سید عباس حسینی کارشناس حقوق در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از گرگان،گفت: مدت اجاره باید معین باشد در غیر این صورت اجاره باطل است و معمولا این مدت برای یک سال تعیین میشود.
او ادامه داد: اگر بعد از قرارداد معلوم شود عین مستاجره (ملک مورد اجاره) ایراد دارد، مستاجر حق فسخ دارد و موجر نمیتواند در مدت اجاره در عین مستاجره تغییری ایجاد کند، مگر اینکه با توافق مستاجر باشد.
حسینی گفت: تعمیرات و مخارجی که برای مورد اجاره و امکان بهرهبرداری از آن لازم است به عهده مالک است، مگر آن که در اجاره نامه خلاف آن قید شده باشد.
او گفت: مستاجر باید در زمانهای تعیین شده برای پرداخت اجارهبها در قرارداد، آن را پرداخت و رسید تحویل بگیرد و یکی دیگر از نکات حقوقی اجاره خانه این است که عقد اجاره ملک با فوت موجر یا مستاجر باطل نمیشود، مستاجر حق انتقال ملک مورد اجاره را به شخص دیگری ندارد مگر اینکه در قرارداد توافق شود.
او گفت: اگر مستاجر بدون اجازه موجر در ملک اجارهای تعمیرات و تغییراتی صورت دهد حق مطالبه آن را از موجر ندارد و در صورت درخواست موجر باید مورد اجاره را به همان وضع اولیه تحویل دهد.
او افزود: موجر حق دارد در صورت ساخت و ساز یا کاشتن درخت توسط مستاجر در زمین اجارهای بدون اجازه او، آن را از بین ببرد.
حسینی گفت:نکته حائز اهمیت دیگر در زمینه تنظیم اجارهنامه این است که به جز موجر و مستاجر، باید دو نفر دیگر به عنوان شاهد قرارداد اجاره را امضا کنند.
انتهای پیام/م