به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، محمد شجعی مدیر جهاد کشاورزی کاشمر با اشاره به تولید محصولات گواهی شده با استفاده از ظرفیت مدیران کنترل و کیفیت گفت: این افراد پس از طی دورههای آموزشی و پس از اخذ نمره حد نصاب با تأیید سازمان جهاد کشاورزی و مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی به عنوان افراد منتخب جهت معرفی به اداره کل استاندارد استان برای اخذ پروانه کنترل کیفیت معرفی خواهند شد.
او افزود: وظیفه مهم وزارت جهاد کشاورزی تأمین امنیت غذایی کشور است که در آن حفظ سلامت غذای تولید شده هم معنا مییابد و برای تحقق این هدف باید محصول زراعی و باغی به لحاظ باقیمانده استاندارد سم و کود بررسی شود که این وظیفه بر عهده کارشناسان کنترل کیفیت گذارده شده است.
مدیر جهاد کشاورزی کاشمر ادامه داد: در کاشمر تعداد ۶ نفر دانش آموختگان حوزه کشاورزی در سطح کارشناسی و کارشناسی ارشد در دورههای آموزشی کیفی سازی محصولات کشاورزی که شامل آشنایی با انواع سموم شیمیایی، نحوه کاهش و استاندارد سازی مقدار سم در محصول، چگونگی فرآوری محصولات کشاورزی است گذرانده و موفق به دریافت گواهی کارشناسی کیفی سازی محصولات کشاورزی شده اند.
شجعی بیان کرد: وظایف مدیران کنترل کیفی در اجرای استاندارد تشویقی محصولات خام کامل است که نظارت بر فرآیند تولید اعم از کاشت، داشت و برداشت را برعهده دارند و در پایان محصول مورد پایش قرار گرفته و از لحاظ آلایندهها مانند سموم، کودهای شیمیایی، نیتراتها و توکسینها در آزمایشگاههای مرجع استاندارد مورد بررسی قرار میگیرد.
او تصریح کرد:کشاورزانی که با متخصصان کیفی سازی همکاری میکنند محصول تولیدی آنها گواهی محصول سالم را دریافت میکنند که با انگیزه تشویقی میتوانند محصول خود را به دلیل افزایش کیفیت تولید با قیمت بالاتری به فروش برسانند.
انتهای پیام//م.د