کارخانه پلی‌اکریل اصفهان به عنوان مادر صنعت نساجی کشور با قرارگرفتن در آستانه تعطیلی با حمایت‌ دولت در مسیر رونق قرار گرفته است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، کارخانه پلی‌اکریل در اصفهان با بیش از چهار دهه فعالیت و اشتغال‌زایی دست‌کم حدود یکهزار و ۸۰۰ نفر، مادر صنعت نساجی کشور و استان اصفهان بشمار می‌آید؛ مهمترین تولیدات این کارخانه، الیاف اکریلیک، نخ و الیاف پلی‌استر است که به‌عنوان مواد اولیه در شرکت‌های نساجی و تولید فرش و پتو مورد استفاده قرار می‌گیرد.

این مجموعه بزرگ صنعتی در سال‌های گذشته دچار مشکلات مالی و در سال‌های ۹۵ و ۹۶ خطوط تولید آن متوقف شد، اما با حمایت‌های دولت، دستگاه قضایی و امنیتی و پرداخت تنخواه، تعدادی از خطوط تولیدی آن فعال شد و کارگران به سر کار بازگشتند.

این کارخانه در جهت اجرای بند ج ماده ۲ قانون حمایت صنعتی و جلوگیری از تعطیلی کارخانه‌های کشور در تابستان ۱۳۹۵ تحت حمایت و نظارت هیات حمایت از صنایع قرار گرفت و از سال ۱۳۹۶ با حمایت مالی دولت و پرداخت تنخواه، تولید آن به صورت محدود آغاز شد و به تدریج افزایش یافت بطوریکه در زمان حاضر تولید پلی استر با ظرفیت کامل و تولید اکریلیک با ظرفیت محدود انجام می‌شود.

همچنین در سال ۹۸ با دستور استاندار اصفهان گروه ویژه‌ای برای بررسی مسائل و مشکلات کارخانه پلی‌اکریل در استانداری تشکیل شد تا تصمیم‌هایی برای رفع آن‌ها و برنامه‌ریزی برای حداکثر بهره‌وری از کارخانه گرفته شود و هیات مدیره منتخب برای کارخانه با حکم شورای تامین استان تعیین شد تا اینکه پس از انتخابات مجمع عمومی پلی اکریل در دی ماه سال ۹۹، هیات مدیره جدید آن انتخاب شد.

با تعیین هیات مدیره جدید شرکت پلی اکریل در ماه‌های اخیر مباحثی درباره واگذاری مدیریت کارخانه از هیات اجرایی حمایت از صنایع به هیات مدیره منتخب مجمع عمومی مطرح شده است و در این پیوند مسوولان تاکید دارند که این کار باید طبق روال قانونی و با حفظ منافع سهامداران و کارگران انجام شود.

پس از آنکه آخرین وضعیت کارخانه پلی اکریل اصفهان در جلسه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید استان اصفهان مورخ بیست و دوم فروردین امسال بررسی شد، استاندار اصفهان گفت: این جلسه با اولویت ادامه و افزایش روزانه تولید در کارخانه پلی اکریل برگزار شد و همزمان با آن مسائل کارگران به هیچ وجه نباید خدشه دار شود و بر روی این موضوع بسیار حساس هستم و اصرار دارم.

عباس رضایی با تاکید بر اینکه حفظ منافع سهامداران، بیکار نشدن کارگران و گردش چرخ تولید دغدغه‌های مهم ما در پلی اکریل است، افزود: مساله و بحث سهامداران و مالکیت کارخانه باید حفظ شود و در کنار آن باید بر اساس قانون پیش رفت.

استاندار اصفهان خاطرنشان کرد: در جلسه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید استان درباره مسائل پلی اکریل تصمیماتی گرفته شد که جمع‌بندی آن در نهایت به شورای تامین استان یا شهرستان می‌آید و سپس بر این مبنا، اقدامات نهایی را احصا کرده و همه موارد در زمان مشخص لحاظ می‌شود.

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری اصفهان نیز با اشاره به تلاش‌های مجموعه مدیریت استان برای بهبود وضعیت کارخانه پلی اکریل، اظهار داشت: از ۱۸ ماه گذشته که گروه کاری پلی اکریل در استانداری تشکیل شد همه هم و غم ما این بود که مدیریت مجموعه مذکور به گونه‌ای اصلاح شود که در نهایت آرامش، کار به دست صاحبان اصلی پلی اکریل یعنی سهامداران، کارگران و سرمایه گذاران بیفتد.

اولویت نخست، حفظ اشتغال کارگران پلی‌اکریل است

حسن قاضی عسگر با تاکید بر اینکه به هیچ وجه حاضر نیستیم که آرامش موجود در کارخانه از بین برود و تولید آن آسیب ببیند، افزود: اولویت نخست ما، حفظ اشتغال کارگران و ادامه تولید با حداکثر توان و ظرفیت کارخانه است و تا کنون در این جهت خوب پیش رفته ایم.

او با بیان اینکه در آخرین جلسه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید اصفهان، تصمیم‌هایی درباره کارخانه پلی اکریل با رعایت همه جوانب گرفته شد، خاطرنشان کرد: این تصمیم‌ها در هفته‌های آتی نهایی شده و مجموعه مدیریت تحویل منتخبان سهامداران خواهد شد.

معاون استاندار اصفهان با تاکید بر اینکه هیات اجرایی حمایت از صنایع بصورت موقت مدیریت کارخانه پلی اکریل را با هدف خارج کردن آن از شرایط بحرانی به دست گرفت و قرار نبود که دائمی باشد، تصریح کرد: در عین حال واگذاری مدیریت آن باید با برنامه ریزی و حساب شده انجام شود تا خطوط تولید آسیبی نبینند.

قاضی عسگر با اشاره به اینکه خطوط تولید کارخانه پلی اکریل با فناوری‌های ۵۰ سال گذشته کار می‌کنند، تاکید کرد: لازم است هرچه سریعتر در این کارخانه خطوط جدید تولیدی مبتنی بر فناوری‌های جدید ایجاد شود و امیدواریم سهامداران و کارگران آماده انجام چنین کار بزرگی باشند.

او با بیان اینکه هنوز واردات زیادی در بخش الیاف پلی استر و اکریلیک به کشور داریم، اضافه کرد: کارخانه پلی اکریل می‌تواند با توسعه و بهره گیری از فناوری‌های جدید و حداکثر بهره وری نیاز کل کشور را تامین کند.

مادر صنعت نساجی کشور چشم انتظار حمایت از تولید

خبر خوش برای آغاز تولید اکریلو نیتریل

معاون امور هماهنگی استانداری اصفهان گفت: خبر خوشی نیز برای سهامداران پلی اکریل داریم و سرمایه گذار مطمئنی برای تولید اکریلو نیتریل که ماده اولیه الیاف اکریلیک است، فرایند تولید این ماده را آغاز کرده و در حال اخذ مجوز‌های مربوطه است.

قاضی عسگر با اظهار امیدواری از اینکه حمایت‌های خوبی از این سرمایه گذار انجام شود، افزود: پتروشیمی اصفهان نیز در حال نزدیک شدن به روز‌های اوج خود است و می‌تواند مواد اولیه مورد نیاز برای خطوط تولید پلی اکریل را فراهم کند و ۲ زنجیره اصلی تامین مواد اولیه شیمیایی در استان تکمیل خواهد شد.

الیاف اکریلیک یکی از تولید‌های منحصر به فرد کارخانه پلی‌اکریل اصفهان است که ماده اولیه آن، اکریلو نیتریل (AN) می‌باشد؛ اﻛﺮﻳﻠﻮ ﻧﻴﺘﺮﻳﻞ ﺑﻪ ﻋﻠﺖ ﻧﻴﺎز در ﺻﻨﺎﻳﻊ ﺗﻮﻟﻴﺪ اﻟﻴﺎف ﻣﺼﻨﻮﻋی و ﺻـﻨﺎﻳﻊ ﺷـﻴﻤﻴﺎﻳی ﺑـعنوان ﻳک ﻣﺎده اوﻟﻴﻪ ﺿﺮوری اﻫﻤﻴﺖ وﻳﮋه‌ای دارد؛ این ماده در زمان حاضر بصورت واردات برای کشورمان تامین می‌شود.

تصمیم‌گیری درباره مدیریت کارخانه پلی‌اکریل با حفظ تولید و اشتغال باشد

یکی از اعضای شورای اسلامی کار کارخانه پلی‌اکریل اصفهان نیز اولویت کارگران این مجموعه را وضعیت اشتغال، درآمد و تداوم تولید خواند و اظهار کرد: کارگران از مسوولان کشوری و استانی تقاضا دارند که تولید و اشتغال پلی اکریل حفظ شود و هر تصمیمی که برای مدیریت آن گرفته می‌شود، منافع کارکنان کارخانه را در نظر بگیرند.

احمدرضا شفیع‌زاده با تاکید بر اینکه کارگران پلی اکریل در سال‌های ۹۴ تا ۹۷ شرایط دشواری را بدلیل پرداخت نشدن کامل حقوق و دستمزد خود، سپری کردند، افزود: اکنون آرامش در کارخانه حکمفرماست، همه دیون کارگران پرداخت شده و آن‌ها به بازگشت پلی اکریل به روز‌های اوج خود امیدوارند.

او با اشاره به سخنان استاندار اصفهان مبنی بر اولویت حفظ اشتغال و تولید کارخانه پلی اکریل، تصریح کرد: کارگران امیدوار هستند که هر تصمیمی درباره مدیریت کارخانه گرفته می‌شود شرایط آن رو به رشد باشد.

شفیع زاده با بیان اینکه لازم است بین ارکان اساسی در زمینه مدیریت کارخانه پلی اکریل، همراهی و تعامل باشد، افزود: ما در زمان حاضر بیش از گذشته نیازمند وفاق هستیم تا وضعیت پلی اکریل بهبود یابد.

او با تاکید بر اینکه در این راه باید از اختلاف و ایجاد فضای ۲ قطبی پرهیز شود، اظهار داشت: امیدواریم بهترین تصمیم‌ها درباره موضوع مدیریت کارخانه، گرفته شود و به سمتی رود که هرچه زودتر درباره مالکیت آن تعیین تکلیف شود.

سهامداران و کارگران پلی‌اکریل با مسئولان همراه باشند

اداره کل روابط عمومی و امور بین‌الملل استانداری اصفهان نیز از سهامداران، کارگران و مدیران پلی‌اکریل خواست تا به‌منظور پیشگیری از هر گونه سوء استفاده احتمالی افراد خاص و با صبر و حوصله همانند گذشته همراهی لازم را با مسوولان استان داشته باشند تا مسئولان در فضایی آرام با لحاظ کردن تمام شرایط و با دقت و سرعت لازم بتوانند در حداقل زمان ممکن نسبت به رفع موانع و تنگنا‌های باقیمانده و طی کردن مسیر قانونی استقرار ارکان حاکمیتی شرکت با استفاده از تمام ظرفیت­‌های قانونی موجود و در سایه تعامل و همکاری و هماهنگی اقدام کنند.

کارخانه پلی اکریل اصفهان علاوه بر پلی استر، الیاف اکریلیک که محصول استراتژیک در صنعت نساجی محسوب می‌شود، تولید می‌کند؛ اکریلیک از مهمترین و پرمصرف‌ترین الیاف مصنوعی به‌شمار می‌رود؛ این نوع از الیاف جایگزین پشم است و در تهیه فرش ماشینی، پتو، لباس‌های زمستانی و کشباف‌های ضخیم به مصرف می‌رسد.

این کارخانه دارای ۲ خط تولید اکریلیک است، اما بدلیل مشکلاتی که برای تامین ماده اولیه اکریلو نیتریل و واردات آن وجود دارد در زمان حاضر خطوط آن با ظرفیت کم کار می‌کند.

نگاهی به آخرین وضعیت کارخانه پلی‌اکریل نشان می‌دهد که در زمان حاضر بخش پلی‌استر آن با همه ظرفیت با تولید ۱۶۰ تُن در روز و خط اکریلیک ۲ نیز با ۲۰ درصد ظرفیت در حال کار است.

کارخانه دی ام تی یکی از زیرمجموعه‌های شرکت پلی اکریل و تولیدکننده مواد اولیه موردنیاز خط تولید پلی استر است که به گفته مدیران پلی‌اکریل این کارخانه در زمان حاضر با همه ظرفیت خود در حال فعالیت است.

 
منبع:ایرنا

انتهای پیام/م

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.