یک متخصص طب ایرانی گفت: راهکار‌هایی وجود دارد که می‌تواند موجب رفع عطش و تقویت بدن در ایام روزه‌داری شود.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، غلامرضا کردافشاری متخصص طب ایرانی درباره مطالب منتشرشده در فضای مجازی مبنی بر اینکه با وجود کرونا، تشنگی در روزه داری می‌تواند موجب افزایش احتمال ابتلا به کرونا شود گفت: روزه گرفتن برای برخی افراد از جمله بیمارانی که افت قند دارند مضر است.

روزه می‌تواند سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و یا موجب ضعف شود. افرادی که انرژی و قوت لازم را دارند با روزه گرفتن سبک و سرحال و گرم می‌شوند و اگر روزه داران اصول تغذیه سحر و افطار به خوبی رعایت کنند موجب تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شوند و بیمار هم نمی‌شوند.

وی تاکید کرد: روزه می‌گیریم تا سلامت باشیم نه اینکه بیمار شویم. گروهی هم هستند که با روزه گرفتن دچار ضعف می‌شوند حتی پس از دو ساعت غذاخوردن دچار ضعف شدید می‌شوند. این افراد ضعف معده و ضعف قوت دارند. این گروه باید بر اساس دستورات حکیم گیلانی خاگینه را در وعده سحری بخورند.

خاگینه با تخم مرغ، روغن و کره محلی و آرد تهیه می‌شود. در این غذا می‌توان شکر سرخ، شیره انگور، شیره خرما و روغن زیتون استفاده کرد. این افراد با خوردن خاگینه در وعده سحری با روزه گرفتن دچار ضعف نمی‌شوند.

کردافشاری درباره افرادی که عطش زیاد دارند گفت: این افراد باید تخم خرفه که منسوب به حضرت زهرا (س) است و مزاجی سرد وتر دارد را به صورت نیم کوبیده تهیه کرده و ۳ الی ۷ بار دوغ ترش روی آن بریزند تا خشک شود. بدین ترتیب مایه شربت آن تهیه می‌شود. این مایه باید با عسل و آب گرم به صورت شربت تهیه و نوشیده شود.


بیشتر بخوانید


هربار یک قاشق غذاخوری از این مایه باید با آب گرم و عسل به تعداد ۲ تا ۳ مرتبه در شب استفاده شود. افرادی که معده سرد دارند می‌توانند این شربت را به همراه مقداری عرق نعناع و عرق هل استفاده کنند. این افراد با روزه گرفتن دچار تشنگی نمی‌شوند.

راهکار‌هایی برای رفع عطش روزه‌داران

متخصص طب ایرانی کشورمان درباره دیگر راه‌های رفع عطش توضیح داد: استفاده از سبزی‌های خرفه، گشنیز و نعناع بسیار مفید است. استفاده دو یا سه وعده ازآب سیب یا سیب رنده شده پس از افطار مفید است و شربت‌های آب لیمو، خاک شیر، نارنج هم مناسب است و استفاده از دمنوش بابونه، به و سیب توصیه می‌شود.

وی تاکید کرد: روزه داران افطار را باید با خوراکی، گرم و شیرین شروع کنند.

کردافشاری برای رفع بوی بد دهان توصیه کرد: نوشیدن سکنجبین با خاک شیر به صورت گرم برای رفع بوی بد دهان مفید است. این شربت را می‌توان ۲ یا ۳ بار در شب استفاده کرد و خیس کردن ۴ الی ۶ انجیر و خوردن آن باعث رفع بوی بد دهان می‌شود.

وی اشاره کرد: لبنیات می‌تواند برای مزاج‌های مختلف مفید یا مضر باشد. این موضوع در مورد چای هم مصداق دارد. چای ادرارآور است و می‌تواند موجب تشنگی شود، اما صرف چای طبیعی کمرنگ به همراه کمی آبلیمو می‌تواند به رفع عطش کمک کند.

منبع: فارس

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.