حبیب اسداله نژاد نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، از ثبات نرخ مرغ خبر داد و گفت: هم اکنون مرغ نرخ هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری ۱۷ هزار و ۱۰۰ تومان و مرغ گرم در خرده فروشی ها ۲۴ هزار و ۹۰۰ تومان است.
وی افزود: دولت در ۱۱ فروردین با اصلاح قیمت مرغ، بازار را متعادل کرد که انتظار می رفت حداقل در کوتاه مدت شاهد افزایش قیمت مولفه های تولید نباشیم چرا که این موضوع بر بازار مصرف اثر گذار است.
اسداله نژاد ادامه داد: علی رغم آنکه رئیس جمهور اعلام کرد که قیمت اولیه هیچ کالایی نباید افزایش یابد، اما ستاد تنظیم بازار قیمت مصوب ذرت و کنجاله سویا را افزایش داده است.
نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی با اشاره به اینکه ۹۰ تا ۹۵ درصد بار واحدهای مرغداری از بنادر بارگیری می شود، بیان کرد: با توجه به اثرگذاری افزایش ۳۰ درصدی کرایه حمل بر قیمت تمام شده تولید و کمبود و گرانی جوجه یکروزه پیش بینی می شود که بازار مرغ مجدد ملتهب شود.
وی افزود: در مقطعی که قرارگاه ساماندهی مرغ نرخ مصوب را اعلام کرد، به رغم اختلاف با آنالیز هزینه های تولید، تنها به خاطر معیشت مردم قبول کردیم.
این مقام مسئول با بیان اینکه آینده روشنی پیش روی تولید نیست، گفت: با توجه به عرضه جوجه ۶۰ تا ۶۵ درصد بالاتر از نرخ مصوب و افزایش ۱۲ درصدی قیمت مصوب ذرت و کنجاله و کاهش تولید جوجه پیش بینی می شود که ثبات بازار مرغ شکننده باشد.
وی با بیان اینکه نهاده های دامی به طور کامل از سامانه بازارگاه تامینمی شود، گفت: اگر تامین نهاده از طریق سامانه دچار چالش شود، بر بازار مرغ اثر می گذارد.
نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی در واکنش به تاخیر دریافت نهاده از طریق سامانه بازارگاه بیان کرد: بارگیری و بارگذاری در سامانه بازارگاه با تاخیر انجام می شود، درحالیکه مسئولان وزارت جهاد کشاورزی و دولتمردان قول دادند که واحدهای مرغداری بلافاصله پس از جوجه ریزی، شرایط خرید نهاده برایشان فراهم شود تا مجبور به تامین نهاده طی ۱۵ روز از بازار آزاد نباشند که با توجه به تاخیر در ارسال نهاده انتظار می رود که مشکلات مرتفع شود تا هزینه های تولید افزایش نیابد.
وی افزود: با توجه به تاخیر ۱۵ تا ۲۰ روزه در ارسال نهاده های دامی مرغداران ناچار به تامین نهاده از بازار آزاد هستند.
اسداله نژاد در واکنش به اظهارات مسئولان مبنی بر اعمال افزایش قیمت نهاده های دامی بر نرخ مصوب مرغ بیان کرد: این اظهارات به هیچ عنوان قابل قبول نیست و نوعی فرار رو به جلو است که مسئولان وزارت جهاد کشاورزی انجام می دهند چرا که در مقطعی هم که قیمت ۱۷ هزار و ۱۰۰ تومان تعیین شد، نرخ تمام شده کالا ۱۷ هزار و ۵۰۰ تا ۱۷ هزار و ۸۰۰ تومان بود.
این مقام مسئول ادامه داد: با توجه به افزایش قیمت مولفه های تولید در نرخ تمام شده کالا بسیار عجیب است که دولت حتی برای مدت یک ماه هم نتوانست که قیمت مولفه ها را کنترل کند که با این وجود چطور می توان انتظار داشت که تولیدکننده این همه فشار را تحمل کند و بدیهی است که با افزایش نرخ تمام شده، تولید دچار چالش می شود.
نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی با اشاره به اینکه در فروردین ۱۱۳ میلیون قطعه جوجه ریزی صورت گرفته است، بیان کرد: وضعیت تولید جوجه قابل پیش بینی نیست چرا که در ماه های شهریور، مهر و آبان سال گذشته جوجه ریزی در واحدهای مرغ مادر بشدت کاهش یافت که این موضوع بر بازار مرغ اثر گذاشته است.
اسداله نژاد با اشاره به اینکه از ابتدای اردیبهشت تاکنون ۳۸ میلیون قطعه جوجه ریزی صورت گرفته است، بیان کرد: با استمرار روند فعلی پیش بینی می شود که میزان جوجه ریزی به ۱۱۵ تا ۱۲۰ میلیون قطعه برسد که در صورت تحقق ۲۳۰ تا ۲۴۰ هزار تن گوشت مرغ تولید می شود که این میزان جوابگوی نیاز داخل است.
وی در پایان با اشاره به اینکه نیازی به واردات مرغ نداریم، تصریح کرد: پشتیبانی امور دام برای تامین ذخایر استراتژیک اقدام به واردات مرغ کرده است، درحالیکه پتانسیل تولید مرغ در کشور بالاست.
انتهای پیام/