محسن عباسی هرفته، رئیس کمیسیون شهرسازی، معماری و عمران شورای اسلامی شهر یزد در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یزد، گفت: با انجام پی گیریهای مستمر با مرکز تحقیقات راه و شهرسازی به عنوان متولی تدوین مقررات ملی ساختمان در کشور و ارائه ادله درباره مقاوم بودن ساخت و سازهای خشتی، انجام اولین سری از آزمایشات تخصصی درباره خشت در مرکز تخصصی راه و شهرسازی در دستور کار قرار گرفت.
او افزود: این آزمایشات، آغاز یک پروژه تحقیقاتی بزرگ بر روی خشت است که از نتایج آن، دستیابی به ضوابطی است که اجازه دوباره ساخت و ساز خشتی را صادر میکند و در این صورت یزد اولین شهر در کشور است که در دوره جدید احیا کننده معماری خشتی ضابطهمند خواهد بود.
عباسی هرفته ادامه داد: در واقع تداوم معماری خشتی از جمله تعهدات لازم برای ثبت جهانی یزد بوده و این امر نیازمند وجود ضوابط و مقررات معماری خشتی در کشور است.
رئیس کمیسیون شهرسازی، معماری و عمران شورای اسلامی شهر یزد گفت: در بسیاری از کشورهای توسعه یافته آمریکایی، اروپایی و کشورهایی مانند استرالیا و نیوزلند ضوابط مفصلی در خصوص ساخت و سازهای خاکی وجود دارد اما در ایران که مهد معماری خشتی است، در حال حاضر معماری خشتی به دلایلی از جمله بهانه مقاوم نبودن خشت، ممنوع است.
او افزود: امروزه صنعت ساختمان به دلیل استفاده بیش از حد از سیمان و فولاد به صنعتی فاجعه بار تبدیل شده که برای محیط زیست بسیار آسیب زا است و در مقابل معماری خشتی، معماری سبز تلقی میشود.
عباسی هرفته ادامه داد: امید است که با فراهم شدن امکان ساخت و سازهای خشتی به ویژه در حوزه مسکن که بخش عمدهای از ساخت و ساز کشور را در بر میگیرد به نسلهای آینده نیز فرصت ادامه حیات داده شود.
انتهای پیام/و