به گزارش حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، امکان دسترسی به اسناد موجود در آرشیو ملی ایران با ارسال ایمیل برای بهره مندی پژوهشگران در ایام کرونا وجود دارد.
حامد ایرانشاهی مدیرکل خدمات آرشیوی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با اعلام این خبر در توضیح جزئیات آن گفت: با توجه به گسترش ویروس کرونا، دریافت نیاز کاربران و اسکن اسناد و ارسال از طریق ایمیل بیش از گذشته شده است.
وی ادامه داد: با تلاش مجموعه این اداره کل، دسترسی به خدمات آرشیوی تسریع و تسهیل شده است و البته ملاحظاتی در ظرفیت اسکن اسناد وجود دارد که امیدواریم در سال جاری با افزایش ظرفیت دیجیتال سازی اسناد، مراجعان در حداقل زمان ممکن به خواسته خود برسند.
ایرانشاهی یادآور شد: کاربران میتوانند درخواستهای خود را به آدرس Research-room@nlai.ir ایمیل کنند و از این طریق از خدمات آرشیوی بهرهمند شوند. استفاده از اسناد برای عموم مردم آزاد بوده و اسناد درخواستی پژوهشگران براساس آییننامه نحوه دسترسی به اسناد آرشیوی در اختیار آنها قرار میگیرد.
وی گفت: سرعت ارائه خدمات آرشیوی در سال ۱۳۹۶ حدود دو ماه بود که با برنامه راهبردی جامع٬ به ترتیب در سال ۱۳۹۷ به ۱۱ روز٬ در سال ۱۳۹۸ به ۵ ساعت٬ و در سال ۱۳۹۹ به حدود سه ساعت رسید. در سال جدید براساس برنامه ریزی انجام شده، سرعت ارائه خدمات آرشیوی در سال ۱۴۰۰ به زیر یک ساعت خواهد رسید و پژوهشگران میتوانند، کمتر از یک ساعت اطلاعات مورد نیاز خود را دریافت کنند.
وی افزود: در سال جدید بخش رویت اصل سند نیز تقویت و مجهز به دستگاه اسکن خواهد شد و درهمین راستا کاهش زمان ارائه خدمات آرشیوی به کمتر از ۶۰ دقیقه خواهد رسید.
مدیرکل خدمات آرشیوی سازمان اسناد وکتابخانه ملی ایران ادامه داد: اداره کل خدمات آرشیوی علاوه بر مسئولیت اطلاعرسانی و ارتباطات آرشیوی٬ مدیریت کلیه مخازن آرشیوی سازمان را نیز بر عهده دارد و اسناد موجود در این مخازن شامل مکاتبات ارزشمند اداری وزارتخانهها، سازمانها و دیگر مؤسسههای وابسته به دولت و همچنین شامل اسناد اهدایی و خریداری است.
ایرانشاهی در پایان افزود: بسیار امیدواریم در سال ۱۴۰۰ پژوهشگران حتی برای ساعتی معطل اسناد مورد نیاز خود نشود و توسعه سامانه دیجیتال و دسترسی پذیر کردن اسناد بیشتر نیز در برنامه کار سازمان قرار بگیرد تا پا به پای توسعه خدمات حضوری٬ خدمت آنلاین و برخط نیز گسترش پیدا کند.
انتهای پیام/