمنوش زنجبیل و چای زنجبیل بد نیست ۲ طرز تهیه مربای مجلسی زنجبیل تازه با شکر و مربای زنجبیل بدون شکر با عسل را هم بخوانید.
بیشتر بخوانید:
طرز تهیه مربای زنجبیل تازه با شکر
مواد لازم
زنجبیل تازه: نیم کیلوگرم
شکر: ۸۰۰ گرم
آب: ۳ لیوان فرانسوی دستهدار
آبلیمو: ۲ قاشق غذاخوری
طرز تهیه
برای درست کردن مربای زنجبیل ابتدا پوست زنجبیل را بگیرید و با رنده درشت رنده کنید. سپس زنجبیل رنده شده را در یک قابلمه بریزید، مقداری آب اضافه کنید و روی شعله متوسط گاز بگذارید تا جوش بیاید. وقتی محتویات قابلمه به جوش آمد ۵ دقیقه روی حرارت نگه دارید و سپس محتویات قابلمه را از صافی رد کنید.
چند بار زنجبیل آبکش شده را با آب سرد (۵ یا ۶ بار) بشورید تا تندی زنجبیل گرفته شود. سپس زنجبیل را در یک قابلمه ترجیحا مسی یا لعابی بریزید، شکر و ۳ لیوان آب را اضافه کنید و روی شعله بسیار ملایم گاز به مدت ۱ ساعت مربا را بپزید. در ۳ دقیقه پایانی پخت آبلیمو را اضافه کنید. بعد از پخت مربا یک شب تا صبح درب قابلمه را با دم کنی بپوشانید و سپس مربا را در شیشه تمیز و خشک بریزید و در یخچال نگهداری کنید.
طرز تهیه مربای زنجبیل بدون شکر با عسل
مواد لازم
زنجبیل تازه: ۲۵۰ گرم
عسل: ۴۰۰ گرم
آب: ۱ لیوان فرانسوی دستهدار
آبلیموی تازه: ۱ قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده غلیظ: ۱ قاشق غذاخوری (اختیاری)
طرز تهیه
برای درست کردن مربای زنجبیل به عنوان یکی از انواع مربای خانگی ابتدا پوست زنجبیل را بگیرید و با رنده درشت رنده کنید. سپس زنجبیل رنده شده را در یک قابلمه بریزید، مقداری آب اضافه کنید و روی شعله متوسط گاز بگذارید تا جوش بیاید. وقتی محتویات قابلمه به جوش آمد ۵ دقیقه روی حرارت نگه دارید و سپس محتویات قابلمه را از صافی رد کنید.
چند بار زنجبیل آبکش شده را با آب سرد (۵ یا ۶ بار) بشورید تا تندی زنجبیل گرفته شود. سپس زنجبیل را در یک قابلمه ترجیحا مسی یا لعابی بریزید، عسل و آب را هم اضافه کنید. مربا را روی شعله ملایم گاز به مدت ۴۵ دقیقه بپزید تا مربا قوام بیاید. در ۳ دقیقه پایانی پخت آبلیمو و زعفران (اختیاری) اضافه کنید و سپس شعله را خاموش کنید. یک شب تا صبح دمکنی روی درب قابلمه بگذارید و وقتی مربا سرد شد در شیشه تمیز و خشک بریزید و در یخچال بگذارید.
خواص زنجبیل
زنجبیل گیاهی است که در طب سنتی از آن به عنوان میوهای گرم و خشک یاد میشود. زنجبیل خواص دارویی و درمانی بالایی دارد از این رو از گذشته در درمان برخی بیماریها مورد استفاده قرار میگرفته است. یکی از خواص زنجبیل درمان دل درد است. این گیاه انقباضات و جریانهای شکمی را تحریک کرده و از دلدرد و دلپیچه جلوگیری میکند.
در زنجبیل مواد شیمیاییای وجود دارند که به تنظیم هورمونهای عصبی پرداخته و در نتیجه باعث کاهش استرس و اضطراب افراد میشود. استرس در زندگی ماشینی امروز در هر نقطه و کاری که باشیم وجود دارد از این رو برای کنترل استرس و اضطراب میتوانید از این ماده غذایی استفاده کنید.
یکی از خواص اساسی زنجبیل حفاظت از دی انای یا مولکول اصلی حیاتی سلولهای بدن است. این گیاه قادر است اسپرم را در مردان تقویت کرده و باعث افزایش قدرت بارداری شود.
بهبود آسم و آلرژی نیز در لیست بیماریهایی که زنجبیل روی آنها اثر مناسب دارد قرار دارد. مواد موجود در زنجبیل واکنش ایمنی بدن را خنثی کرده از این رو مانع از آلرژی میشوند. این ماده غذایی میتواند انقباض ماهیچههای تنفسی را کاهش داده و از بیماری استیل کولین جلوگیری کند.
منبع: مجله کوروش
انتهای پیام/