به گزارش خبرنگار حوزه احزاب و تشکلهای گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، در بسته از «انتخابات چه خبر؟» ششمین روز اردیبهشت ماه به مسائل پیش آمده در روزی که گذشت میپردازیم.
خبر انتصاب امیر ابراهیم رسولی به سمت سخنگویی شورای ائتلاف یکی از اخباری بود که از روز گذشته تا به امروز شاهد آن بودیم؛ پیش از این محسن پیرهادی سخنگوی شورای ائتلاف بود که بعد از ورود به مجلس از این سمت کنار رفت.
صبح امروز بود که خبر رسید، به دنبال فراخوان شورای ائتلاف برای تعیین لیست شورای شهر تهران، حدود ۵۰ هزار نفر از شهروندان، متخصصین شهری، دانشجویان، جوانان، نخبگان، چهرههای سیاسی و فعالان مدنی و اجتماعی ثبت نام کردند.
در حالی که انتظار میرفت محمدرضا عارف در نشست خبری امروز خود، کاندیداتوری خود برای انتخابات ریاست جمهوری را اعلام کند، او در این نشست خبری صرفا آمادگی خود را برای نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری اعلام آمادگی کرد و گفت: اگر احساس کنم فردی مناسبتر از من با هدف جذب نیروهای بهتر و جوانتر در انتخابات ریاست جمهوری وجود دارد به او کمک میکنم، اما اگر ببینم شرایط کشور نیاز دارد وارد صحنه خواهم شد.
به دنبال برخی صحبتها در روز گذشته در خصوص تعویق انتخابات با توجه به شیوع کرونا در کشور، جمال عرف معاون سیاسی وزیر کشور نسبت به این موضوع واکنش نشان داد و اعلام کرد که انتخابات در تاریخ مقرر و سر موعد برگزار خواهد شد؛ او در این خصوص افزود: اگر احساس کنم فردی مناسبتر از من با هدف جذب نیروهای بهتر و جوانتر در انتخابات ریاست جمهوری وجود دارد به او کمک میکنم، اما اگر ببینم شرایط کشور نیاز دارد وارد صحنه خواهم شد.
آذر منصوری که این روزها سخنگوی جبهه اصلاحات شده است، از زمانبندی انتخاب داوطلب اصلاح طلبان برای ریاست جمهوری رونمایی کرد که در مرحله اول این برنامه هر داوطلب باید تا ۱۱ اردیبهشت، حداقل ۱۰ عضو مجمع به جبهه معرفی کند که براساس رای گیری، یک سوم از آنها در تاریخ ۱۲ اردیبهشت وارد مرحله بررسی میشوند.
۱۳ تا ۱۸ اردیبهشت، منتخبان برای پاسخ به سوالات اعضا و ارائه برنامهها در مجلسات مجمع عمومی حاضر میشوند و ۱۹ اردیبهشت داوطلبانی که بیش از دو سوم اعضای مجمع را دارند مشخص میشوند و بعد از آن در تاریخ ۲۰ اردیبهشت، اسامی تایید شده اعلام میشوند و ۲۱ اردیبهشت اسامی اعلام شده، برای ثبت نام به وزارت کشور مراجعه میکنند.
در این روز، درست وقتی که محمدصادق کوشکی، تحلیلگر مسائل سیاسی، لاریجانی را به عنوان گزینه نهایی اصلاح طلبان معرفی میکند، غلامحسین کرباسچی، دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی در مصاحبهای اعلام میکند که هنوز هیچ نشانهای از لاریجانی برای حضور در انتخابات ندیده است.
محمد عطریانفر، عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی هم خطاب به اصولگرایان از آنها خواست تا لاریجانی را برای کاندیداتوری از سوی خود انتخاب کنند؛ او در ادامه ظریف را هم به اصلاح طلبان پیشنهاد داد.
صادق کوشکی همچنین با کنایه به کاندیداتوری تاجزاده برای انتخابات ریاست جمهوری گفت: در محافل اصلاحطلبی تاجزاده در حد یک شومن است و تبدیل به جوک محفلی اصلاحطلبان شده است.
ناصر ایمانی هم در خصوص ابعاد ورود تاجزاده به عرصه انتنخابات گفت: یکی از راههای دیگری که اصلاحطلبان در شرایطی خاص در پیش میگیرند، تندکردن فضای سیاسی و انتخاباتی است. آنها زمانی که میبینند دستان خالی است به سمت رادیکالیسم میروند که ورود آقای تاجزاده به انتخابات هم در همین راستا است.
علی محمد نمازی، عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران نظر متفاوتی در خصوص حضور جریان اصلاحات در انتخابات ارائه کرد و گفت: نظر شخصی من این است که اگر اصلاح طلبان در این دوره نامزد معرفی نکنند بهتر است و بگذارند نامزدهای اصولگرا با هم رقابت کنند و یک نامزد اصولگرا رئیس جمهور شود تا سه قوه با هم در یک مسیر باشند و بهانهای برای اینکه بگویند نمیگذارند کار کنیم وجود نداشته باشد و به نظرم این بیشتر به نفع مردم است و میتوان مشکلاتی که سالها مانده است را حل کرد.
مسعود پزشکیان هم در مصاحبهای از کنار کشیدن خود به نفع جهانگیری خبر داد و گفت: به نفع جهانگیری حاضرم کنار بروم، اما به نفع لاریجانی نه.
شب گذشته فایل صوتی مصاحبهای از محمدجواد ظریف منتشر شد که حواشی زیادی را به دنبال داشت؛ عبدالله ناصری به این اتفاق واکنش نشان داد و از آن به عنوان شوی انتخاباتی یاد کرد و از پشت پرده انتشار این فایل صوتی پرده برداشت گفت: در روزی که ائتلاف بر روی نامزدی ظریف به اجماع رسید این تصمیم گرفته شد و مورد قبول ظریف قرار گرفت.
ناصری در این مصاحبه گفت: در جلسهی روز جمعه ۲۷ فروردین ماه بنیاد باران با حضور لیدرهای تشکلهای اصلاح طلبان، ظریف و تعدادی از تیم رسانهای دولت، آقای ناطق نوری، محمدعلی ابطحی برای این چنین کاری تصمیم گرفته شد و برای اینکه جنجال شود و شانتاژ ایجاد کند این مصاحبه برای اینترنشنال فرستاده شد؛ اصل فیلم و تهیهی صوت و اعتراض همه توسط تیم رسانهای ریاست جمهوری به سرپرستی خانم مریم باقی و شهیندخت مولاوردی و آقای قوچانی انجام شد.
انتهای پیام/
....با سر میام ...فرقی نمیکنه کدام طیف باشه
.....باد از کدام ور وزید؟......از این ور