به گزارش حوزه دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهوری، ظهر یکشنبه در جلسه تنظیم بازار با اشاره به گزارشهای رئیس کل گمرک در این جلسه در خصوص موجودی کالاهای اساسی در بنادر و انبارهای گمرک، گفت: براساس این گزارش ۵ میلیون و ۳۰۰ هزار تن کالای اساسی در بنادر، کشتیها و لنگرگاهها موجود است که عددی قابل توجه برای تامین کالاهای اساسی خواهد بود.
معاون اول رئیس جمهوری از مدیران و دست اندرکاران ستاد تنظیم بازار خواست برنامهریزیهای لازم را انجام دهند تا این کالاها با سرعت هرچه بیشتر از گمرک ترخیص شود و به مراکز مصرف و به دست مردم برسد تا دغدغهای در خصوص کالاهای اساسی وجود نداشته باشد.
جهانگیری با اشاره به گزارشهای سازمان هواشناسی مبنی بر خشکسالی در بسیاری از استانهای کشور در سال جاری از وزیر جهاد کشاورزی خواست گزارشی برای مقابله با بحران خشکسالی و تامین علوفه مورد نیاز دام تدوین کند تا چنانچه نیاز به افزایش واردات نهادههای دامی وجود داشته باشد، در این خصوص تصمیمگیری شود.
وی همچنین با اشاره به گزارش رئیس سازمان غذا و دارو در خصوص تامین واکسن کرونا، تصریح کرد: واکسن کرونا برای عموم مردم کشور بصورت رایگان تامین میشود که این موضوع از طریق تولید داخل و واردات در دستورکار دولت قرار دارد و بانک مرکزی نیز تامین ارز مورد نیاز خرید واکسن کرونا را در اولویتهای خود قرار داده است.
معاون اول رئیس جمهوری همچنین با اشاره به انتشار اخباری مبنی بر فاسد شدن مقادیر زیادی پرتقال، اظهار کرد: براساس گزارشهای دستگاههای اجرایی، میوههای در معرض فساد ارتباطی به ستاد تنظیم بازار ندارد. کسانی که به دنبال فرصت بودند تا میوههای شب عید را ذخیره کرده و آن را پس از ایام عید در زمان بالا رفتن قیمتها عرضه کنند، اگر امروز متحمل ضرر و زیان شده اند، خودشان مسئول هستند.
جهانگیری ضمن قدردانی از وزارتخانههای صمت و جهاد کشاورزی و همه دست اندرکاران تامین میوه و کالاهای اساسی برای شب عید، با انتقاد از برخی رسانهها که علاوه بر نادیده گرفتن عملکرد مثبت دستگاههای مسئول، خطای دیگران را به پای دولت مینویسند، تصریح کرد: متاسفانه برخی رسانهها به جای قدردانی از عملکرد دستگاههای ذیربط در تامین و توزیع مناسب میوه در ایام پایانی سال و شب عید، اقدامات نادرست دیگران را به نام دولت ثبت میکنند.
وی افزود: دولت نه تنها از نقدهای سازنده ناراحت نمیشود بلکه از آن استقبال میکند، اما بدنام کردن و زیر سوال بردن اقدامات مثبت به خاطر اقدامات غلط افرادی خارج از دولت، کاری نادرست است.
در این جلسه که وزرای صنعت، معدن و تجارت، دادگستری، جهاد کشاورزی، رئیس سازمان غذا و دارو، رئیس کل گمرک و تعدادی از نمایندگان دستگاههای ذیربط نیز حضور داشتند، دبیر کارگروه ستاد تنظیم بازار گزارشی در خصوص اخبار نادرست منتشر شده مبنی بر فاسد شدن ۳۰ هزار تن پرتقال مربوط به تنظیم بازار ارائه کرد و گفت: این مقادیر پرتقال هیچ ارتباطی با میوههای تنظیم بازار ندارد و عدهای از دلالان و واسطهها با این امید که قیمت میوه پس از عید افزایش پیدا میکند، مقادیری پرتقال را ذخیره کردند تا پس از عید با قیمت بالاتر عرضه کنند، اما چون کالاهای اساسی و میوه به اندازه کافی تامین شده بود، قیمت سیب و پرتقال پس از عید کاهش پیدا کرد.
وی افزود: تقریبا ۹۹ درصد میوههای تنظیم بازار به فروش رسیده و موجبات رضایت نسبی مردم را نیز فراهم کرده است، اما برخی رسانهها برداشت نادرستی از سخنان رئیس اتحادیه میادین میوه و تره بار داشتند که گفته بود ۳۰ درصد پرتقال ذخیره شده توسط بخش خصوصی، در معرض فساد است و این موضوع در رسانهها بازتاب نادرستی پیدا کرده است.
در این جلسه گزارشی از وضعیت و موجودی ذخایر استراتژیک کالاهای اساسی کشور و آخرین وضعیت تخصیص و تامین ارز کالاهای اساسی ارائه و تصمیمات لازم برای حل برخی مسائل و مشکلات پیش روی ترخیص کالاهای اساسی از گمرکات کشور اتخاذ شد.
انتهای پیام/