مدیرعامل انجمن حامیان محیط زیست ابوزیدآباد از شناسایی و مستندگاری دو گونه پرنده جدید در پناهگاه حیات وحش یخاب خبر داد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، مسیب صدری مدیرعامل انجمن حامیان محیط زیست ابوزیدآباد گفت:انجمن حامیان محیط زیست ابوزیدآباد موفق شد دو گونه پرنده جدید با نام‌های جغد تالابی و آبچیلیک پا سبز خاردار را در پناهگاه حیات وحش یخاب شناسایی و مستند نگاری کند.

اوافزود: با ثبت این دو پرنده شمار گونه‌های زیستی این پناهگاه ارزشمند در بیابان‌های مرکزی ایران از ۱۰۵ به ۱۰۷ گونه افزایش یافت.

مدیرعامل انجمن حامیان محیط زیست ابوزیدآباد با اشاره به بازدید از طرح بادشکن ترکیبی زنده و غیر زنده در روستا‌های حسین آباد و قاسم آباد در بخش کویر شهرستان آران و بیدگل، گفت: اجرای این پروژه جایگزین مالچ نفتی در این مناطق بود و امید است ضمن تقویت پوشش گیاهی منطقه موجب ارتقاء شرایط زیستی این زیستگاه ارزشمند برای پرندگان و خزندگان و سایر جانداران باشد.

صدری برداشت‌های غیر اصولی و خارج از حریم معادن، چرای بی رویه دام و نبود پاسگاه محیط بانی و تعداد اندک محیط بانان در منطقه را از جمله معضلات پناهگاه حیات وحش یخاب برشمرد و خاطرنشان کرد: رفع این مشکلات توجه ویژه مسئولان استانی و کشوری را می‌طلبد.

پناهگاه حیات وحش یخاب با وسعت بالای ۲۷۰ هزار هکتار با تنوع اقلیمی کم نظیر و با دارا بودن پوشش گیاهی و جانوری بسیار غنی، مرز مشترک قابل توجه با پارک ملی کویر و مطرح شدن به عنوان کریدور اصلی تردد یوزپلنگ آسیایی به لحاظ زیست محیطی اهمیت فوق العاده‌ای در بین مناطق چهارگانه محیط زیستی ایران دارد.

اندازه جغد تالابی یا جغد گوش کوتاه ۳۷ سانتی‌متر است و هنگام غروب و در طول روز در فضای باز به شکار می‌پردازد. جغد تالابی با بدن زرد مایل به قهوه‌ای کمرنگ و با سطح شکمی راهراه شناسایی می‌شود. بال‌های دراز با راه‌راه عرضی دارد که در سطح زیرین آن‌ها در ناحیه خم بال لکه‌ای بزرگ و تیره‌رنگ مشاهده می‌شود.

جغد تالابی پرنده‌ای است که زمستان‌ها در شمال ایران از پراکندگی به نسبت فراوانی برخوردار بوده و به تعداد کمتری در جنوب و سواحل جنوبی ایران دیده شده است، اما اطلاع دقیق و مستندی از تعداد و وضعیت پراکندگی کنونی این گونه در دسترس نیست.


منبع:مهر

انتهای پیام/م

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.