به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، عنایتالله رحیمی استاندار فارس در جلسه شورای حفاظت از منابع آب استان فارس استفاده صنایع استان از آب دریا را ضروری دانست و گفت: بحثی که اکنون با آن مواجهه هستیم، کمبود آب است و بخشی از آن به دلیل کاهش نزولات است، که از مدیریت ما خارج است. ولی بخشی از آن نیز مربوط میشود به مدیریت منابع آب که برعهده ماست.
او افزود: باید به سمت کشاورزی دانشبنیان و کم آببر برویم. اگر کسی خواست گلخانه تاسیس کند خست به خرج ندهیم و تمام دستگاهها او را حمایت کنند؛ تا هم اشتغال ایجاد کنیم و هم امنیت غذایی. در تامین آب صنایع نیز باید از پساب و آب دریا استفاده کنیم. خوشبختانه طرح انتقال آب خلیج فارس به استان فارس در حال انجام است.
رحیمی همچنین در موضوع آب شرب نیز مدیریت چند مسئله را ضروری دانست. یکی هدر رفت آب که به گفته او هنگام انتقال میزان آن حتی تا ۳۵ درصد هم در بعضی نقاط میرسد و دیگری کاهش مصارف غیرضرور خانگی نظیر کولرهای آبی که میتوان به فکر جایگزینی مناسب برای آن بود.
استاندار فارس برای جبران اضافه مصرف برق نیز پیشنهاد کرد که با فرهنگسازی، شهروندان را به سمتی سوق دهیم که از امکان برق خورشیدی بهرهمند شده و علاوه بر کاهش هزینه برق بها و کمک به تامین برق، امکان کسب درآمد را نیز برای خود فراهم کنند.
استاندار فارس همچنین در جلسه شورای حفاظت از منابع آب استان با بیان اینکه امسال در مقایسه با سال گذشته بیش از ٥٠ درصد کاهش بارندگی در استان داشتیم گفت: این کاهش بارندگیها باعث گرمای زودهنگام هوا شده و به دنبال آن بحران و تنشهای آبی را در تابستان پیش رو شاهد خواهیم بود.
رحیمی، از مسئولان خواست تا ضمن مراقبت از آبهای سطحی و موجودی سدهایی که آب شرب را تأمین میکنند، مدیریت مصرف مشترکان، هوشمند سازی کنترهای کشاورزی، جلوگیری از کشتهای پر آب بر، حمایت از کشاورزی دانش بنیان و کشتهای گلخانهای را در اولویت کاری شان قرار دهند.
استاندار فارس گفت: در حال حاضر برای عبور از این بحران، دولت بیش از ٩ هزار میلیارد تومان اعتبار به استان فارس اختصاص داده است که با تامین و محقق شدن آن میتوان بخش عظیمی از پروژههای آبی را عملیاتی کرد تا شهرها و روستاهایی که دارای تنش آبی هستند از این وضعیت نجات بابند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست فارس، نسبت به مرگ جوجه فلامینگوهای تالاب بختگان به دلیل بی آبی ابراز نگرانی کرد.
حمید ظهرابی اعلام کرد که به دلیل بی آبی، خطر مرگ بالغ بر ۵ تا ۱۲ هزار جوجه فلامینگو را در بختگان تهدید میکند و در صورت وقوع این اتفاق، فارس شاهد بازخوردهای منفی خواهد بود.
از آنجا که یکی از دلایل مشکل تامین آب دریاچه بختگان، وجود زمینهای معتدد کشاورزی در بالادست این تالاب بینالمللی است، ظهرابی از استاندار فارس درخواست کرد تا اجازه دهد پیش از برداشت آب توسط کشاورزان، آب مورد نیاز به دریاچه بختگان وارد شود.
عنایت الله رحیمی، استاندار فارس نیز در پاسخ قول داد حداقل آب برای نجات فلامینگوها تامین شود.
رحیمی در ادامه با اشاره به تامین حقآبه بختگان در سال گذشته و اعتراض کشاورزان، گفت: یکبار گزارشی منتشر شد مبنی بر اینکه استاندار فارس به فلامینگوها اهمیت میدهد، ولی به تامین غذای مردم ناحیه بختگان خیر. درحالی که اگر آن آب به بختگان نمیرسید، خاک و نمکی که در هوا پخش میشد، زمینهای کشاورزی را نابود میکرد.
انتهای پیام/