به گزارش خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه، شهرام کرمی دادستان عمومی و انقلاب استان کرمانشاه بیان کرد: در این راستا، باتوجه به نزدیکی بسیاری از زمینهای کشاورزی به مراتع احتمال بروز آتش سوزی در آنها محتمل است، بنابراین این موضوع ضرورت تلاش برای پیشگیری از حریق جنگلها و مراتع و اتخاذ تمهیدات لازم را مضاعف کرده است.
دادستان کرمانشاه افزود: تجربه سنوات گذشته نشان میدهد که آتش سوزیها بیشتر در مناطق سخت گذر و کوهستانی رخ میدهد و عامل انسانی هم نقش مهمی در این حوادث دارد.
او تاکید کرد: بنابراین باتوجه به اهمیت منابع طبیعی و جنگل ها، کلیه دستگاههای ذیربط باید وظایف قانونی خود را به منظور جلوگیری از بروز آتش سوزی انجام دهند و عدم انجام تکالیف قانونی مقرر موجب مسئولیت و مواخذه خواهد شد.
کرمی بیان کرد: دستگاههای متولی همچون جهادکشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست باید آموزش، فرهنگ سازی و توانمندی ساکنین بومی و محلی در پیشگیری از آتش سوزی جنگلها و مراتع را در دستور کار قرار دهند و از ظرفیت طبیعت یاران، دوستداران محیط زیست و سازمانهای مردم نهاد برای مقابله با چنین بحرانی استفاده کنند.
او اضافه کرد: همچنین کانونهای بحران و پرخطر آتش سوزی در جنگلها و مراتع باید شناسایی و طبقه بندی شوند که برای این امر از تجارب سالهای گذشته میتوان استفاده کرد، چراکه با شناسایی مناطقی که دارای بیشترین وسعت آتش سوزی بوده اند میتوان به صورت ویژه روی آنها تمرکز کرد و اکیپهای سیار را در آن مناطق مستقر کرد.
دادستان کرمانشاه در ادامه با تاکید براینکه تجهیزات و امکانات لازم برای اطفای حریق باید به اندازه کافی در استان تهیه شود، عنوان کرد: با مجهز کردن اکیپهای سیار و سایر نیروهای فعال و درگیر در اطفای حریق میتوان سرعت عملها را بالا برد و مانع از خسارات و نابودی بیشتر جنگلها و مراتع شد.
او در خاتمه عنوان کرد: انتظار میرود که عموم مردم با مشاهده هرگونه اقدام مبنی بر آتش سوزی مراتع و جنگلها از سوی خاطیان آن را به مراجع انتظامی گزارش دهند تا با مسببان برخورد صورت گیرد.
انتهای پیام/ز