مدیر کل شیلات گیلان گفت: هزار و ۱۴۰ کیلوگرم خاویار به کشور‌های فرانسه، جمهوری آذربایجان، ارمنستان و روسیه صادر شده است.

به گزارش گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از رشت، عظیم مدبری ، مدیر کل شیلات گیلان با اعلام اینکه گیلان در تولید خاویار مقام نخست کشور را دارد ، گفت: پارسال ۵ هزار و ۴۵۱ کیلوگرم خاویار در گیلان تولید شد که هزار و ۱۴۰ کیلوگرم آن به مقصد کشور‌های فرانسه، جمهوری آذربایجان، ارمنستان و روسیه صادر شده است.

او ،  با اشاره به اینکه گیلان ۶۷ مزرعه پرورش ماهی خاویاری دارد،  افزود: از ۱۴۰ مزرعه پرورش ماهیان خاویاری کشور، ۶۷ مزرعه در گیلان مستقر است که معادل ۴۰ درصد مزارع پرورش ماهیان خاویاری کشور است.

مدیر کل شیلات گیلان ، با بیان اینکه خاویار تولید شده در گیلان از نظر کیفیت در دنیا بی نظیر است ،گفت: ارزش هر کیلوگرم خاویار صادراتی ۷۰۰ دلار است.

مدبری ، با اشاره به اینکه خاویار تولید شده در گیلان از نوع بلوگا است گفت: به طور میانگین در گذشته حدود ۳ هزار و ۷۰۰ کیلوگرم خاویار در مزارع پرورش ماهیان خاویاری استان گیلان تولید می‌شد که این رقم امسال به ۵ هزار و ۴۵۱ کیلو رسیده است و این حاصل تلاش تولید کنندگان گیلانی است.

او همچنین با اشاره به اینکه بیشتر تولید کنندگان گیلانی از مزارع ساحلی استفاده می‌کنند تا طعم ماهی خاویاری طبیعی و ارگانیک باشد ، افزود: شهرستان تالش با تولید سالانه ۲ هزار و ۵۰۰ کیلوگرم خاویار پرورشی رتبه نخست تولید خاویار در گیلان را دارد.
مدیر کل شیلات گیلان، با اشاره به اینکه علت افزایش تولید خاویار، تقاضای جهانی و شرایط مطلوب تولید این گونه دریایی است گفت: بر اساس مصوبه کمیسیون منابع زنده دریای خزر که ایران نیز در آن عضویت دارد صید تجاری ماهیان خاویاری از این دریا از سال ۲۰۱۲ ممنوع شده و تولید خاویار در گیلان در حال حاضر فقط به صورت پرورشی است.

مدبری تصریح کرد: خاویار تولید شده در بازار‌های داخلی کیلویی ۱۰ تا ۱۲ میلیون تومان به فروش می‌رسد.

 

انتهای پیام/م.ع

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.