رییس بخش عفونی بیمارستان بیرجند گفت: مطالعات اولیه و نظرات خبرگانی براین اساس است که ویروس هندی تا ۲۰ درصد خطر انتقال را افزایش داده است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، مسعود ضیایی در پاسخ به این سوال که چرا شیوع بیماری کرونا در هند بسیار سریع گسترش پیدا کرد، اظهار کرد: برای این امر می‌توان دلایل متعددی را متصور شد که عدم رعایت پروتکل‌ها و ساده انگاری جمعی یکی از مهم‌ترین دلایل آن بود.

مدیر گروه بیماری‌های عفونی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند بیان کرد: دلیل دوم، گونه جدید و دلیل دیگر پوشش کم واکسیناسیون بود.

ضیایی بیان کرد: دلیلی که باعث افزایش مرگ و میر نیز شد علاوه بر این عوامل، غافلگیری سیستم بهداشتی بود که می‌تواند برای هر کشوری اتفاق افتد و باید برای ما نیز درس بزرگی شود.

وی افزود: علت عدم رعایت پروتکل‌ها در هند، برآورد‌هایی بود که طی دو ماه گذشته اعلام شد و اینکه دیده بودند در هندوستان موارد بیماری کم است و سطح ایمنی افراد را بررسی کرده بودند و آنتی بادی‌های ضد کرونا را در بدن بسیاری از این افراد پیدا کرده و خیالشان آسوده شده بود که این افراد با مشکل مواجه نخواهند شد.

وی ادامه داد: همین علت بود که باعث شد پروتکل‌ها برداشته و سخت‌گیری‌ها کاهش یافته و جشن‌های فرهنگی و مذهبی این ملت از جمله جشنواره رنگ‌ها با حضور تعداد زیادی از مردم بدون رعایت پروتکل‌ها برگزار شد که این مسئله باعث چرخش و شیوع بسیار ویروس کرونا شد.


بیشتر بخوانید:

کرونای هندی چه مشخصاتی دارد؟


این متخصص عفونی بیان کرد: از طرفی مشخص شد آنتی بادی‌هایی که در بدن این افراد بود نتوانست ایمنی مطلوبی را به آنان دهد و این امر خود نشان از نقض تئوری ایمنی جمعی است.

وی اظهار کرد: علت بعدی موتاسیون جدید ویروس کروناست که در هندوستان مشاهده شد و مطالعات اولیه و نظرات خبرگانی براین اساس است که ویروس هندی تا ۲۰ درصد خطر انتقال را افزایش داده؛ این امر به معنای ۲۰ برابر شدن مبتلایان نیست بلکه به این معناست که اگر تاکنون یک نفر مبتلا، سه نفر را می‌توانسته مبتلا کند اکنون می‌تواند ۳.۶ نفر را مبتلا به ویروس کند.

ضیایی در پاسخ به این سوال که ویروس کرونای هندی افزایش خطر انتقال را افزایش می‌دهد یا خیر، افزود: این جهش جدید مقدار زیادی به آنتی بادی‌هایی که در بدن فرد هستند حساسیت نشان نمی‌دهد؛ یعنی آنتی بادی در بدن افراد نمی‌تواند بر روی این ویروس مانند جهش‌های قبلی تاثیرگذار باشد.

وی اظهار کرد: هنوز این امر که این جهش در افزایش مرگ و میر افراد مبتلا شده اثرگذار بوده ثابت نشده و طبیعت ویروس این نیست.

مدیر گروه بیماری‌های عفونی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند تصریح کرد: این ویروس دنبال جهشی می‌گردد که سرایت را افزایش داده، اما اگر میزبان ویروس بمیرد ویروس نیز با او می‌میرد؛ بنابراین ویروس در این جهت حرکت نمی‌کند، ولی در راستای افزایش سرایت و کاهش پاسخ به ایمنی بیمار عمل می‌کند.

ضیایی در مورد تاثیر واکسن کرونا بر عدم ابتلا به ویروس جهش یافته هندی، ادامه داد: براساس بررسی که در حال انجام است، واکسن بهارات بر روی ویروس جدید موثر بوده است؛ در نتیجه می‌توانیم امیدوار باشیم روند مطلوب واکسیناسیون می‌تواند بر روی کنترل بیماری موثر باشد.

وی با بیان اینکه حضور در جمع‌ها و مراسم‌ها به گردش ویروس دامن می‌زند، افزود: اکنون و در چند روز اخیر تا حدودی تعداد مراجعات به بیمارستان ولیعصر (عج) بیرجند کاهش یافته و امیدواریم این روند ادامه یابد.

وی با بیان اینکه ماسک اکنون موثرترین صلاح است، یادآور شد: افرادی که اکنون در بیمارستان بیرجند بستری هستند در فاز پیشرفت بیماری بوده و شاید شاهد افزایش مرگ و میر‌ها باشیم و از مردم می‌خواهیم استفاده از ماسک و رعایت پروتکل‌های بهداشتی را فراموش نکنند.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار