فصل بهار، زمان بسیار مناسبی برای کاشت بذر است. با چند راهکار ساده می‌توان این بذر‌ها را پرورش داد و از محصولات آن‌ها استفاده کرد.

به گزارش خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، در اینجا ۱۰ نکته و ترفند برای شروع کاشت بذر سبزیجات در داخل خانه آورده شده است. این نکات در طول دهه‌ها آموخته شده اند و از زمان شروع کاشت بذر گرفته تا جلوگیری از اشتباهات رایج، به شما راهکار‌هایی ارائه می‌دهند.

کلمه هندی بذر، "بیجا" است که به معنای واقعی کلمه "مهار زندگی" ترجمه می‌شود. این کلمه توصیفی مناسب برای این معجزات کوچک است. هر سال، این موقع در فصل بهار، ما تا آرنج در خاک هستیم و هر هفته بذر بیشتری را داخل خانه می‌کاریم.

چرا باید بخواهید که خودتان شروع به کاشت بذر کنید؟ سه دلیل عمده برای این وجود دارد:

۱. طیف بسیار گسترده‌ای از انواع بذر وجود دارد، مواردی که هرگز در یک بسته شش تایی در گل فروشی‌های محلی پیدا نمی‌شوند.

۲. شما نمی‌دانید که چگونه این بذر‌ها را پرورش داده اند؛ نمی‌دانید که آیا آن‌ها را به صورت آلی بزرگ کرده اند، یا در مواد شیمیایی غرق کرده اند.

۳. می‌توانید بذر‌ها را طوری آماده کنید تا هر زمانی که خودتان خواستید، آن‌ها را بکارید.

قبل از این که در مورد کاشت بذر در محیط داخلی صحبت کنیم، باید بتوانید تشخیص دهید که کدام بذر‌ها ترجیح می‌دهند مستقیم در خاک کاشته شوند و نمی‌خواهند بعدا نشاء شوند.

۱۰ نکته برای موفقیت در کاشت بذر‌ها

برای موفقیت در استفاده از دانه‌ها باید چند قانون ساده را دنبال کنیم:

۱. گلدان‌ها را ضدعفونی کنید

گلدان ها، تخت‌های باغبانی یا سینی هایتان را ضد عفونی کنید. شما نیازی به خرید گلدان‌های جدید ندارید و می‌توانید از هر نوع ظرفی که حداقل ۲ اینچ عمق داشته باشد، برای کاشت بذر استفاده کنید؛ به شرطی که سوراخ‌هایی برای زهکشی داشته باشد. اگر گلدان‌های بذر خود را تمیز نکنید، ممکن است نهال‌های شما به خاطر عوامل بیماری زای باقی مانده در گلدان کپک بزنند، پژمرده شوند و از بین بروند. ظرف‌ها را با آب و صابون تمیز کنید و در مرحله بعد، برای ضدعفونی بیشتر، از محلول سفید کننده یا آفتاب استفاده کنید.

۱۰ نکته برای کاشت بذر

۲. روی بسته‌های بذر را بخوانید

آن‌ها اطلاعات زیادی دارند؛ درجه حرارت جوانه زنی، نیاز به نور، عمق کاشت و زمان کاشت.

خیلی زود شروع به کاشت دانه‌ها نکنید! این بزرگترین اشتباه یک مبتدی است. زمان بندی همه چیز است. طبق تقویم کاشت، بررسی کنید ببینید زمان اولین سرما کی است، از آن تاریخ شروع کنید به اندازه تعداد هفته‌هایی که روی بسته بذر نوشته شده است، به عقب برگردید تا گیاهان درست در زمان مناسب آماده شوند. اگر خاک خیلی سرد باشد، بعضی از گیاهان دوام نمی‌آورند. به عنوان یک قاعده کلی، بیشتر گیاهان چهار تا شش هفته پس از کاشت، آماده بیرون آمدن از خاک هستند. تقویم کاشت Almanac را که شامل زمان کاشت مناسب بذر در داخل خانه است، مشاهده کنید.

همچنین، همان طور که روی هر بسته بذر نوشته شده است، همه دانه‌ها نباید همزمان کاشته شوند. برخی از سبزیجات، محصولات آب و هوای خنک و برخی دیگر محصولات آب و هوای گرم هستند. قبل از شروع کاشت، برنامه ریزی بسیار مفید است؛ یا این که می‌توانید بذر‌های خود را طبق زمانی که باید کاشته شوند، گروه بندی کنید.


بیشتر بخوانید


۳. از مخلوط خاکی که مخصوص بذر است، استفاده کنید

برای جلوگیری از بیماری‌های ناشی از خاک و قارچ ها، به دنبال مخلوط بدون خاک باشید. از ترکیب مبتنی بر کمپوست مخصوص نهال استفاده کنید تا نتایجی عالی به دست آورید. خاک گلدان یا خاک باغ، برای بذر‌ها بسیار سنگین هستند.

۴. روی همه چیز برچسب بزنید!

بسیاری از نهال‌های سر از خاک بیرون آورده، شبیه هم هستند. روی جوانه‌ها برچسب اسم بزنید تا بتوانید آن‌ها را از هم تشخیص دهید.

۵. نور کلید است

بعد از بیرون آمدن نهال‌ها از خاک، آن‌ها را در جایی قرار دهید که نور بیشتری قابل دریافت است؛ گلخانه یا پنجره‌های رو به جنوب مناسب هستند. اگر چنین نقطه‌ای ندارید، یک چراغ رشد یا یک چراغ روشنایی معمولی با لامپ‌های فلورسنت را امتحان کنید.

۱۰ نکته برای کاشت بذر

باید بدانید برخلاف چیزی که شاید شنیده باشید، بیشتر خانه‌ها به اندازه کافی نور برای نهال‌های سالم و قوی ندارند. چراغ‌های رشد، تفاوت به سزایی ایجاد می‌کنند و آنقدر هم گران نیستند. چراغ بزرگ فلورسنت را از زنجیر‌هایی حدود چند اینچ بالاتر از نهال‌ها آویزان کنید. پس از ظاهر شدن جوانه، چراغ‌ها را به مدت ۱۲ تا ۱۶ ساعت در روز روشن نگه دارید. با رشد نهال چراغ‌ها را بالاتر ببرید.

علاوه بر این، توصیه می‌شود تشک‌های حرارتی اضافه کنید؛ چرا که واقعا به جوانه زدن کمک می‌کنند. بیشتر نهال‌ها دوست دارند دما برای جوانه زدن، حدود ۶۵ تا ۷۵ درجه باشد. بعضی اوقات می‌توانید از قسمت بالای یخچالتان استفاده کنید؛ اما یک تشک گرم کننده ساده نیز می‌تواند کمک کننده باشد.

۶. نشاء بزنید

وقتی برگ‌های نهال‌ها واقعا رشد کردند، آن‌ها را به گلدان‌های جداگانه انتقال دهید. برگ واقعی چیست؟ در ابتدا دو لپه کوچک ایجاد می‌شود. به نظر می‌رسد آن‌ها برگ‌های ریزی هستند؛ اما در واقع منبع غذایی‌ برای جوانه زدن نهال هستند. پس از آن، بذر دو برگ واقعی ایجاد می‌کند که متفاوت به نظر می‌رسند. این برگ‌ها فتوسنتز می‌کنند. (در نهایت لپه‌ها می‌افتند.)

۱۰ نکته برای کاشت بذر

۷. نهال‌ها را با احتیاط اداره کنید

نهال‌ها را هر چند وقت یک بار، دوباره به صورت عمیق بکارید. بسیاری از گیاهان، مانند گوجه فرنگی، ریشه‌های جدیدی را در امتداد ساقه دفن شده تشکیل می‌دهند. با این حال، خیلی عمیق نکارید. برای راهنمایی گرفتن، به بسته بذر خود مراجعه کنید. دستورالعمل کلی کاشت بذر‌ها به این صورت است که باید ۲ تا ۳ برابر عرضشان در خاک فرو روند.

اگر گیاهان شما رشدشان سریع بوده و برای گلدانشان بزرگ شده اند، آن‌ها را به گلدانی بزرگ‌تر منتقل کنید تا رشد کنند. لازم نیست خیلی زود آن‌ها را بیرون بکارید.

۱۰ نکته برای کاشت بذر

۱۰ نکته برای کاشت بذر

۸. کود و آب دهید

گیاهان را هفتگی با کود آلی محلول در آب تغذیه کنید؛ مخصوصاً اگر از مخلوط بدون خاک استفاده می‌کنید که هیچ ماده مغذی‌ای به آن اضافه نشده است. از امولسیون ماهی و جلبک دریایی استفاده کنید. کمی بد بو است؛ اما کار را انجام می‌دهد!

از آبیاری بیش از حد نهال خودداری کنید. یک روش، آبیاری از کف ظرف است. نهال‌ها از طریق سوراخ‌های زهکشی ته گلدان، آب را بالا می‌کشند. به مدت ۱۰ تا ۳۰ دقیقه به آرامی آب اضافه کنید تا رطوبت به بالای گلدان برسد.

۹. هوا را با تکان دادن به سمت گیاه خود سوق دهید

گیاهان خود را تکان دهید یا یک فن داشته باشید تا به آرامی هوا را به سمت آن‌ها سوق دهد. مطالعات نشان می‌دهد گیاهانی که در یک محیط ساکن رشد می‌کنند ضعیف‌تر از گیاهانی هستند که تحت نسیم ملایم قرار دارند.

۱۰.نهال خود را به تدریج در معرض هوای خارج از خانه قرار دهید

قبل از کاشت نهایی، نهال‌های خود را به تدریج در معرض هوای خارج از خانه قرار دهید. "سخت شدن"، نهال‌ها را برای انتقال از داخل به خارج آماده می‌کند. عجله نکنید! روز اول آن‌ها را یک ساعت خارج از خانه بگذارید و به مدت ۶ تا ۱۰ روز، هر روز ساعت‌ها را افزایش دهید. اگر هوا بسیار بارانی است، ممکن است لازم باشد برنامه ریزی‌های خود را کمی تغییر دهید.

کاشت بذر در داخل خانه را امتحان کنید! یک معجزه است!

انتهای پیام/

برچسب ها: کاشت گیاه ، محیط زیست
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار