به گزارش خبرنگار بورس گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،میثم فدایی واحد مدیر نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس در رابطه با صندوق های سرمایه گذاری، اظهار کرد: سال ۹۹ یک سال بسیار خاص و ویژه در تاریخ بازار سرمایه ایران بود به گونه ای که بیشترین روند صعودی با نزولی بازار در این دوره اتفاق افتاد، اما نکته ای که حائز اهمیت است .سرمایهگذاران در این دوسال به دو گروه تقسیم شدند به گونه ای که می توان به سرمایه گذاری به روش مستقیم و غیر مستقیم اشاره کرد.
او تصریح کرد: اما در این بین صندوق های سرمایه گذاری توانستند عملکرد بسیار خوب و موفقی را داشته باشند، در حالی که تعدادی زیادی از سهامداران که از روش مستقیم اقدام کردند به دلیل سرمایه گذاری مستقیم و عدم شناخت وضعیت فاندا منتال و روانی بازار ضررهای بسیار زیادی را متحمل شدند.
مدیر نظارت بر نهادهای مالی سازمان تصریح کرد: در این میان یک درصد از سرمایه گذاران نیز جزو سرمایهگذاران گروه دوم به حساب می آمدند به سبب آنکه این دسته از اشخاص به صورت غیر مستقیم وارد بازار سرمایه شدند و از جهات مختلف توانستند موفق تر عمل کنند.
فدایی واحد گفت: در ریزشهای بازار با توجه به آنکه ابزارهای صندوقهای سرمایه گذاری دارای ضمانت بخشودگی و نقد شوندگی والاتری نسبت به سرمایه گذاری مستقیم داشتند، توانستند در زمان هایی که بازار منفی شد به راحتی سرمایه خودت خارج کند همچنین به گونه ای که نسبت قبل زیان کمتری را از این دسته از افراد شاهد بودیم.
او بیان کرد: همچنین کسانی که در صندوقها سرمایهگذاری کردند توانستند؛ هزینههای معاملاتی که روی پرتفوی سهامشان هست را ارتقاء دهند و از طرفی مانع هدر رفت وقت و توان خود شدند.
مدیر نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس تصریح کرد: پس نتیجه میگیریم که صندوقهای سرمایهگذاری به عنوان یک ابزار بسیار مطمئن از لحاظ هزینه های معاملاتی، نقدشوندگی و میزان اندک انرژی را که از سهامداران اخذ می کند می تواند یک ابزار مناسب برای سرمایه گذاری باشد پس با توجه به صحبت های صورت گرفته ما دعوت میکنیم سرمایهگذارانی که وقت چندانی ندارند از این طریق به بورس ورود کنند.
انتهای پیام/