در مواقعی که ماه مبارک رمضان با روز‌های بلند مقارن می‌شود، یکی از مشکلات اساسی روزه داران، بروز تشنگی در طول روز است. راه‌های مختلفی برای مقابله با تشنگی در ایام روزه‌داری وجود دارد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، سیده فروغ سجادی کارشناس ارشد تغذیه گفت: محدود کردن مصرف نمک در وعده‌های افطار و سحر برای ممانعت از تشنگی زیاد در روز‌های بلند ماه مبارک رمضان به روزه‌داران کمک خواهد کرد.

او افزود: دریافت اضافه نمک، بدن را مجبور به واکنش کرده و برای دفع مقدار مازاد دریافتی این املاح، مقادیر زیادی آب از بدن دفع می‌شود.

سجادی اضافه کرد: توصیه می‌شود به غیر از مقدار نمک اندکی که برای طبخ لازم است، دیگر سر سفره به غذا نمک اضافه نشود. علاوه بر این، مصرف میوه و سبزی کافی می‌تواند در طول روز از بروز تشنگی زودرس جلوگیری کند.

این کارشناس گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: بهتر است میوه در فاصله افطار تا سحر و سبزی در هر دو وعده افطار و سحر و سالاد به ویژه در وعده سحر مصرف شود.

سجادی گفت: روزه‌داران از مصرف مواد غذایی دارای پروتئین بالا (مانند انواع کباب) در وعده سحری خودداری کنند، زیرا این نوع از مواد غذایی به دلیل داشتن پروتئین زیاد، سبب تحریک تشنگی در ساعات اولیه روز شده و فرد را با احساس تشنگی شدید در طول روز مواجه خواهد کرد.

کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی، همچنین به افراد توصیه کرد که برای کاهش تشنگی، در وعده‌های مختلف غذایی ایام ماه مبارک رمضان، لیموترش و سبزی خوردن و سالاد هم مصرف کنند.

سجادی گفت: در هنگام سحر از خوردن غذا‌های خشک مانند کوکو سیب زمینی، کوکوسبزی، کتلت، انواع کباب و همچنین از مصرف زولبیا، حلوا‌های شیرین و چرب، غذا‌هایی که با ادویه زیاد تهیه می‌شود، سس مایونز، خامه، سوسیس، کالباس و دیگر غذا‌های آماده به دلیل ایجاد تشنگی خودداری کرد.

او به روزه‌داران توصیه کرد که تا حد امکان از خوردن چای، به میزان زیاد خصوصا چای پررنگ و قهوه و ... در وعده سحری، خودداری کنند و گفت: مصرف چای و قهوه، منجر به تکرر در دفع ادرار طی روز شده و این موضوع منجر به تشدید احساس تشنگی روزه‌دار خواهد شد.

سجادی، مهمترین زمان نوشیدن آب کافی را یک ساعت بعد از افطار تا نیم ساعت قبل از سحری دانست و گفت: مصرف میوه‌هایی مانند هندوانه، خربزه، طالبی و آبمیوه تازه یا شربت‌های کم شیرین حاوی خاک شیر و تخم شربتی در فاصله افطار تا سحر، مانع از تشدید تشنگی در طول روز خواهد شد.

این کارشناس ارشد تغذیه همچنین تاکید کرد که روزه‌داران در این ایام، برای جبران کمبود میزان آب و املاح بدن خود، مقداری سوپ یا آش ساده، در وعده افطار، میل کنند.

سجادی با یادآوری اهمیت مصرف مقادیری سبزی در وعده سحری، گفت: سبزی به دلیل دارا بودن مواد مغذی مختلف و آب، علاوه بر تامین ویتامین‌ها و املاح موردنیاز بدن، از تشنگی فرد در طول روز جلوگیری می‌کند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار