به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران به نقل از دیلی میل، زوال عقل اصطلاحی است که برای توصیف گروهی از علائم که با تغییرات رفتاری و زوال تدریجی تواناییهای شناختی و اجتماعی مشخص میشود، بکار میرود.
باوجود بسیاری از مطالعات، علل این بیماری به طور کامل مشخص نیست اما هر از چندگاهی مطالعات جدیدی در مورد آن انجام می شود.
دانشمندان کانادایی دریافتند که افراد مسن که وقت بیشتری برای کارهای خانه صرف میکنند، مغز بزرگتری داشته که این یک شاخص قوی برای سلامت شناخته شده است.
آنها تاکید کرده اند که این فعالیتها از قبیل نظافت، مرتب سازی، پخت و پز یا کارهای ساده و سنگین در منزل میتواند ذهن انسان را ورزیده کرده و با افزایش سن از زوال عقل جلوگیری کند.
براساس این تحقیق، شواهد زیادی وجود دارد که نشان میدهد فعالیت بدنی تفریحی بر سلامت مغز تأثیر میگذارد اما اثرات فعالیتهای عادی روزانه، مانند تمیز کردن، هنوز درک نشده است.
به گفته محققان، برجسته کردن مزایای پرداختن به کارهای خانه برای ایجاد انگیزه در افراد مسنتر با هدف فعالتر شدن آنها، با ارائه شکل واقعیتر از فعالیت بدنی کم خطر، نتیجه بخش خواهد بود.
کوبلینسکی محقق موسسه تحقیقاتی روتمن در تورنتو کانادا تصریح کرد: دانشمندان می دانستند که ورزش بر مغز تأثیر مثبت میگذارد، اما این مطالعه اولین موردی است که نشان میدهد که فعالیت در خانه نیز همین اثر را دارد.
کوبلینسکی گفت: درک چگونگی تأثیر انواع فعالیتهای بدنی بر سلامت مغز برای ایجاد استراتژیهایی جهت کاهش خطر زوال عقل در افراد مسن بسیار مهم است.
محققان سه توضیح در مورد مزایای فعالیت بدنی در خانه برای مغز برشمرده اند که یکی از آنها مربوط به سلامت قلب است که ارتباط تنگاتنگی با سلامت مغز دارد و کارهای خانه میتواند تأثیر مشابهی بر قلب و عروق خونی داشته باشد.
برنامه ریزی و سازماندهی در کارهای منزل میتواند باعث شکل گیری اتصالات عصبی جدید در مغز در طول زمان شود، حتی با بالا رفتن سن، افراد مسنی که در کارهای خانه بیشتر شرکت کرده اند میتوانند زمان کمتری را در حالت تنبلی سپری کنند؛ موضوعی که ارتباط آن با با نتایج منفی سلامتی، که شامل ضعف سلامت مغزمی شود، ثابت شده است.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/