عناب یکی از محصولات استراتژیک خراسان جنوبی است که در صورت فرآوری ، می‌توان زمینه صادرات و خلق ثروت بیشتر را فراهم کرد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند، حسینی عضو گروه پژوهشی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی گفت: آبنبات فرآسودمند عناب محصولی منحصر به فرد است که از سال ۱۳۹۸ بر اساس مطالعات گسترده علمی در زمینه مواد غذایی فرآسودمند و تجاری سازی محصولی مفید بر پایه محصولات استراتژیک استان به صورت آزمایشی در گروه پژوهشی تولید و فرآوری گیاهان استراتژیک جهاد دانشگاهی استان تولید و به بازار عرضه شد.

او افزود: آبنبات فرآسودمند عناب دارای خواص درمانی و تغذیه میوه عناب و فاقد رنگ دهنده مصنوعی و نگهدارنده‌های شیمیایی است.

حسینی بیان کرد: مصرف آبنبات فرآسودمند عناب در تسکین گلو درد و سرفه موثر بوده و عملکرد سیستم ایمنی بدن را ارتقاء می‌دهد این محصول فرآسودمند علاوه بر ارزش تغذیه‌ای پایه، حداقل دارای یک خاصیت ثابت و مشخص است که از بروز بیماری پیشگیری و سلامت افراد را ارتقاء می‌دهد.

عضو گروه پژوهشی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی با توجه به تولید بالای میوه عناب و عدم فرآوری آن در استان و همچنین کشور، گفت: با تولید این محصول فرآسودمند سطح سلامت جامعه، ارتقا و خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن کاهش داده می‌شود.

پویایی صنعت تولید و اشتغال استان با تولید سرکه عناب

حسینی عضو گروه پژوهشی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی گفت: افزایش بهره وری میوه عناب با توجه به ارزش غذایی بالا و خواص مفید می‌تواند در جهت ارزش افزوده این محصول استراتژیک و در نهایت بهبود وضعیت اقتصادی خانوار‌های تولید کننده محصول اثرات سودمندی داشته باشد.

او افزود: هدف اصلی از اجرای طرح تولید سرکه عناب در گروه پژوهشی تولید و فرآوری گیاهان استراتژیک جهاد دانشگاهی استان، در ابتدا تولید محصول طبیعی فرآسودمند سرکه از عناب‌های درجه ۲ و ۳ است که علی‌رغم ارزش تغذیه‌ای بالا و طعم ویژه، حتی از نظر خام فروشی نیز بازار مناسبی ندارند.

حسینی عنوان کرد: در این طرح که حدود ۱۰ ماه به طول انجامید، پس از بررسی‌های اولیه ۱۵ تیمار مختلف برای تولید سرکه مورد بررسی قرار گرفت و در نهایت بهترین نمونه سرکه تولید شد که با سرکه‌های موجود در بازار شامل سرکه سیب سنتی، سرکه سیب تجاری و سرکه انگور از نظر پارامتر‌های تغذیه‌ای مقایسه شد.

عضو گروه پژوهشی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی گفت ادامه داد: ترکیبات فنلی و خاصیت آنتی اکسیدانی سرکه عناب نیز تقریبا ۲ برابر دیگر سرکه‌های طبیعی بوده که از نظر خواص درمانی و آنتی اکسیدانی می‌تواند بسیار مورد توجه قرار بگیرد.

او بیان کرد: وجود مقدار زیاد ترکیبات کربوهیدراتی در عناب به عنوان مهم‌ترین عامل در فرآیند تولید سرکه طبیعی و همچنین استفاده از عناب‌های درجه ۲ و ۳، تولید سرکه از عناب را به یک مزیت اقتصادی خوب تبدیل کرده است.

انتهای پیام/ک

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۳۹ ۰۲ ارديبهشت ۱۴۰۰
از کشاورزان زحمتکش و سرمايه گذارن هيچ حمايتي نمي شود بعد پول فراوري را خارجي ها ب جيب مي زنند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۳۷ ۰۲ ارديبهشت ۱۴۰۰
چه جالب ، واقعا چرا برای فراوری محصولات استراتژیک هیچ فعالیتی انجام نمیشه داخل استان ؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۶ ۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۰
مگه داریم مگه میشه