افزایش دو برابری اضطراب کودکان کرمانشاهی در دوران شیوع کرونا

معاون پیشگیری اداره کل بهزیستی استان کرمانشاه از افزایش دو برابری اضطراب کودکان پنج و شش ساله کرمانشاهی در دوران شیوع کرونا خبر داد.

به گزارش  گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه، مسعود پایدار معاون پیشگیری اداره کل بهزیستی استان کرمانشاه یکی از فعالیت‌های سازمان بهزیستی در راستای ارتقا سلامت روانی کودکان را اجرا طرح "غربالگری اضطراب" عنوان کرد و گفت : این طرح سالانه بر روی کودکان پنج و شش ساله کرمانشاهی اجرا می‌شود.

او به اجرای مجازی این طرح در پارسال اشاره کرد و گفت : غربالگری اضطراب کودکان در سالیان قبل بصورت حضوری انجام می‌شد، اما در دو سال اخیر با توجه به همه گیری ویروس کرونا بصورت مجازی انجام شد.

او افزود: برای اجرای این طرح در ابتدا سامانه‌ای بصورت مجازی برای غرباگری اضطراب کودکان راه اندازی و پس از انجام آگاه سازی‌های لازم، این غربالگری در سامانه و توسط والدین انجام گرفت.

پایدار افزود: نتایج به دست آمده از طرح غربالگری کودکان پنج و شش ساله استان کرمانشاه در پارسال بیانگر آن بود که حدود ۴۴ درصد از کودکان غربال شده نمره بالا در اضطراب داشته اند.

او ادامه داد: این نمره اضطراب بالا درحالی است که نتایج غربالگری اضطراب کودکان در سال‌های ۹۷ و ۹۸ حدود ۲۴ درصد بوده و این میزان در پارسال به ۴۴ درصد رسیده که نشان دهنده افزایش حدودا دو برابری میزان ابتلا به اختلال‌های اضطرابی کودکان نسبت به سال‌های گذشته می‌باشد.

این مسئول ادامه داد: نتایج به دست آمده در سال‌های ۹۷ و ۹۸ بیانگر آن بود که عمده اختلال اضطرابی در کودکان از نوع ترس از تنهایی (حدود ۷۰ درصد) می‌باشد که این میزان در پارسال نشان دهنده افزایش اضطراب‌های دیگر مثل بیماری جسمی و نگرانی درباره وقوع رویداد‌های خطرناک می‌باشد.

معاون پبشگیری اداره کل بهزیستی استان کرمانشاه گفت: از کل آزمودنی‌های با تشخیص نشانه‌های اضطرابی در سال ۱۳۹۹ میزان ۳۷ درصد مبتلا به ترس از تنهایی، ۲۴ درصد ترس از رها شدن، ۱۹ درصد ترس از بیماری جسمی و ۲۰ درصد نگرانی درباره رویداد‌های خطرناک را داشتند؛ بنابراین می‌توان بیان داشت که اضطراب ناشی از همه گیری کرونا موجب افزایش اضطراب در کودکان مورد بررسی شده است.

پایدار افزود: در بررسی مربوط به خانواده‌ها مشخص شد که این میزان اضطراب در کودکان تک فرزند بیشتر از کودکان دارای خواهر و برادر است و در این بین شنیدن و پیگیری اخبار توسط والدین عامل تشدید اضطراب در کودکان بوده است.

او افزود: در کودکان ساکن در شهر کرمانشاه میزان اضطراب بیش از کودکان ساکن در شهرستان‌های استان بوده است.

پایدار گفت: گزارش والدین بیانگر آن بوده که کودکان مبتلا به اضطراب، علائـم بـدنی و جسمی مانند عرق کردن، حالت تهـوع، درد، بی خوابی، ترس از تاریکی و به خواب رفتن، تنگی نفس، عملکرد نامناسب دستگاه گوارش، التهاب و درد معده را بیشتر گزارش کرده اند.

او افزود: میزان ناخن جویدن، انگشت مکیـدن، احساس اضطرار و اجبار و یک حالـت گـوش بـه زنگـی افراطی، در کودکان افزایش پیدا کرده که با قطعیت می‌توان با توجه به مقایسه نتایج در سال‌های قبل آن را به عامل همه گیری کرونا نسبت داد .

انتهای پیام/د

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.