قرآن کریم به صراحت اعلام می‌کند که شب قدر از هزار ماه بالاتر است؛ بنابراین این شب معادل بیش از ۸۰ سال است.

به گزارش خبرنگار حوزه قرآن و عترت  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، سید محسن میرباقری درباره عظمت شب قدر اظهار کرد: شب قدر، بزرگترین شب از شب‌های سال است و بالاترین فرصتی است که ما در اختیار داریم. قرآن کریم به صراحت اعلام می‌کند که این شب از هزار ماه بالاتر است؛ بنابراین این شب معادل بیش از ۸۰ سال است. در روایت امام صادق (ع)، وقتی از ایشان توضیحی می‌خواهند که چگونه یک شب می‌تواند از هزار ماه بالاتر باشد، امام فرمودند: عمل این شب از عمل هزار ماه بالاتر است.

وی افزود: بیاییم در این شب‌ها کار‌های سخت انجام دهیم. به عنوان مثال انسان خودش را کوچک کند و عذرخواهی کند. اگر کسی حقی برما دارد، در همین شب زنگ بزنیم و با عذرخواهی تلاش کنیم که ما را حلال کند. گذشت، کار سختی است. اگر انسان در دل خود کینه دارد، در این شب عزیز گذشت کرده که به اندازه هشتاد سال و بالاتر از هشتاد سال عمل کرده باشیم.

وی با اشاره به این که در این شب با خدا معامله کنیم، ادامه داد: گذشت، شاید کار سختی است، اما این سختی را به خاطر خدا به جان بخریم. بگوییم خدایا امشب، شب رحمت و لطف تو است. من هم لطف خود را شامل حال بندگان تو می‌کنم، از هرکسی که به من بدی کرده از او میگذرم. واقعا هم گذشت کنیم. وقتی با خدا معامله کردیم دیگر برنگردیم، به رخ طرف نکشیم و دل خود را پاک کنیم. گذشت را خدا دوست دارد. در آیه ۲۲ سوره نور در قرآن کریم آمده است: وَلْیَعْفُوا وَلْیَصْفَحُوا أَلَا تُحِبُّونَ أَنْ یَغْفِرَ اللَّهُ لَکُمْ.


بیشتر بخوانید


میرباقری درباره دعا‌هایی که می‌توان در این شب مطرح کرد، گفت: در این شب با ذکر و دعا اصلا از یاد خدا غافل نشویم. در این شب حتی یک نگاه یک لحظه‌ای حرام یا حتی شبهه ناک انجام ندهیم. شب از حلال‌ترین غذا‌ها تغذیه کنیم. در این شب برای خود و فرزندانمان دعا کنیم. البته حضرت زهرا (ع) عکس این موضوع عمل می‌کردند. امام حسن مجتبی (ع)  فرمودند: "دیدم شبی مادرم تا صبح به دعا مشغول است و برای دیگران و همسایگان دعا می‌کنند. صبح به ایشان گفتند که مادرجان چرا برای خودتان دعایی نکردید و اول برای همسایگان دعا کردید؟ فرمودند الجار قبل الدار"

وی ادامه داد: این اخلاق اسلامی است. اول به فکر دیگران بعد به فکر خودمان باشیم. برای نزدیکان، فرزندان، جامعه، کشور، رهبر و برای کسانی که خدمت به این آب و خاک می‌کنند، دعا کنیم. برای کسانی که به کشور امام زمان (عج) خدمت می‌کنند دعا کنید. بالاتر از همه، برای خود امام زمان (عج) خیلی دعا کنیم. چون این شب، شب امام زمان (عج) است و مقدرات ما را به او عرضه می‌کنند.

والاترین اعمالی که می‌توان در لیله القدر انجام داد/ امشب از خدا چه چیزی بخواهیم؟

وی با بیان گران بها بودن وقت در این شب گفت: این شب را بسیار مغتنم بشمارید. این شب دیگر شب بیهودگی نیست؛ که انسان سرگرم شود و فیلم تماشا کند. سرگرمی در این شب خیلی معنا ندارد. لحظه ها، لحظه‌های گران بها و طلایی است. مرحوم آیت الله بهجت فرموده اند، کاش وقت طلا می‌بود که انسان می‌توانست یک مقداری از آن را دور بیندازد. این جمله‌ای بود که مستقیما به من فرمودند.

وی با اشاره به محدود بودن وقت دنیا بیان کرد: وقت دنیا برای تدارک ابدیت انسان مومن محدود است. این شب را پاس بداریم و راز و نیاز با خداوند فراموش نشود. با اوخلوت کنیم و درخواست خیر از او داشته باشیم. آن چه را که واقعا نیاز داریم از خدا درخواست کنیم. آن چه را که نمی‌دانیم هم به او واگذار کنیم. هر مهمان حقی و احترامی گردن میزبان دارد. میزبان باید پذیرایی کند. ما آن چه را که می‌خواهیم، مانند نمک سفره است. غذای اصلی را او باید بدهد. منتظر باشیم. لطف خدا، انتظار فرج، حسن ظن به خدا که او حتما امشب از ما پذیرایی می‌کند، خودش بالاترین است.

وی در انتها تاکید کرد: خلاصه آن که شب قدر، شب با عظمتی است، شب نزول قرآن، شب تعیین مقدرات سالیانه ماست و شب نزول فرشتگان و روح القدس است که به محضر امام زمان (عج) سلام می‌کنند و نزول رحمت خدا در شب قدر تا طلوع فجر ادامه دارد. ما در محضر امام زمان (عج) بهره‌مند خواهیم بود. خیلی برای خود امام زمان (عج) و فرج او دعا کنیم. در شب اول قدر برای شب‌های بعد بخواهیم که خدا به ما کمک کند و توفیق درک شب‌های قدر را به ما عطا کند. در روایات فرموده اند اگر کسی حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیه را خوب بشناسد، به حق معرفت، شب قدر را درک کرده است.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار