به گزارش خبرنگار احزاب و تشکلهای گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، منوچهر متکی سخنگوی شورای وحدت امروز دوشنبه ۳۰ فروردین ماه در باشگاه خبرنگاران جوان نشست خبری برگزار کرد.
سخنگوی شورای وحدت در نشست خبری باشگاه خبرنگاران جوان درباره سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت:میزان مشارکت در انتخابات مجلس دشمنان را تحریک کرد که نظام را دچار مشکل و مردم را دچار یاس کنند.
سخنگوی شورای وحدت با اشاره به فعالیت های انتخاباتی در این ایام گفت: باشگاه خبرنگاران جوان روند خوبی را در انتخابات ریاست جمهوری در پیش گرفته است.
وی با بیان اینکه سیاست خارجی تلاش های زیادی داشت اما همچنان در مسئله برجام و هسته ای در خانه اول هستیم،بیان کرد:همه مجموعه ها سعی می کنند با داشته های خود به میدان بیایند و هرچه دارند ارائه کنند؛ در مقابل مردم هم به میدان می آیند و انتخاب خود را انجام می دهند.
متکی درباره حضور آقای رئیسی در انتخابات گفت: مطالبه برای حضور آقای رئیسی برای انتخابات در اقشار مختلف وجود دارد، اینکه گروه خاصی نامه ای به رهبری زده اند تا آقای رئیسی در انتخابات شرکت کنند را خبر ندارم. البته برخی هم معتقد هستند که ایشان در انتخابات حضور پیدا نکنند، چشم انداز قوه قضاییه از زمانی که ایشان حضور پیدا کردند خیلی روشن نیست به همین دلیل بهتر است در قوه قضاییه فعلا باشند و وارد انتخابات نشوند.
وی افزود:آن هایی که مخالف حضور آقای رئیسی در انتخابات هستند یا خودشان نامزد دیگری دارند یا آینده روشنی بعد از آقای رئیسی در قوه قضاییه نمی بینند.
بیشتر بخوانید:
پخش زنده نشست خبری منوچهر متکی در باشگاه خبرنگاران جوان
سخنگوی شورای وحدت ادامه داد: برخی از پرونده های موجود در قوه قضاییه مربوط به دولت است. وقتی خصوصی سازی دچار مشکل می شود، سیستم بانکی دچار رشوه می شود اگر در دولت یک تحولی ایجاد شود،سلامت در این مجموعه شکل می گیرد.۹۰ درصد از ۸۰ درصد پرونده هایی که در قوه قضاییه مربوط به دولت است، حل می شود.
متکی گفت: افرادی که بتوانند مبارزه با فساد را براساس آن چه که مدنظر رهبری است در قوه قضائیه اجرا کنند، کم نیستند.
وی تصریح کرد: براساس پاسخ هایی که به دبیرخانه شورای وحدت برسد برنامه خود را عملیاتی می کنيم، اقدام ما در طراحی شورای وحدت موکول به کسانی است که به نامه رئیس شورای وحدت پاسخ می دهند.
سخنگوی شورای وحدت افزود: در متن نامه آمده کسانی در معرض نامزد شدن قرار دارند که برنامه های خود را اعلام کنند. دیگری این بود که حداقل ۱۰ نفر از تیم خود را معرفی کنند، کارگروه بررسی برنامه و بررسی تیم را در شورای وحدت تشکیل دادیم. این دو کارگروه سوالات و چالش ها را نسبت به نامزدها مطرح می کنند و بعد از آن اعلام نظر خواهد شد.
متکی بیان کرد: با توجه به اینکه زمان کمی تا انتخابات مانده، بررسی قانون انتخابات، جزو اولویت شورای وحدت نیست البته موضوعاتی در مجلس و شورای نگهبان مطرح شده است. اگر به نتیجه نهایی در خصوص قانون انتخابات برسند ما هم براساس قانون جدید عمل خواهیم کرد.
وی در پاسخ به این سوال که کدام گفتمان را در انتخابات پیروز می دانید؟ گفت: گفتمان باید کارگشا باشد و برای باز شدن قفل های حوزه اقتصاد تلاش کند. گفتمان باید تعهد خود را به مردم و انقلاب حفظ کند و درک درستی از شرایط مردم در جامعه داشته باشد.
متکی افزود: گفتمان جدید باید یک تحول اساسی در مسیر وضع مطلوب ایجاد کند لذا گفتمان ما باید اصولگرایانه انقلابی و معطوف به مشکلات مردم و مقاومت و ایستادگی در حوزه داخلی و بین المللی باشد ،زیرا هزینه مقاومت و ایستادگی همیشه کمتر از وادادگی است.
وزیر خارجه اسبق کشورمان در پاسخ به این سوال که رقیب اصلی خود را کدام جریان می دانید؟ بیان کرد: یک جریان،جریانی است که در ۸ سال گذشته کشور را مدیریت کرده است.علیرغم اینکه برخی در تلاش هستند بازی را خراب کنند، هم بگویند من نبودم و هم بگویند دولت اختیاری ندارد. اما معتقدم که همه اینها از یک جریان هستند ،جریان دوم هم جریانی است که در دولت نبوده و صرفا شاهد و ناظر اعمال آن بوده است و آن هم جریان انقلابی کشور است و رقابت بین این دو جریان شکل گرفته است.
متکی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه تاثیر مذاکرات وین در انتخابات را تا چه حد جدی می دانید؟ افزود: واقعیت این است که من درباره نتایج این مذاکرات تردید جدی دارم زیرا دوستان ما در دولت همواره شاهد شرایط بودند و حال چیزی را که سالها نتوانستند به آن برسند در صدد هستند تا با تلاش چند ماهه شاید بتوانند به دست بیاورند؛نمیخواهم قضاوت کنم که چقدر انتخاباتی است اما می تواند در انتخابات موثر باشد اما واقعیت صحنه این است که با توجه به تجربه ۴۰ سال خود به صورت عام و ۶ سال به طور خاص باید قدری عینک ذوق زدگی را از خود دور کنیم و واقع بین باشیم.
وی افزود:واقعیت این است که آمریکا از هیچ فرصتی برای تحمیل خواسته های خود به ملت ایران فرو گدار نکرده است و عملکرد ترامپ درباره ایران هم از دلایل اصلی شکست در دور دوم انتخابات بود. ما شاهد این شرایط هستیم و حالا دولت تازه آمریکا باید کاری انجام دهد که در دو جمله مقام معظم رهبری خلاصه شده است اول اینکه تحریم ها به طور کامل لغو شود و دوم اینکه تمام گفته هایشان راستی آزمایی شود.
وزیر خارجه اسبق کشورمان گفت: تحقق این خواسته خیلی نیاز به نشست و مذاکره ندارد اما آقایان اصرار کردند که باید مذاکره کنیم و مقام معظم رهبری به طور ضمنی مذاکرات را تائید کردند اما فرمودند با چشم باز و دل مطمئن و اینکه مذاکرات فرسایشی نباشد باید به برجام وارد شد. اما در گذشته هم مقام معظم رهبری رهنمود می کردند و آقایان در میدان حاضر می شدند و می گفتند این مسائل امکان پذیر نیست و فضایی ایجاد شد که گفته شود برجام خسارت محض است.
وی ادامه داد: علی رغم چنین نگاهی باز هم داریم به مذاکرات می رویم اگر از دل این مذاکرات تحقق فرمایشات رهبری دربیاید باید به دولت خسته نباشید و دست مریزاد بگوئیم اما با توجه به صحبت هایی که معاون مدیر کل اتحادیه اروپا اظهار کرده و اظهارات نماینده روسیه که می گویند خوشحالیم که همه حمایت کردند طرف دیگر به برجام برگردد و اینکه اتحادیه اروپا و ۴+۱ به راه افتادند تا داماد و عروس را به فرش قرمز برگردانند، شک برانگیز است.
سخنگوی شورای وحدت درخصوص اصلی ترین دغدغه مردم در حوزه اقتصادی، تصریح کرد: بارها از سوی رهبری، دولتیها و... گفته شده که مشکل ملموس جامعه ما، مشکل اقتصادی است، باید به رویکرد اساسی در این زمینه برسیم و یکی از مشکلات اساسی کشور ما این است که در موضوعات مختلف اجماع نداریم، کارگزاران جمهوری اسلامی در موارد مختلف باید به اجماع برسند.
وزیرخارجه اسبق کشورمان افزود: آمریکا هر ماه و هر هفته موضوع یک سخنرانی در ایران بوده است و همچنین موضوع سخنرانی آمریکایی ها هم ایران بوده است، آمریکا برای برخورد با ایران نقشه راهی را تعریف کرده است و براساس آن عمل می کند اما در ایران اینطور نیست به جز امام خمینی(ره) و رهبری، هیچکس درخصوص آمریکا در کشور ما به اجماع نظر نرسیده است.
متکی ادامه داد: اقتصاد مقاومتی مثال دیگری است که می گویم ۱۶ سال است که رهبری درخصوص اقتصاد مقاومتی صحبت می کنند، رهبری فرمودند که اقتصاد مقاومتی راهی برای برون کرد اقتصاد است اما دولت فعلی اقتصاد مقاومتی را قبول ندارد و این در کشور ما موجب بروز تحول جدی نمی شود.
وی افزود: مشکل اصلی در کشور ما اقتصاد است در شورای وحدت هیات اجرایی طراحی شده است و ۲۰ کمیته در این هیات اجرایی تعریف شده است و باید ۳ سوال اصلی درخصوص وضعیت اقتصادی را بررسی کنند که مشکل اصلی چیست؟ آسیب ها و چالش ها کدام است؟ و راهکارهایی را ارائه دهیم که از وضعیت موجود خارج و به وضعیت مطلوب برسیم. وظیفه این کمیته ها بررسی این موضوعات است که بعد از رسیدن به نتیجه نهایی، به عنوان برنامه نامزدهای ما در انتخابات مطرح خواهد شد.
متکی با تاکید بر اینکه رهبری دو ما قبل در این رابطه اظهار نظر کردند که عجله ای نداریم آمریکا به برجام برگردد،گفت: آمریکا نتوانست عملیات ماشه را اجرا کند چون از برجام بیرون رفته بود. دستاورد برجام باید لغو تحریم باشد و اگر این خواسته محقق نشود یعنی باز هم موفق نبوده ایم.
وی درباره منحصر بودن لیست شورای وحدت به ۱۰ نفر اعلامی توضیح داد: لیست شورای وحدت به این ۱۰ نفر منحصر نیست و ممکن است افرادی به این لیست از جریان ارزشی و انقلابی اضافه شوند.
بیشتر بخوانید:
نامزدهای احتمالی اصولگرایان برای انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰
سخنگوی شورای وحدت در پاسخ به سوال باشگاه خبرنگاران جوان درباره اینکه آیا اصولگرایان در انتخابات ۱۴۰۰ به یک گزینه واحد می رسند یا خیر و آیا انتخابات ۹۲ تکرار می شود؟ گفت: دو مدل و عملکرد را در انتخابات ۹۲ و ۹۶ داشتیم. در مدل سال ۹۲ تعداد نامزد های اصول گرایان یا نیروی های ارزشی دلیل شکست آنها بود و انتخابات بُرده را باختیم. مدل ۹۶ مدلی بود که نیروهای ارزشی و اصول گرا نشان دادند که می توانند به وحدت برسند و این مدل اگر چه حرف و حدیث داشت و اگرچه منتهی به انتخاب نامزد واحد نشد اما ۱۶ میلیون رای از تجمیع جریان های مختلف قابل اعتنا است از این رو مدل مورد تائید ما مدل ۹۶ است و با نامزدهای مختلف وارد می شویم. اما بر یکپارچه عمل کردن و رسیدن به یک نامزد واحد را شرط لازم را برای موفقیت در انتخابات می دانیم.
متکی درباره تحلیل جریان اصولگرایی و نقد به شورای وحدت گفت: شورای وحدت در مقابل شورای ائتلاف نیست و دو ظرفیتی هستند که می توانند تجمیع شوند. ادامه تلاش ها برای وحدت و یکی شدن و دوم پرهیز از اختلاف در دو نکته مورد تاکید ما است. با شورای ائتلاف و جبهه پایداری قطعا در مقوله انتخابات اشتراکات بسیار زیادی داریم که می تواند به ما کمک کند تا هم اردوگاه واحدی را طراحی کنیم و هم به نامزد واحد برسیم.
وی درباره شخصیت ابراهیم رئیسی گفت: رئیسی در واقع موضوع مورد توجه و شاید مورد بررسی ما است. اگر چه به دلیل محبوبیت اقبال زیادی به ایشان وجود دارد اما ایشان نشانه قطعی برای ورود و البته عدم ورود در انتخابات هم از خود نشان نداده اند.
سخنگوی شورای وحدت با بیان اینکه رئیسی به دلیل دو ویژگی اگر وارد شود در حوزه نیروهای ارزشی تقریبا شرایط تسهیل می شود، ادامه داد: یکی به دلیل شخصیت ایشان است که چهره جدیدی از خودشان بعد از انتخابات ۹۶ به بعد نشان داده اند و این چهره جدید رویکرد عزم در مبارزه با فساد، پاکدستی و عدالت خواهی ایشان است.درستی و پاکدستی ایشان مورد تایید همگان است و من در ارتباطات با ایشان این برداشت را دارم و مبانی فکری ایشان هم مورد توجه قرار گرفته البته مردم هم نشان دادند بیهوده به سوی کسی نمی روند و بیهوده در سوی کسی نمی مانند.
وزیر امور خارجه اسبق کشورمان بیان کرد: ایشان در سال ۹۶ یک ظرفیت قدرت اجماع سازی و تجمیع نیروهای انقلابی و ارزشی را از خود نشان داد و در آخرین روزها آخرین کاندیدا به نفع ایشان کنار رفت. خیلی از کاندیداها علنی و غیر علنی اعلام کرده اند که اگر رئیسی بیاید کنار می روند و حتی از ایشان حمایت می کنند.
سخنگوی شورای وحدت در پاسخی مبنی بر اینکه ارزیابی شما از شرایط اقتصادی موجودچیست؟و آیا این شرایط سخت معیشتی حل شدنی است؟ گفت: در حوزه صنعت علاوه بر هسته مرکزی آن، صدها نفر از صاحب نظران در فضای مجازی نقطه نظرات خود را درباره تولید که مورد تاکید مقام معظم رهبری در شعار سال بود، بیان کردند تا این موانع برطرف شود.تا زمانی که درآمد خیابان منوچهری در زمینه سکه و دلار بیشتر از تولید باشد،مشکل حل نمی شود و باید این موانع برطرف شود و نقش کلیدی آن هم دست دولت است که دلار سه هزار تومانی را گرفت و دلار ۳۰ هزار تومانی تحویل داد. در شعارهای انتخاباتی خود هم این قیمت را نقد می کردند که البته آن زمان جای نقد هم داشت؛ما محصول کمیته هایمان هنوز به طور مدون خارج نشده و به محض خارج شدن بیان خواهیم کرد.
وزیر خارجه اسبق کشورمان درپاسخ به سوالی مبنی بر اینکه برنامه اصولگرایان در راستای برطرف شدن انفعال در حوزه دیپلماسی و نظرشان درباره قرار داد ایران و چین چیست؟ و آیا این باعث خام فروشی نفت خواهد شد؟ و آیا چنین همکاری هایی را در دوره اصولگرایان هم شاهد خواهیم بود؟ بیان کرد:ما در حوزه دیپلماسی اقتصادی باید ماموریت دستگاه ها را بازنگری کنیم برخی معتقد هستند دستگاه دیپلماسی باید تولید ثروت کند و همچنین معتقد هستند که باید ساختار وزارت خارجه تغییر کند البته من به این معتقد هستم و در دوران وزارت هم تلاش کردم اما اجرایی نشد.
متکی گفت:در کشورهایی که در حوزه اقتصادی خود حضور فعال دارند مثل کره جنوبی و برزیل فعالیت وزارت خارجه شان سیاست خارجی و روابطاقتصادی خارجی است. من اولین دیداری که با وزیرخارجه برزیل در نیویورک داشتم، به من گفت که ما درباره ایران دچار مشکل شدیم ما دو میلیارد صادرات به ایران داشتیم که به یک میلیارد رسیده است. من گفتم ممکن است این هم حذف شود زیرا شما مدام فکر می کنید که روابط برزیل و ایران یعنی کشوری که شما به آن جنس بفروشید؛ خیر شما باید نماد سیاسی و رفت و آمد مقامات را داشته باشید. او کلی به فکر فرو رفت و هنوز به کشورش نرفته بود پیام داد که میخواهد به ایران بیاید و در راس هیاتی حدود ۱۵۰ نفر از شرکت هایشان به ایران آمدند و به مذاکره پرداختند که روابط ما با برزیل به سطح رئیسجمهوری رسید. بعد از آن اوباما نامه نوشت برای رییس جمهوری برزیل که اردوغان پیشنهاد تبادل سوخت را می کند ،یعنی اگر ما دیپلماسی اقتصادی را به کار ببریم مناصبات اقتصادی ما درست خواهد شد و ارتقا خواهد یافت.ما معاون اقتصادی برای وزارت خارجه تشکیل دادیم که پیش از این، کادر سازی نداشت.
وی تاکید کرد: معیارهای ما برای انتخاب نامزدها بخشی مبنی بر شاخص هایی است که در جامعه وجود دارد و رهبری هم به آنها اشاره کرده اند، فرمایشات رهبری در هفته دولت در طول این سال ها دستور کار ماست، اگر دولت نهم به فرمایشات رهبری توجه میکرد ،مشکلاتی که در دولت دهم برایش ایجاد شد، رخ نمیداد. همچنین سایر دولت ها هم همینطور.
متکی گفت: برون نگری برای فعال کردن ظرفیت های اقتصادی کشور باید در کشور اعمال شود. در ۷ سال دولت یازدهم و دوازدهم چند درصد نَفَس دیپلماسی ما صرف برجام شد؟ موضوع دیگر که باید به آن توجه کرد متوازن کردن روابط خارجی است. در برنامه دولت نهم یک سرفصل نگاه به شرق بود البته نه شرق ایدئولوژیک بلکه به این معنا که روابط خارجی باید متوازن باشد و نباید تمام تخم مرغ ها را در یک سبد گذاشت. در ۱۵۰ سال گذشته اقتصاد و سیاست و ... ما کلا چارچوب غربی داشت و تمام درشکه های اقتصادی ما در غرب پارک می شد.
وی ادامه داد: کشور باید در مواضع اقتصادی بسیج باشد. هر روز قوه قضائیه به حکم و تدبیر و ... به چند کارخانه تعطیل شده مجوز شروع به کار می داد. اگر منابع بانکی به جایی که نباید، برود، حوزه تولید از این منابع برخوردار نمی شوند از این رو باید طرحی نو برای تحول ایجاد کنیم.
متکی درباره اظهار نظر ضرغامی توضیح داد: آیت الله موحدی رئیس شورای وحدت هستند و به ۱۰ نفر نامه نوشتند و با بشاشیت پاسخ های دوستان را دریافت می کنیم. اگر فردی نامزد مستقل می شود موضع ما این است که به نامزدی که می خواهد مستقل باشد و در بررسی ها به آن نامزد رسیده باشیم از او حمایت می کنیم.زیرا انتخاب اصلح در انتخابات برای ما مهم است. باید ۸ ویژگی مورد تاکید رهبری را رئیس جمهور داشته باشد و علاوه بر این مقبولیت و رای آوری داشته باشند، اگر این ویژگی ها را کاندیدا داشته باشد شورای وحدت در حمایت از آنها تردیدی نخواهد کرد.
سخنگوی شورای وحدت در پاسخ به سوال مخاطبان باشگاه خبرنگاران درباره علت اعلام نشدن نام لاریجانی گفت: در سال ۸۲ بعد از تحولات سال ۸۶ یک شرایط جدیدی در کشور به وجود آمد و نارضایتی به یک سری مسائل در کشور مثل وضعیت کنونی به وجود آمد،رویکرد مردم به افراد گره خورده با انقلاب بیشتر شد و مجموعه آبادگران ایران اسلامی شکل گرفت و اکثریت شورای وحدت به دست نیروهای انقلابی افتاد و شورای هفتم هم در دست نیروهای انقلابی افتاد . ۳۰ نفر شورای هفتم از سوی آبادگران رای آوردند و در سال ۸۳ برای ریاست جمهوری اقدام کردیم و هیات داوری با مدیریت آبادگران ایران اسلامی در بین ۷ گزینه به کاندیدای مشخصی رسید که در حمایت با حرکت جمعی از کاندیدها از این جمع حمایت کردم و هر کس دیگر هم کاندیدا شد حمایت می کردم.
وزیر خارجه اسبق کشورمان درخصوص سرد بودن فضای انتخابات در کشور، اظهار کرد: دلیل آن این است که مردم ما احساس می کنند مسئولان دوستشان ندارند، مردم احساس می کنند مسئولان خودشان را جای آنها نمی گذارند، مشکل از سوی مسئولان است و گرم شدن تنور انتخابات به دست مسئولان است.
متکی ادامه داد: دولت در جایی که ناکارآمدی داشته است باید از مردم عذرخواهی کند مردم ما، مردم خوبی هستند اگر احساس کنند به آنها توجه می شود، در بزنگاه ها نشان می دهند که از حیثیت کشور، رهبر فرزانه و انقلاب دست نمی کشند.
وی اضافه کرد: علاوه بر این ها، شرایط کرونایی کشور باعث نگرانی اساسی مردم برای حضور در انتخابات است، شاهد صف های مرغ و تخم مرغ هستیم، مردم با خودشان می گويند اگر بخشی از مدیریت کشور میتواند ۵ تا کشتی بنزین را از ۳ اقیانوس در مقابل ناوگان های امریکا عبور دهد و به ونزوئلا برساند، چرا بخش دیگر نمیتواند مرغ و تخم مرغ را از دست دلالان به دست مردم برساند. باید تدبیر، تحلیل و تسهیل برای حضور مردم در انتخابات انجام شود.
وزیر خارجه اسبق کشورمان تصریح کرد: ما در شورای وحدت برای تسهیل حضور مردم در انتخابات برنامه هایی را آماده می کنیم و به شورای نگهبان ارسال میکنیم. از رسانه ها هم میخواهیم فکر کنند و راهکارهای خود را ارائه دهند. همه باید کمک کنیم دشمن تمام نیروی خود را به کار گرفته و از بلندگو های داخلی هم استفاده می کنند چرا که دشمن به دنبال تحریم انتخابات است.
سخنگوی شورای وحدت ادامه داد: نامزد اولویت یک ما رئیسی است و اگر ورود کند شورای وحدت از او حمایت می کند. اولین مجموعه ای هستیم که ایده گفتگو با کاندیداها را مطرح کردیم و ۱۰ نفر را اسم بردیم و پویایی قرارگاه انتخاباتی را نشان می دهد و در لیست ۱۰ نفره فرد مورد نظر، برخی در این لیست نبودند. الان دوستان ما در اردوگاه نیروهای ارزشی باید به ظرفیت شورای وحدت نگاه کنند و به تجمیع و همگرایی فکر کنند. مجموعه های انتخاباتی نیروهای ارزشی باید تجمیع شوند و اگر رئیسی بیاید شورای وحدت و ائتلاف ادغام شوند فرقی ندارد و هر دو ظرفیت برای این هدف کار می کنند.
متکی درپاسخ به این سوال که اگر اصولگرایان در انتخابات پیروز شوند شما چه سِمتی خواهید گرفت؟ گفت: عمده ترین دغدغه من برای ورود به این عرصه و اساسا انتخابات پیروزی جریان انقلاب است ما که تا دیروز شورای وحدت نداشتیم، جمنا بودیم و همین دوستان . ما انتخابات دهم را باهم باختیم و مجلس یازدهم را باهم بردیم، در شرایطی هستیم که همه باید برای برگزاری انتخابات پرشور و با نشاط هرچه داریم را انجام دهیم زمانی که ۲۹ و ۳۰ خرداد نتیجه انتخابات اعلام می شود امیدوارم آنچه مورد رضایت قلبی مردم ونیروهای انقلاب است،محقق شود و آن روز مزدم را خواهم گرفت ؛این بالاتربن پست من برای عمر باقی مانده ام محسوب می شود.
انتهای پیام/
اینها اصلا کاندید نمیشن. اگر هم کاندید بشن به نفع یکی دیگر از کاندیدا ها کنار میکشن و برای پشتیبانی از کاندید دیگری وارد میشن
مردم هم که ول معطلند
ایران اسلامی تشنه ورود نخبگان است و باید شرایط را برای حضور نخبگان و داشتن کشوری پیشرفته فراهم ساخت
حتی قوه قضاییه هم خیلی کارنامه درخشان و قابل دفاعی ندارد
لطفا با علم و تفکر نظرات را بگذارید
نخبه ای مانند محمود مردمی نژاد
دوم که کسی که حتی از رئیسی مناسب تره برای ریاست جمهوری میآد انشالله
سوم چه بهتر که اسمتون رو بذارید شورای گاو بندی تا ساز و کار به اسمتون بیاد
چهارم مهم نیست رو کی به گاو بندی برسید ما مردم که اشتباهات ۹۲ رو دیدیم دیگه بارمون رو بستیم
#رای_من_جلیلی
و البته #رای_یک_ایران_جلیلی
مملکت امروز به نخبگان صنعتی و مسلط به اقتصاد نیاز دارد تا افراد عادی مثل رئیسی و حسن روحانی
yjc و مسوولین محترم نظام
نگران نباشید مردم در انتخابات ۱۴۰۰ رای میدهند.
و پس از آن بی تعهدی مسوولان و فراموشی مردم ۶۰ میلیونی معشیت بگیر، قصه تکراری خواهد بود.
با تشکر
واقعا حیف که مرد شاخصی تو مملک هستند
آری به پارلمان و نخست وزیری.
رفراندوم برگزار کنید ببینید مردم رییس جمهور میخوان یا نه
مردم به چه کسی اقبال دارند
کاندید ریاست جمهوری مستضعفین را فراموش کردی
#بورس
نظرسنجی رو خوب نگاه کنید....
بدترین دورهی ریاست جمهوری همین دولت نهم و دهم بود.
با این یارانهی ۴۵ تومنیش.
به نظرم رهبری خودش یه نفرو واسه رییس جمهوری تعیین کنه بهتره.
والا هرکی بخاد بیاد مثل روحانی و احمدی نژاد و خاتمی خواهد بود.
خودش گفته اگر طرح من کامل اجرا بشه به هر ایرانی ۲.۵ میلیون تومن یارانه باید بدن
انتخاب برده رو باختی یعنی چی ؟؟؟؟ مگه فوتباله ؟
مردم پس چیکاره اند؟
مثل یک جسم صلب نباش به عقلت رجوع کن بهتره