برخی از مردم معتقدند که شبکه بازار سیاه دارو در اصفهان هست اما جای مشخصی ندارد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،  کاربران شبکه‌های اجتماعی در واکنش به خبر بازار سیاه دارو ضمن تاکید بر وجود ناصرخسرو دارویی در اصفهان می‌گویند: ما هر بار با سامانه ۱۹۰ که معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی اعلام کرده تماس می‌گیریم داروخانه‌هایی را معرفی می‌کند، اما زمان مراجعه برای تهیه دارو به این داروخانه‌ها می‌گویند دارو وجود ندارد و شبکه‌ای از دلالان در حوزه دارو وجود دارد و این شبکه در خود داروخانه‌ها هستند به طوری که اگر متوجه شوند شما به این دارو نیاز واجب دارید، قیمت سرسام‌آوری را برای دریافت دارو می‌خواهند، به طور مثال انسولین که در بازار آزاد ۶۵ تا ۸۵ تومان است تا قیمت ۱۵۰ هزار تومان نیز به فروش می‌رسد.

برخی دیگر از کاربران شبکه اجتماعی می‌گویند که شبکه بازار سیاه دارو در اصفهان هست، اما جای مشخصی ندارد. نکته قابل توجه این است که برخی از مردم معتقدند اگر کسری دارو وجود نداشته باشد آنگاه بازارسیاه نیز راه‌اندازی نمی‌شود و‌ای کاش سامانه آنلاینی در خصوص موجودی دارو‌های هر داروخانه‌ای وجود داشت که مردم برای دریافت دارو سردرگم نباشد.

نکته دیگری که مردم به آن اشاره کردند در بحث تهیه دارو از دلالان بحث کیفیت و تقلبی بودن آن است که اشاره شده برخی از دارو‌ها که توسط دلالان ارائه می‌شود تقلبی و تاریخ گذشته بوده هستند. گفتنی است بیان این دغدغه‌ها و درد‌هایی که بیش از این در حوزه دارو و تهیه آن توسط بیماران خاص وجود دارد، تنها بخش کوچک و قابل انتشار است.

صنعت دارویی کشور اوضاع اسفباری دارد

براتی از متصدیان یکی از داروخانه‌های اصفهان در واکنش به این خبر اظهار کرد: متاسفانه از زمانی که تحریم‌های ترامپ بر علیه ایران شروع شد، صنعت دارویی کشور از تولید تا توزیع و عرضه با معضلات وحشتناکی روبرو شد و عدم توانایی در جابجایی بین المللی پول سبب شد که شرکت‌های واردکننده دارو باوجود عدم تحریم دارو، ولی عملاً برای واردات به بن بست بخورند این موضوع باعث شد تا کم‌کم دارو‌های وارداتی کمیاب و دارو‌های کمیاب قیمت بالا پیدا کنند و نایاب شود و با قیمت سرسام آور در بازار سیاه یا به اصطلاح ناصرخسرو سر درآورد.

او افزود: بعضی از دارو‌های وارداتی هم که در بازار پیدا می‌شود با ارز نیمایی وارد شدن که قیمت آن‌ها روز به روز در حال افزایش است و مردم توانایی خرید این دارو‌ها را ندارد و در بحث تولید دارو ما با معضلاتی از جمله عدم اقبال مسئولان و عدم توانایی علمی و مهمتر از همه عدم دستیابی به دستگاه‌ها و ماشین آلات ساخت دارو که از نظر تکنولوژی خاص و پیچیده هستند مواجه هستیم.

این متصدی داروخانه بیان کرد: در مورد داروخانه‌ها به عنوان مثال همان کپسول استنشاقی "کی پی تیوا" که در گزارش خبرگزاری هم به آن اشاره شده بود جزء دارو‌های سهمیه‌بندی هر داروخانه بوده که سهمیه داروخانه در واقع برای تامین داروی مشتریان خودش و در حقیقت بیماران محدوده محله خودش است و اینکه بیماران به دنبال دارویی در روز بیش از ۲۰ داروخانه را می‌گردند و داروخانه با این حال مثال دو بسته از این کپسول دارد خیلی راحت می‌گوید ندارم خیلی هم غیر منطقی و ظالمانه نیست، زیرا این دارو سهمیه بیماران محدوده داروخانه بوده، البته اگر اتفاق خاصی نیفتد از جمله ثبت بارکد دارو‌های خاص و کمیاب به درستی انجام شود بسیاری از معضلات از جمله بازار سیاه دارو کم می‌شود، متاسفانه صنعت دارویی کشور اوضاع اسفباری دارد و، چون دارو با جان انسان‌ها در ارتباط بوده نیاز است که مسئولان توجه جدی‌تری به این موضوع داشته باشند.

تاکید بر افزایش نظارت بر زنجیره توزیع دارو

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در پاسخ به این سوال که راهکار اثربخش و راهگشای دانشگاه علوم پزشکی برای رفع دغدغه بیماران برای تهیه دارو چیست؟ پاسخ داد: مهمترین راهکار برای رفع دغدغه بیماران، رفع تحریم‌های ظالمانه حوزه غذا و دارو است که بتوان داروی مورد نیاز بیماران را تامین کرد. راهکار دوم تجویز دارو‌های تولید داخل است که با همت همکاران پزشک و همراهی بیماران این امر تحقق یافتنی است. راهکار سوم افزایش نظارت بر زنجیره توزیع دارو، پاسخگویی موثر و راهنمایی شهروندان از طریق سامانه ۱۹۰، توزیع برخی دارو‌ها بصورت پرونده‌ای، پیگیری از طریق سازمان غذا و دارو برای افزایش سهمیه‌ها است که برنامه ما در معاونت غذا و دارو است و از سال ۹۶ تاکنون این پیگیری‌ها روزانه ادامه دارد.

ابوالفضل اصلانی در پاسخ به این سوال که در بحث دارو‌های بیماری‌های خاص تولید دارو، تلاش دانشگاه علوم پزشکی برای توجیح پزشکان متخصص و مردم به مصرف داروی مشابه ایرانی به چه صورت بوده، اظهار داشت: وظیفه توجیه پزشکان برای تجویز داروی تولید داخل بعهده سازمان نظام پزشکی و معاونت درمان دانشگاه است.
وظیفه معاونت غذا و دارو معرفی دارو‌های تولید داخل و عرضه آن در داروخانه‌ها است که بصورت مستمر انجام می‌شود.

او در پاسخ به این دغدغه که در طول یکسال گذشته تاکنون روند افزایش پله‌ای قیمت دارو در داروخانه‌ها کاملا قابل مشاهده است، دلیل این امر چیست، چه سیاستگذاری مشخصی بر قیمت‌گذاری دارو وجود دارد؟ تصریح کرد: سیاستگذاری قیمت دارو، خارج از حیطه اختیارات دانشگاه‌ها بوده و از طریق کمیته قیمت‌گذاری سازمان غذا و دارو بصورت متمرکز و کشوری انجام می‌گیرد. البته افزایش قیمت به موازات افزایش هزینه‌های تولید و مواد اولیه طبیعی است، همچنان که سایر کالا‌ها در یکسال اخیر افزایش قیمت قابل توجهی داشته‌اند، ولی این افزایش در مورد دارو تحت کنترل سازمان غذا و دارو و سازمان حمایت از مصرف کننده بوده و با حداقل ممکن اتفاق می‌افتد.

حال باید دید با توجه به اینکه بحث دارو با جان و سلامتی تک تک افراد درگیر با بیماری و به ویژه بیماران خاص ارتباط مستقیم دارد، آیا دانشگاه علوم پزشکی و معاونت غذا و دارو نقش نظارتی خود را برای کم کردن سایه شوم دلالان دارو و همچنین نظارت به نحوه توزیع و قیمت‌گذاری دارو تا چه میزان افزایش می‌دهد و از طرف دیگر با توجه به معرفی برخی از دلالان دارو از سوی مردم و اطلاع آن به معاونت غذا و دارو، آیا غصه تهیه دارو و سردرگمی در این حوزه خاتمه می‌یابد، یا خیر!


منبع:تسنیم

انتهای پیام/م

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار