به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مهاباد، احمد فرهمند مدیرعامل شرکت پتروشیمی مهاباد با بیان اینکه ۸۵ درصد از محصولات مجتمع پتروشیمی این شهرستان به بازارهای جهانی صادر میشود، اظهار کرد: از مجموع تولیدات این مجتمع حدود ۸۵ درصد صادر و ۱۵ درصد آن در صنایع داخل کشور مصرف میشود.
او با بیان اینکه با ایجاد صنایع پائین دستی میتوان با حفظ منابع و ثروت طبیعی کشور صاحب سود صادراتی به میزان ۱۰ برابر بیشتر شد، افزود: توسعه صادرات باید از خام فروشی به سمت تولید در صنایع پائین دستی و افزایش ارزش افزوده پیش رود تا ارزش صادرات کشور چند برابر شود و در رونق اقتصادی و صنعتی کشور نقش بیشتری داشته باشد.
مدیرعامل شرکت پتروشیمی مهاباد با اشاره به اینکه در این مجتمع ۲ محصول پلی اتیلن سبک خطی و بوتن- ۱ تولید میشود که قابلیت تنوع تا ۳۰ گرید را دارا است، اضافه کرد: امسال عمده مقصد صادرات پتروشیمی این شهرستان کشور چین بوده که بیشتر نقش واسط را داشته است.
او اذعان کرد: محصول این مجتمع علاوه بر چین به کشورهای آلمان، ترکیه، ازبکستان و هندوستان هم صادر شده است.
مدیرعامل شرکت پتروشیمی مهاباد با اشاره به کاربردهای مختلف صنایع پایین دستی در صنایع پزشکی، کشاورزی، لوازم خانگی و صنایع پلاستیکی گفت: با کاهش صادرات مواد خام و افزایش تولید و صادرات و توسعه صنایع پایین دستی، افزون بر قطع وابستگی و رفع نیازهای داخلی، تولیدات و صادرات کشور بیشتر بر اساس سیاستهای اقتصاد مقاومتی مورد تاکید رهبر معظم انقلاب و رئیسجمهوری منطبق خواهد شد.
فرهمند، با اعلام اینکه ایجاد صنایع پایین دستی میتواند سه تا چهار هزار شغل در منطقه ایجاد کند، تصریح کرد: توجه به تولید داخلی و بستر سازی برای تحقق این موضوع با بهره گیری از ظرفیتهای منطقهای امکان تحقق این هدف را ممکن میکند.
مجتمع پتروشیمی مهاباد به عنوان یکی از فعالترین مجتمعهای کشوری این حوزه، هماکنون با جهشی چشمگیر در تولید از مرز ظرفیت اسمی خود نیز فراتر رفته و به حدود ۳۴۵ هزار تن پلی اتیلن سبک خطی و سنگین و بوتن یک رسیده است که این میزان تولید خود را روانه بازارهای داخلی و خارجی میکند.
این مجتمع به عنوان بزرگترین واحد صنعتی آذربایجان غربی در سال ۱۳۹۵ با حضور رئیسجمهور به طور رسمی به بهره برداری رسید که با افتتاح آن فصل جدید از روند توسعه در مناطق محروم و کردنشین کشور در این دولت آغاز شد.
برای احداث این مجتمع عظیم در سال ۱۳۹۴ حدود ۱۲ هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری شده که شامل ۲۴۰ میلیون یورو سرمایه گذاری ارزی و سه هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال سرمایه گذاری ریالی است.
انتهای پیام / س خ