به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از رشت، مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی گیلان به روزه داران توصیه کرد برای حفظ سلامتی خود در ماه رمضان به این ۱۰ نکته توجه کنند:
۱- با توجه به مصادف شدن ماه مبارک رمضان و فصل گرما، از قرار گرفتن بی مورد در معرض آفتاب که باعث تعریق و کاهش آب بدن میشود، خودداری کنید.
۲ - از مصرف نمک در افطار و سحر خودداری کنید، زیرا باعث تشنگی در طول روز خواهد شد.
۳ - وعده سحری خود را حذف نکنید، زیرا حذف وعده سحری میتواند منجر به افت قند خون روزه دار شود.
۴ - از مصرف بی رویه شیرینی جات و سایر مواد غذایی در وقت افطار پرهیز شود، زیرا باعث افزایش و یا کاهش ناگهانی قندخون میشود.
۵ - افرادی که طبق دستور پزشک دارو مصرف میکنند و قصد روزه گرفتن دارند حتما با پزشک خود مشورت کنند.
۶ - فاصله افطار تا سحر به اندازه کافی مایعات بنوشید، اما این کار باید به تدریج انجام شود، زیرا آشامیدن میزان زیاد آب در هنگام افطار موجب نفخ معده، کبد چرب و سوء هاضمه میشود.
۷ - روزه داران در طول روز از انجام فعالیتهای غیر ضروری خودداری کنند.
۸ - همچنین توصیه میشود روزه دار در هنگام افطار، روزه را با خوراکیهای با طبع گرم همچون کشمش، خرما و دمنوشهای گیاهی متناسب با مزاج افراد افطار کند.
۹ - از مصرف نوشابههای گازدار و نوشیدنیهای خیلی سرد از افطار تا سحر خودداری شود.
۱۰ - مصرف سبزیجات و میوه جات را فراموش نکنید؛ و نکته آخر اینکه با توجه به شیوع ویروس کرونا از برگزاری دور همی و رفتن به مکانهای شلوغ جدا خودداری کرده و استفاده از ماسک و رعایت فاصله اجتماعی را فراموش نکنید.
انتهای پیام/م.ع