به گزارش خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، سبزیجات، چون رشد سریعی دارند، برای باغبانهایی که میخواهند در حیاط منزلشان برداشت تابستانه خود را به حداکثر برسانند عالی هستند. برای هر گیاه سبز با رشد سریع که در لیستمان قرار داده ایم، تعداد روزهای مورد نیاز قبل از آماده شدن برای برداشت را مشخص کرده ایم.
۱. شلغم سالاد
تعداد روزها تا آماده شدن برای برداشت: ۳۸ روز
شلغم سالاد مانند هاکوری، با رشد سریعی که دارد، در بازارهای کشاورزان محبوب است؛ اما پرورش آن در خانه نیز آسان است. شلغم سالاد که تنها چند هفته پس از کاشت، قابل برداشت است، به عنوان یک محصول دو منظوره شناخته میشود. این گیاه، ریشههای شیرین و هم چنین برگهای خوشمزهای برای استفاده در سالاد و سرخ کردن دارد.
چرا این گیاه خوب است: ریشههای آن که به اندازه توپ گلف هستند، در هر سه حالت خام، پخته یا ترشی خوشمزه هستند. به علاوه، این سبزی فوق العاده سرشار از ویتامین C، کلسیم و آهن است. شلغم، یخبندان پاییزی را تحمل میکند و در هوای خنک شیرینتر میشود.
۲. اسفناج برگ صاف
تعداد روزها تا آماده شدن برای برداشت: ۳۸ روز
شرکتهای تولید بذر، سه نوع اسفناج ارائه میدهند: ساوا، نیمه ساوا و برگ صاف. برای رشد سریع، از انواع صاف مانند Corvair یا Space استفاده کنید. برگهای گرد و بیضی شکل آنها فشرده باقی مانده و کیفیت آنها را برای یک فصلِ برداشتِ طولانی، حفظ میکنند.
چرا این گیاه خوب است: ساقههای بلند و شاخ و برگهای مسطح آن باعث میشود برداشت و شستشوی آنها بسیار راحت شود.
۳. هویج آدلاید
تعداد روزها تا آماده شدن برای برداشت: ۵۰ روز
بچه هویج نماهایی را که در میوه فروشیها میبینید، فراموش کنید! آدلاید با ریشههایی به طول ۷ تا ۱۰ سانت با عطر و طعمی ملایم، یک بچه هویج واقعی است. هم چنین این سبزی جزء اولین هویجهایی است که بالغ میشود و میتوان تنها پس از هفت هفته ریشههای آن را از خاک بیرون کشید.
چرا این گیاه خوب است: حتی کسانی که باغ ندارند، میتوانند با کاشت این بذر در گلدان یا جعبه، این بچه هویجها را پرورش دهند.
۴. تربچه گیلاسی
تعداد روزها تا آماده شدن برای برداشت: ۲۲ روز
بیش از ۶۰ سال است که این گیاه برنده جایزه استاندارد باغبانی بوده است و دلیل خوبی هم برای این وجود دارد. این محصول، برداشتی زودرس همراه با ریشههایی کوچک و گرد با پوست قرمز گیلاسی و گوشت سفید ترد دارد. تربچه گیلاسی را میتوان سه هفته پس از کاشت، برداشت کرد.
چرا این گیاه خوب است: تمام گیاه تربچه خوردنی است! ریشهها و برگهای آن را بخورید. به طور کلی، هرچه تربچه بیشتر در خاک بماند و رشد کند، طعم تندتری خواهد گرفت. بگذارید طولانیتر بماند، اما نه خیلی؛ زیرا در این صورت به جای خوش طعمتر شدن، بی مزه میشود.
۵. کلم چینی
تعداد روزها تا آماده شدن برای برداشت: ۳۰ روز
اگرچه کلم چینی مانند کاهو به نظر میرسد، اما در واقع یک نوع کلم با برگهای شل است. ساقههای سفید و باریک، گل رزهای جذابی از برگهای سبز لیمویی صاف را در خود جای داده اند. عطر و طعم این سبزی شیرین و ملایم است. این گیاه سرما را تحمل میکند؛ بنابراین در هوای اوایل بهار و پاییز به خوبی دوام میآورد.
چرا این گیاه خوب است: این سبزی که به آسانی و سریع رشد میکند، برای تختهای باغ مناسب است؛ اما در جعبه و گلدانها نیز به خوبی رشد میکند.
بیشتر بخوانید
۶. کلم پیچ
تعداد روزها تا آماده شدن برای برداشت: ۶۵ روز
این ابرغذا نه تنها بسیار مقوی است، بلکه روند رشد آن از بذر تا محصول نیز سریع است. از جمله کلمهایی که سریع رشد میکنند میتوان به کلمها با انواع برگهای صاف مانند توسکانو و کلم پیچ قرمز اشاره کرد که فقط یک ماه پس از کاشت، قابل برداشت هستند.
چرا این گیاه خوب است: برگهای گیاه کلم پیچ که تازه جوانه زده باشند، لطیفتر از برگهای برداشت شده از گیاهان بالغ است. از طرفی دیگر، کلم پیچ حتی پس از بارش برف نیز قابل برداشت است. هوای خنک، رشد کلم پیچ را سریعتر میکند و نشاسته ذخیره شده آن را به قند تبدیل میکند، که باعث شیرین شدن آن میشود. با برداشت مداوم برگهای خارجی که به ۲۰ تا ۲۵ سانت میرسند، به محصول خود رونق بیشتری دهید.
۷. تاتسوی
تعداد روزها تا آماده شدن برای برداشت: ۴۵ روز
تاتسوی، خردلی است که رشد سریعی دارد و روزتهای کوتاهی از برگهای سبز و عمیق قاشق شکل را تشکیل میدهد. عطر و طعم ملایمی دارد و به صورت خام یا پخته مصرف میشود. تاتسوی بسیار مقاوم است و در باغهای پاییزی و سرد زمستانی دوام میآورد.
چرا این گیاه خوب است: باغدارانی که دنبال چالش زیادی برای پرورش گیاهانشان نیستند، تاتسوی را دوست دارند؛ چرا که در آفتاب کم نیز به خوبی رشد میکند.
۸. آرگولا (شابانک)
تعداد روزها تا آماده شدن برای برداشت: ۴۰ روز
برگهای فلفلی آروگولا بیش از ۲۰۰۰ سال است که به سالادها رنگ و بوی جدیدی افزوده اند. این سبزی لذیذ، سریع رشد میکند و برگهای جوان آن فقط سه هفته پس از کاشت بذر آماده هستند. بعد از این که سبزی را چیدید، اجازه دهید چند تا از آنها گل دهند. این شکوفههای خوش طعم خوراکی هستند و به سالاد شما رنگ زیبایی میبخشند.
چرا این گیاه خوب است: آروگولا در هوای خنک رشد میکند و به محض گرم شدن خاک در اوایل بهار میتوان آن را کاشت.
۹. برگ کاهو
تعداد روزها تا آماده شدن برای برداشت: ۴۵ روز
کاهو انواع مختلفی دارد؛ اما هیچ کدام به پای سرعت رشد این کاهو نمیرسند! طی شش هفته آماده برداشت است و در انواع مختلف رنگ و بافت برگ وجود دارد. کاشت بذر را از اوایل بهار شروع کنید و هر چند هفته یکبار، باز هم آن را بکارید؛ به این ترتیب برای چند ماه کاهو خانگی خواهید داشت.
چرا این گیاه خوب است: برگ کاهو هم چشم نواز است و هم مثمر ثمر. آن را درون گلدانهای بهاری بکارید تا ترکیبی از خوراکی و زیبایی داشته باشید.
۱۰. نخود فرنگی کوچک
تعداد روزها تا آماده شدن برای برداشت: ۳۰ روز
اگر عاشق برگهای سبزرنگ ناز هستید، باید کاشت نخود فرنگی را امتحان کنید. این سبزی به سرعت رشد میکند؛ البته برگهای متراکم خوردنی اش، نه خود نخود فرنگی ها. بذرها را در گلدان یا تخت باغ بکارید و بلافاصله پس از تشکیل برگ ها، برداشت را شروع کنید.
چرا این گیاه خوب است: طعم ترد دلپذیر آن به ماکارونی ها، سالادها، مخلوط سبزیجات سرخ شده و لقمه ها، عطر و بوی مطبوعی میبخشد.
انتهای پیام/
من در حدود 250 دلار هزینه کردم ولی فقط یک خیار برداشت کردم .چونکه سبزیجات خیلی گران است
برای مثال 455 گرم کمتر از نیم کیلو اسنفناج 3.99 دلار است
ملت سعی کنید از مصرف کننده به تولید کننده تبدیل شوید
لااقل برای خودتان
بعد میوه و سبزی ارگانیک خیلی خیلی گران است
چیزی که خودتان میکارید .ارگانیک است