به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یزد، مهدی غیب الهی، معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی یزد متوسط روزانه تولید شیر را ۸۴۹ تُن ذکر کرد و گفت: این مقدار شیر از ۸۰ هزار راس گاو شیری در ۱۰ شهرستان تولید میشود.
غیب الهی ادامه داد: بخشی از شیر تولیدی در واحدهای مواد لبنی صنعتی به فرآورده تبدیل و مقداری هم به صورت فله در تعدادی از مغازههای ماست بندی غیرصنعتی به روش سنتی عرضه میشود.
او افزود: روزانه ۴۲۰ تن شیر اضافه بر مصرف استان برای فرآوری و مصرف به استانهای اصفهان، کرمان، هرمزگان، فارس و تهران عرضه میشود.
غیب الهی با اشاره به افزایش طرح توسعه واحدهای پرورش گاو شیری با سرمایه گذاری بخش خصوصی و پرداخت تسهیلات از سوی دولت اظهارداشت: پرورش گاو شیری علاوه بر اشتغال باعث افزایش تولید شیر در استان شد.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی یزد گفت: سال ۱۳۹۹ با توسعه واحدهای پرورش گاو شیری از سوی دامداران ۳۱۰ هزار تن شیرخام تولید و به بازار مصرف این استان و سایر مناطق کشور عرضه شد.
غیب الهی تولید انواع فرآوردههای دامی و طیور از سوی کشاورزان و دامداران یزدی را ۴۳۳ هزار تن بیان کرد و گفت: این میزان فرآورده شامل ۳۱۰ هزار تن شیرخام، ۲۱هزارتن گوشت قرمز،۶۶ هزار تن گوشت طیور، ۳۴هزار تن تخممرغ و بقیه گوشت سایر ماکیان و عسل است.
او با بیان اینکه بخش عمده این میزان فرآورده دامی و گوشت سایر ماکیان در حاشیه فعالیتهای جانبی بخش کشاورزی به دست میآید، افزود: هماکنون تولید فرآوردههای پروتئینی استان هشت درصد نسبت به سالهای قبل افزایش یافته است.
او تصریح کرد: پارسال ۵۰۰ هزار تن فرآوردههای دامی خوراکی و غیرخوراکی شامل ۳۰۳ تن پشم، کرک و مو، هزار و ۹۳۰ تن آلایش خوراکی و ۴۵۱ هزار تن آلایش غیرخوراکی شامل پوست و کود حیوانی در دامداریها تولید شد.
معاون سازمان جهاد کشاورزی یزد با اشاره به اینکه در زمینه صنعت طیور سرمایهگذاری بسیار خوبی در سالهای اخیر در استان شد، خاطرنشان کرد: چند سال گذشته در بخش دامی، واحدهای صنعتی با بهرهوری بالا مجهز به سیستم مکانیزه در استان راه اندازی شد.
انتهای پیام/و