به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد، دشت لاله های واژگون ۳۶۰۰ هکتار وسعت و در استان چهارمحال و بختیاری قرار دارد و رویشگاه اصلی گونهٔ گیاهی لاله واژگون است. دشت لالههای واژگون شهرستان کوهرنگ در استان چهارمحال و بختیاری مشهورترین دشت لاله ایران است که در اواخر فروردین و اوایل اردیبهشت به گل مینشیند.
گونهای از لاله واژگون که در این دشت میروید بسیار نادر است و در یک اثر طبیعی ملی به شمار میآید.
سید اسماعیل صالحی مدیر کل منابع طبیعی استان چهارمحال و بختیاری گفت: سطح دشت لالههای واژگون شهرستان کوهرنگ از ۴۰۰۰ هکتار به ۴۰۰ هکتار در سالهای اخیر رسیده است.
بیشتر بخوانید
او افزود: این دشت در سالهای اخیر در حال زوال است و گونههای گیاهی واقع در این دشت در حال انقراض هستند.
به گفته صالحی، تخریب از سوی گردشگران، خشکسالی، چرای مفرط و ... از جمله دلایل کاهش سطح دشت لالههای واژگون است.
او افزود: برای احیای گونههای گیاهی در این دشت بذر برای کشت در اختیار مردم محلی و مرتعداران قرار میگیرد.
رویشگاه اصلی این گیاه نادر، دامنه کوههای آبکاسه خوربه، گرگانک و مناطق بنواستکی و مله زردهاست. لالههای واژگون، که در زبان محلی اشک مریم نامیده میشوند، در اواخر فروردین ماه به گل مینشینند و تا اواخر اردیبهشت گلهای خود را حفظ میکنند. این دشت زیر پوششی رنگارنگ از لالههای سرخ رنگ و واژگون، در ۱۲ کیلومتری چلگرد و در نزدیکی روستای بنواستکی کوهرنگ آرمیده است.
دشت لالههای واژگون چهار محال و بختیاری یکی از زیباترین جلوههای بدیع و طبیعی این استان است تا جایی که میتوان از آن به عنوان "نقاشی ممتاز خالق هستی" یاد کرد.
اگرچه اکوتوریسم طبیعی آبی برفی چهارمحال و بختیاری جاذبههای گردشگری طبیعی زیادی را در خود جای داده است، اما زیبایی دشت لالههای واژگون، چون تابلوی بیبدیل همه جاذبههای گردشگری این استان را تحت شعاع خود قرار داده است.
فرو آوردن سرتسلیم غنچههای نوبر لالههای دشت واژگون با اینکه سرآمد زیبایی همه رستنیها و نباتات هستند به زبان بیزبانی به هر بینندهای افتادگی در برابر ذات خدواند را میآموزد.
لالههای واژگون تنها جلوهگر یک زیبایی بینظیر نیست، بلکه این "رستاخیز" زیبای خاک تزیین شده از زیباترین لالهها نوید بخش "رستاخیز آخرت" است.
عکاس:همت بدری فرد
انتهای پیام/ش