به گزارش خبرنگار احزاب و تشکلهای گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، همواره در انتخاباتهای گذشته شاهد شکلگیری دوقطبیهای مختلف انتخاباتی بودهایم؛ دوقطبیهایی که معمولا بین دو نامزد یا دو گروه از نامزدها شکل میگرفت، نامزدهایی که هر یک نماینده گفتمان و جناح انتخاباتی خود بودند، اما در همین راستا سوالی که پیش میآید این است که در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ شاهد چه دوقطبیهایی خواهیم بود؟
عدهای معتقدند ایجاد دو قطبی به پرشور ترشدن انتخابات میانجامد و درمقابل عدهای دیگر بر این باورند که شکلگیری دوقطبی تعداد انتخابهای پیشروی مردم را محدود به دو گزینه سیاه و سفید میکند و بدین ترتیب، مردم چارهای جز طرد گزینه سیاه نخواهند داشت.
ناصر ایمانی فعال سیاسی اصولگرا درباره شکل گیری دوقطبیها در انتخابات گفت: بین دوقطبی شدن و رقابتی شدن فضای انتخابات تفاوت وجود دارد. آن چیزی که مذموم بوده دوقطبی شدن است و آن چیزی که بسیار مورد تایید است رقابتی شدن است. این دو، دو مفهوم متفاوت هستند.
وی ادامه داد: دوقطبی شدن به معنای این است که یک فضای دروغین، کاذب و به شدت سیاه و سفید به وجود بیاید که مردم احساس کنند اگر به این فرد رای بدهند بهشت میشود و اگر به آن فرد رای بدهند، جهنم درست خواهد شد. در چنین فضایی احساسات بر منطق و عقلانیت غلبه خواهد کرد. فضای رقابتی، فضایی است که در آن رقابت وجود دارد، اما سیاه و سفید نیست. دو کاندیدا یا چند کاندیدا با گفتمانها و برنامههای مختلف با یکدیگر رقابت خواهند کرد.
فعال سیاسی اصولگرا در پاسخ به این سوال که دوقطبی شدن انتخابات آثار سوء بیشتری دارد یا کاهش میزان مشارکت؟ بیان کرد: شما با این سوال به این نتیجه میرسید که راهکار افزایش مشارکت صرفا از طریق دوقطبیسازی است، اما من میگویم که درست است نتیجه دوقطبی سازی، افزایش مشارکت است، اما آثار سوء آن چنان است که از ارزش میزان مشارکت بالا کاسته میشود. قطعا مشارکت بالا مطلوب است، اما راهکار مناسب آن دوقطبی سازی نیست. این مثل یک دارو دوپینگ است که ورزشکار میخورد و شاید موجب پیروزی شود، اما آثار سوء هم دارد.
ایمانی با اشاره به عوامل افزایش مشارکت در انتخابات اظهار کرد: یک عامل مهم آگاه سازی مردم است. ما نباید از راههای هیجانی و با نتیجه کوتاه مدت استفاده کرده و از راهکارهای مناسب و اصلی که آثار بلند مدت دارد، غافل شویم؛ این نوعی تنپروری ما سیاسیون است. جامعه را سیاه و سفید کردن و مردم را به دو بخش تقسیم کردن و ... بعد از انتخابات هم ادامه خواهد داشت، لذا باید توجه کنیم که با توجه دادن افکار عمومی به آثار مثبت مشارکت در زندگی اقتصادی، سیاسی و اجتماعی آنان بر میزان مشارکت بیفزاییم.
اگر در انتخابات ۹۲ دوقطبی مذاکره - مقاومت شکل گرفت و همین دوقطبی با شکلی دیگر در انتخابات ۹۶ تکرارشد، اما باید برای انتخابات ۱۴۰۰ دوقطبی دیگری متصوربود. نظرسنجیهای انتخاباتی نشان میدهد که از میان گزینههای «آزادی»، «بهبود روابط با کشورهای خارجی»، «عدالت»، «حمایت از تولید داخلی» و «امنیت در برابر تهاجم خارجی» مردم به دو گزینه عدالت و بهبود روابط با کشورهای خارجی بیشترین رای را داده اند و از دولت آینده انتظار دارند این دو مورد را در اولویت کاری خود قرار دهد. با نگاهی اجمالی به این نظرسنجیها میتوان پیش بینی کرد که یکی از دوقطبی انتخابات ۱۴۰۰ میتواند بر پایه عدالت و بهبود روابط با کشورهای خارجی باشد و رقابت اصلی بین نامزدهایی باشد که این دو گفتمان را نمایندگی میکنند.
همچنین با منتشر شدن فایل صوتی محرمانه محمدجواد ظریف آن هم کمتر از ۱۳ روز مانده تا ثبت نام نامزدها در انتخابات ریاست جمهوری دوقطبی دیگری در رسانهها به خصوص رسانهای خارجی مورد توجه قرار گرفت. دوقطبی دیپلماسی و نظامی گری یکی دیگر از دوقطبیهایی خواهد بود که بر انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ سایه خواهد انداخت.
عباس سلیمی نمین مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران در خصوص ایجاد فضای دوقطبی پس از انتشار صحبتهای فایل صوتی ظریف گفت: هنوز فضای دوقطبی در جامعه شکل نگرفته است؛ اما هدفشان دوقطبی کردن جامعه هست، در زمان حاضر زمینه ایجاد دعوا را فراهم آوردهاند و ما هم اصلاً نباید وارد این دعوا شویم و میدانداری کنیم.
مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران در پاسخ به این سؤال که راهکار برونرفت از این شرایط چیست؟ گفت: نباید بگذاریم آدمهای کموزن چه اصولرا و چه اصلاحطلب میداندار شوند. وقتی فضا آرام و منطقی باشد، ما از مسائل اساسی جامعه دور نمیشویم و انتخابات در مسیر رشد مردم حرکت خواهد کرد و جامعه بهلحاظ فکری ارتقاء خواهد یافت.
علی محمد نمازی عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی هم در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان درباره دوقطبیهای که ممکن است در انتخابات ۱۴۰۰ شکل بگیرد گفت: اگر در زمان کم باقیمانده اصلاحطلبان نتوانند کاندیدای مناسبی پیدا کنند که در انتخابات حضور پیدا کند و چنانچه بر روی کاندیدایی به اجماع برسند، چون زمان برای بسیج طرفداران و قشر خاکستری بسیار کم است، به نظر من دو قطبی به معنای واقعی و متداول در انتخابات ریاست جمهوری مثل انتخاباتهای گذشته شکل نخواهد گرفت و حداکثر دو قطبی که شکل خواهد گرفت میان حامیان اصولگرایان سنتی و طرفداران کاندیدای جوان مومن انقلابی خواهد بود و از دو قطبی مورد نظر خبری نخواهد بود.
همواره در انتخاباتهای ریاست جمهوری از میان افراد نامزدشده نام دو نامزد بیشتر از بقیه به چشم میآید؛ دو نامزدی که رقابت اصلی انتخابات بین آن دو رقم میخورد؛ اما در انتخابات ۱۴۰۰ رقابت اصلی بین کدام یک از نامزدها خواهد بود؟
با توجه به نظرسنجیهای صورت گرفته و مطالباتی که مردم نسب به دولت آینده دارند میتوان هر کدام از نامزدها را نماینده یک گفتمان انتخاباتی دانست. آیتالله سید ابراهیم رئیسی رئیس قوه قضائیه و از گزینههای احتمالی انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ را میتوان به دلیل عملکردی که در قوه قضائیه نسبت به مبارزه با فساد داشته نماینده گفتمان عدالت و مبارزه با فساد دانست. در مقابل محمد جواد ظریف وزیرامورخارجه و از گزینههای مطرح شده میان اصلاح طلبان را هم میتوان نماینده گفتمان بهبود روابط با کشورهای خارجی فرض کرد.
علی محمد نمازی عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی در مورد کاندیداتوری رئیسی و ظریف گفت: اگر ظریف و رئیسی کاندیدا باشند و با هم به رقابت بپردارند دو قطبی شکل گرفته و موجب حضور مردم در انتخابات خواهد شد؛ همچنین ریزش آرا در کم ترین حد خود خواهد بود.
دوقطبی دیگری که میتواند بین نامزدهای اصلی شکل بگیرد دوقطبی لاریجانی _ جلیلی خواهدبود. علی لاریجانی به دلیل تلاشی که برای به تصویب رسیدن برجام در مجلس و امضا سند همکاری ایران و چین داشته است گفتمان بهبود روابط با کشورهای خارجی را نمایندگی میکند و در مقابل او سعید جلیلی نماینده گفتمان نگاه به داخل خواهد بود.
سعید نورمحمدی عضو شورای مرکزی حزب ندای ایرانیان در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، درباره قرار گرفتن نام علی لاریجانی در میان گزینههای اصلاحات برای ریاست جمهوری سیزدهم گفت: بعید میدانم که چنین اتفاقی رخ دهد؛ مگر اینکه شورای نگهبان همه نامزدهای جریان اصلاحات را رد صلاحیت کند و هیچ گزینهای جز لاریجانی برایشان نماند.
سید حسین نقوی حسینی رئیس ستاد انتخابات سعید جلیلی در شهرستانهای استان تهران در انتخابات سال ۹۲ هم درباره حضور سعید جلیلی در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ بیان کرد: با توجه به اینکه جلیلی در انتخابات سال ۹۲ حضور داشت و رای خوبی هم بدست آورد، آمادگی نامزدی برای حضور در ریاست جمهوری ۱۴۰۰ را هم دارد، اما تمامی گزینهها در جریان اصولگرا منتظر سید ابراهیم رئیسی هستند تا ببینند موضع انتخاباتی وی چه چیزی است.
او افزود: اگر سید ابراهیم رئیسی نامزد شود و به انتخابات بیاید، نامزدهای اصولگرایان و سعید جلیلی از او حمایت خواهند کرد، در غیر این صورت فکر میکنم جلیلی وارد میدان خواهد شد.
رقابت سومی که میتواند بین دونامزد دیگر شکل بگیرد؛ رقابت قالیباف _ جهانگیری خواهد بود. این دو گزینه احتمالی که یک بار در انتخابات سال ۹۶ هم روبروی هم قرار گرفته بودند باز هم میتوانند در انتخابات ۱۴۰۰ هم دوقطبی دیگری را رقم بزنند.
حبیب الله بوربور دبیر کل جمعیت وفاداران انقلاب اسلامی درباره کاندیداتوری محمدباقر قالیباف گفت: اگر سید ابراهیم رئیسی در عرصه انتخابات حضور پیدا نکند گزینه جدی بعدی از بین اصولگرایان محمدباقر قالیباف است که دوست دارد در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کند.
همچنین سید کمال سجادی سخنگوی جبهه پیروان خط امام و رهبری و دبیرکل جامعه اسلامی کارمندان در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، درباره احتمال نامزد شدن اسحاق جهانگیری برای انتخابات ریاست جمهوری سیزدهم بیان کرد: بعد از ظریف که مورد اجماع بسیاری از شخصیتهای جریان اصلاحات است؛ جهانگیری هم یکی از گزینههای مد نظر این جریان است؛ البته شاید در نهایت از یک چهره نیابتی حمایت کنند.
این که در نهایت رقابت اصلی بین چه گفتمان و چه نامزدهایی خواهد بود را فقط زمان مشخص خواهد کرد؛ ما در این گزارش فقط احتمالاتی را بررسی کردیم که ممکن است در انتخابات ریاست جمهوری۱۴۰۰ رخ دهد، انتخاباتی که شاید شگفتی دیگر در راه داشته باشد.
انتهای پیام/
امین پاکزاد
#جلیلی رجایی دیگر است
می مونه آقای سعید محمد که انشاء الله به امید خدا رئیس جمهور آینده
افشانند
اصلاح طلب ها هم اینقدر گند زدن که اگه بیان هم خودشونه خراب کردن
خودشون هم اینا میدونن
سرهنگ خلبان!
فقط رئیس جمهور ائتلافگر اعتدالگر خردمند بصیر عادل آزاده اندیش همراه با دولت جوان انقلابی ائتلافگرای حزب الهی با همه جناحها که اعتدالگرا عدالتخواه سخاوتمند و نظربلندمثبت اندیش اهل صلح و تعامل و اتحاد داخلی و خارجی باشند بنظر بنده حقیر کمترین بی سواد می توانند ایران اسلامی عزیزمان را به قله های آرمانهای مقدس الهیش از هر لحاظ برسانند . ( در خط مشی مکتب سلیمانی باشیم ) . والسلام و صلوات التماس دعا و التماس تفکر .
آقای ظریف برعکس تبلیغات گسترده ای که می کند کیلومترها با اصول دیپلماتیک فاصله داره. همانطور که روحانی هم کیلومترها با گشایش اقتصادی فاصله داره اما در چهار و هشت سال پیش تبلیغ می کردند که کلید مشکلات اقتصادی دست اونه.
#نه_به_دو_قطبی
احمدینژاد هم خوب هستش حداقل یارانه رو اون داد
چرا جلیلی رو به عنوان نمایندهی گفتمان عدالت نگفتید؟
تا الآن نشون داده تمرکزش همین عدالت خواهد بود...
#جلیلی_بیا
جریان انقلابی هر جا بوده موفق بوده
نزدیک 24 میلیون به رییس جمهور فعلی رای دادن سر چه حسابی فکر میکنی این طرفداران اصلاحات همشون و یکسری های دیگه میان به احمدی رای میدن
هر دو مخالف. عدالت اسلامی. و سرمایه دار
بعض گزینه ها همچون اقای رئیسی و جلیلی و محمد و قالیباف. خدوند اما غیر از نفر اول بقیه باید برای رای اوردن بخاطر پیش گرفتن از رقیب فکر کنند
کلا دور دور اصلاح طبان نیست همه غربگرا و لیبرال هستند حرکت بعضی از انها مخالف قانون اساسی خواهد بود
دورا ن دورا ن عدالت وقسط است. اگر غیر از این باشد مشارکت کم خواهد شد .... علی یا ایها الساقی ادر کاسا ونا ولها و ......و!!!
پس چه قالیباف یا چه رئیسی
اللهم عجل لولیک الفرج
مطمئن باش امام ظهور میکرد
ولی حیف که وقتی امام علی (ع) در مسجد شهید شد مردم میگفتند مگه علی (ع) نماز میخونه؟
یک همچین جنگ رسانه ای و شایعاتی علیه ایشون بود
ما هم در رابطه با شناخت امام زمان (عج) بدور از تعصب و تاثیر رسانه نیستیم اگر بودیم تو انتخاب حاکم(رییسجمهور) اینو به امام زمان ثابت میکردیم
همونطوری که ثابت کردیم ما اهل جهاد در راه خدا هستیم
این سیر صعودی افزایش نقدینگی و تورم تو تمام رئیس جمهور ها بوده کسی میتونه درستش کنه که براش برنامه داشته باشه
چون افزایش تولید هم باعث کاهش تورم و نقدینگی و هم بیکاری میشه
هشت ساله رهبر اسم سال رو میذاره تولید و اقتصاد برایه همینه
پول مارو تو بورس بدن
پ.ل پالایش یکم و ضرر پولمون رو بدن
واقعا درسته
عقل حکم می کند که اقای رئیسی کاندید شوند
ی نگاهی به جامعه افسرده ایران بنداز
پاک دست ترین مرد سیاسی اینو وجدانا میگم با آدمای اطرافشم کاری ندارم.
چون اسم اشخاصی نظیر تو پرونده هست
فهمیدین
اینجوری بیا تو ریس جمهور شو
با ۲۰میلیون همراه ات
چون هرچی مشایی میگه میگه چشم
چون با رهبر زاویه پیدا کرده
چون به قاتلی چون بن سلمان میگه برادر
چون دوروبریاش مشکل دارن
چون و هزاران چون دیگه
بازم بگم...
میاد اداره مملکتو به عهده میگیره فقط پیشینش نظامیه
کی گفته که اومدن کارای عمرانی رو انجام دادن و همه راضی بودن و کسی صداش در نیومده ؟؟؟ کلی مهندس و شرکت عمرانی ورشکست شدن و صداشون به جایی نرسید ..... 100 درصد یک نظامی به درد ریاست جمهوری نمیخوره شک نکنید ... بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران امام خمینی هم به این نکته به شدت تاکید داشتن ... مگه مملکت داری ساخت پل و خونست که بیان با بولدوزر فلان کنن و بهمان کنن آخه ؟؟؟ ... کسی که قراره رییس جمهور بشه باید بتونه مسائل دیپلماسی و سیاست ، مالی ، فرهنگی ، غیره و غیره رو مدیریت کنه ... مگه قراره پادگان باشه و همه چیز به زور جلو برده بشه ؟؟؟ ... من به نوبه خودم به هیچ گزینه نظامی چه در حال حاضر نظامی باشد و چه سابقه نظامی داشته باشد رای نخواهم داد و تا جایی که میدونم دایره گسترده ای از اطرافیانم هم دقیقا همین نظر رو دارند ... یا حق
جز گرانی
بیشتر دنبال زدن شورای نگهبانه و هی میگه میخان منو ترور کنن
و میگه کشور باید درست بشه اما چطوری؟ هیچ سکوت
هیچ برنامه ای نداره
سعید محمد =رشد، توسعه و قدرتمند شدن و مبارزه با فساد و عدالت خواهی
امیدوارم..........
1- سعید محمد
2- سعید جلیلی
3- احمدی نژاد
4- علی نیکزاد
خداحافظ اصلاحات
آقای قالیباف و رئیسی بهترین جا هستند و اگر قرار هست کاری انجام بدهند این گوی و این میدان . بخوان بیان ریاست جمهوری این برداشت میشه که همه کارهاشون تبلیغاتی بوده
اقای قالیباف هم که با رای اومده رئیس مجلس شده
یکی از دلایلی که هنوز اعلام نکردن میخوان در انتخابات شرکت کنن یا نه اینه که از میزی که دارن استفاده انتخاباتی نشه و الا مثل خیلیای دیگه میومدن و در مورد انتخابات حرف میزدن .
سلام علی ابراهیم
اخه انقلابی تر از اون که به همه ی ما ثابت کرده ما کی رو داریم
مدیر همه چی تموم
دکتر دهقان
میبایست همه برنامه های فراوان همراه با تعهد بدهند.
از همه برادران و خواهران و مردم عزیز و بزرگوار ،کشور عزیزمان میخواهم پر انتخاب هزار و چهارصد بهترین و کاراترین و هوشمند ترین را گزینش کنند تا کشوری پیشرفته را بنا کنیم و بسازیم.
همانطوری که فردوسی بزرگوار فرمودند
بسازم (بسازیم)ز نظم کاخی بلند که از باد و باران نیابد گزند.
چرا اسمی از احمدینژاد نیس؟! نکنه به شما دستور داده شده که دکتر احمدینژاد را بایکوت کنید.
دیگر نظرسنجی و نمودار یک عده محدود را به کل کشور ندهید ،همین عوامل کوچک هم مردمان ساده را فریب میدهد.
فقط احمدی نژاد
هر کی نشد می ره می شه رئیس قوه قضائیه و مجلس و امنیت ملی و معاون اول و وزیر و ....
بازی اصلی سر مردم بیچاره است
اینا همه از یه کاسه می خورند
هر منصبی یک وظیفه دارد . رئیس جمهور تنها شخص در قوه مجریه است که مردم اننخاب میکنند
همه با هم دکتر سعید محمد.
پس همه به یک نوعی رد میشن که
چوه همه سابقه جنگ دارند
رای ما سعید محمد
محمود هم رد صلاحیت قطعی
چون اینها نه صداقت دارند
نه مردمی هستند
و نه علم و تخصص ریاست جمهوری را دارند
اینها فقط حریصند و قدرت طلب صفر
اگر اینها می خواستند خدمت کنند وضع مردم اینقد اسفبار نبود
امیر کبیر تورم و گرانی
امیر کبیر قطعنامه امیر کبیر مدیریت غلط
همین افسار ایرانخودرو و سایپا را هیچ ریس جمهوری تا حالا نتوانست بکشد !!؟
کدام امیر کبیر دوست عزیز!!؟؟
ای خدا تا کی میخوای اون بالا بشینی و فقط تماشا کنی؟
لطفا چگونگی کشف این حقیقت رو توضیح بده با رسم شکل 2 نمره
به موقش حسابی از شرمندگی ظالمین در میاد
چوب خدا صدا نداره
بگو دوست دارم پرچم امام زمان بالا باشه
در مرتبه بعدبگو پرچم سردار دل ها و رجایی بالا باشه
اینارو بگو
ارزو کن پرچم کسایی بالا باشه که دلشون به حال من و تو بسوزه و بهشون رای بده
اینا که سر ته یه کرباسند
شاید تو این انتخابات همه چی درست شه به امید الهی
در سال ۹۶ یک انتخاب اشتباه باعث شد که سفره های خیلی ها کوچیک بشود . چرا میخواهید دوباره انتخاب اشتباه کنید
بخواهید یا نخواهید رئیسی بهترین گزینه است .
بیاین یبار بهش رای بدیم باور کنین مث دستگاه قضا که همه از تحول در ان خبر دادن اتفاق خواهد افتاد برای ما . اما متاسفانه بعضی ها همچنان در گمراهی هستن
همشون یکی هستن
همچنین به مردم بگید که دولت تدبیر و امید تو بوق و کرنا کرده بود که اگر رئیسی رئیس جمهور شد دلار ۳۶۰۰ تومنی میشه ۸۰۰۰ تومان و مردم بدبخت میشید و بیچاره میشید .
اما حالا ما رسوندیمش بالای ۳۰ هزار تومان . علی برکت الله
یا علی(ع)
ظریف هم مث روحانی همش به فکر مذاکره و نگاهش همش به خارج هست
۱.رئیس جمهور اصلح را انتخاب میکنیم
۲.دشمن که همواره سعی براین دارد که انتخابات کمرنگ شود با دادن یک رای بیشتر ناامید میشود
۳. مطمن باشید رهبر عزیزمان شاد میشوند که مردم مشارکت بالایی داشنه باشند و قطعا مردم مشارکت بالایی خواهند داشت .
۴. ما در دوران انقلاب برای گرفتن همین حق رای شهدای بسیاری تقدیم کردیم بنابراین این وظیفه ی ماست که رای بدهیم و قدردان شهدا باشیم
۵.قدردانی از شهدای انقلاب
۶. قدردانی از شهدای انقلاب
۷.................................
و همین بس برای رای دادن که ما قدردان شهدایمان باشیم .
#سید_ابراهیم_رئیسی
مدیر . مدبر . انقلابی . واقعا کارامد . مردمی .
لطفا تحقیق کامل کنین و رای بدید تا کشور رو نجات بدیم همه با هم .
با یک رای من دشمن ناامید میشود . پس اگه هرکسی که خون ایرانی تو رگ هاش هست در انتخابات شرکت میکنه و دشمن را ناامید میکند . با رای دادنمون دل رهبری رو شاد میکنیم در زمانی که همه دلش را میشکنند .
ما باید در انتخابات نشان بدهیم که رهبرمان تنهاا نیست همانطور که در دفعات پیش نشان دادیم .پس این ها همه عواقب خوب دادن یک رای است .