مدیر گروه توسعه سرمایه‌های انسانی ستاد فناوری نانو گفت: عمده حمایت‌های ما در سند ۱۰ ساله دوم توسعه فناوری نانو، حمایت از پایان نامه‌های محصول محورصنعتی است.

مهدی رضایت، مدیر گروه توسعه سرمایه‌های انسانی ستاد فناوری نانو و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: ستاد توسعه فناوری نانو شامل دو سند ۱۰ ساله اول و دوم است که سند دوم توسعه فناوری نانو از سال ۹۴ شروع به کار کرده است و تا سال ۱۴۰۴ اجرای این سند ادامه دارد.

او افزود: تمرکز سند اول که در هیئت دولت و شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوب شده است برتوسعه زیرساخت ها، تربیت نیروی انسانی، ایجاد شبکه آزمایشگاهی نانو، ترویج و اطلاع رسانی در حوزه فناوری نانو، کمک به دانشگاه‌ها در توسعه نیروی انسانی و تجهیز آزمایشگاه‌های دانشگاه‌ها بوده است.

 رضایت بیان کرد: از دیگر اهداف ما در پایان سند توسعه ۱۰ ساله اول، قرار گرفتن در بین ۱۵ کشور برتر حوزه فناوری نانو بوده است که امروز به این جایگاه دست یافته ایم در حالیکه عمده تمرکز و هدف ما در سند ۱۰ سال دوم، توسعه فناوری نانو، افزایش کیفیت زندگی مردم و تولید ثروت خواهد بود.

مدیر گروه توسعه سرمایه‌های انسانی ستاد فناوری نانو ادامه داد: در ابتدای کار از وضع خوبی در حوزه فناوری نانو برخوردار نبودیم؛ نه تنها افراد متخصص قابل توجهی در این حوزه نداشتیم بلکه به لحاظ تولید مقالات علمی در رتبه ۵۷ جهان قرار داشتیم.

او افزود: سند ۱۰ ساله اول سبب شد تا رشد قابل ملاحظه‌ای در زمینه شاخص‌های علمی داشته باشیم برای مثال در بخش توسعه نیروی انسانی حدود ۲۰۰۰ هیئت عملی فعال در حوزه فناوری نانو داریم، همچنین ۶ هزار دکترای متخصص در حوزه‌های نانوالکترونیک، فیزیک، پزشکی، دارویی و بیوتکنولوژی در حال فعالیت هستند. طبق آمار حدود ۳۵ هزار نفر نیروی انسانی آموزش دیده در این حوزه داریم.

رضایت بیان کرد: مقالات علمی در حوزه‌های مختلف به عنوان شاخص توانمندی علمی هر کشور شناخته می‌شود. باوجود اینکه ما در ابتدا روزانه ۱۰ مقاله عملی ارائه می‌کردیم، اما در حال حاضر ماهی هزار مقاله نانو توسط فناوران و محققان ایرانی در حوزه فناوری نانو منتشر می‌شود.

مدیر گروه توسعه سرمایه‌های انسانی ستاد فناوری نانو تصریح کرد: عمده حمایت‌های ما در سند ۱۰ ساله دوم، سند توسعه فناوری نانو حمایت از پایان نامه‌های محصول محور صنعتی و مقالاتی که در نهایت منجر به پتنت خواهند شد، است.

رضایت گفت: در سند توسعه ۱۰ ساله دوم فناوری نانو هدف ما افزایش حمایت از شرکت‌های فعال در حوزه نانو و شرکت‌های دانش بنیان است که در این راستا موسسه خدمات فناوری تا بازار شکل گرفته است، از جمله وظایف این موسسه حمایت و ارائه خدمات در زمینه ثبت شرکت ها، تجاری سازی، برند سازی، بازاریابی و بازارسازی است.

او ادامه داد: مهم‌ترین هدف ما در پایان سند ۱۰ سال دوم بحث صادرات است که تا به امروز بیش ۷۰۰ محصول شناسنامه دار در زمینه ملزومات ساختمان سازی، شیرآلات، بتن‌ها ورنگ‌های که با قابلیت نانو تولید رسیده‌اند. همچنین در حوزه سلامت بیش از ۹۰ محصول نانو دارو و ضد سرطان داریم که در زمینه صادرات این محصولات به خوبی عمل کرده ایم.

رضایت گفت: بحث مجوز‌ها در سند ۱۰ ساله دوم به شدت به آن اشاره شده است تا شرکت‌ها به راحتی مجوز‌های لازم برای تولید محصولات خود را گرفته و از این طریق به پیشرفت هر چه بیشتر کشور کمک کنند.

او تصریح کرد: به همان اندازه که تعداد شرکت‌های دانش بنیان افزایش می‌یابد باید به همان میزان هم تعداد افراد دارای شغل تخصصی افزایش یابد؛ به همین منظور در دوران دانشجویی باید دوره‌هایی گذاشته شود تا دانشجویان این حوزه با مفاهیم کسب و کار تجاری سازی هم بطور عملی و هم تئوری آشنا شوند.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار