به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، کمال حیدری رئیس مرکز بهداشت اصفهان گفت: اگر بیش از ۷۰ درصد جامعه واکسن کرونا را دریافت کنند میتوان گفت که در برابر این ویروس مصونیت ایجاد شده است.
او با اشاره به سند ملی واکسیناسیون کرونا در کشور اظهار داشت: بر اساس این سند واکسیناسیون علیه کرونا در چهار مرحله اصلی تعریف شده که مرحله نخست شامل کارکنان خط مقدم مقابله با کرونا مانند کارکنان بیمارستان، اورژانس، سالمندان و جانبازان مستقر در آسایشگاه ها، کارکنان غسالخانه، داروخانه، آزمایشگاه و مراکز منتخب بهداشت، پزشکان، بهورزان، جانبازان، پاکبانان و بیماران خاص است.
حیدری بدون اشاره به تعداد کل واکسن کرونا که تاکنون در استان تزریق شده است، اضافه کرد: واکسیناسیون مخاطبان گروه یک در استان اصفهان تا ۹۰ درصد انجام و واکسیناسیون بیماران خاص نیز از هفته گذشته آغاز شد.
رییس مرکز بهداشت اصفهان با بیان اینکه تعداد واکسنهای وارد شده به کشور بهدلیل شرایط تحریم محدود است، بیان کرد: ما آمادگی کامل برای تزریق میزان زیاد واکسن بر اساس سند ملی را داریم و آموزشهای لازم در این زمینه داده شده است، اما سرعت این کار بستگی به تعداد واکسنی که در اختیار ما قرار میگیرد دارد.
حیدری با اشاره به اینکه مرحله دوم واکسیناسیون کرونا بر اساس سند ملی آغاز شده است، تصریح کرد: در این مرحله گروههای مختلف بیماران خاص و سالمندان واکسن کرونا را دریافت میکنند که کار واکسیناسیون گروه سنی بالای ۸۰ سال آغاز شده و تعداد آنها در استان اصفهان حدود ۷۷ هزار نفر است و پس از آن واکسیناسیون گروه ۷۵ تا ۸۰ سال از ۲ هفته آینده آغاز میشود.
او با بیان اینکه برای واکسیناسیون سالمندان آنها را به نوبت و بر اساس پروندهای که دارند دعوت میکنیم، اظهار داشت: قرار است سامانه و شماره تلفن جدیدی برای ثبت نام افرادی که پرونده الکترونیک سلامت در مراکز بهداشت ندارند، معرفی شود، اما در این فرصت اگر افراد به مراکز بهداشت مراجعه کنند میتوانند نسبت به ثبت مشخصات خود و تشکیل پرونده اقدام کنند.
رییس مرکز بهداشت اصفهان تاکید کرد که اگر افرادی در مراحل چهارگانه واکسیناسیون کرونا جا ماندند به مرور زمان شناسایی و برای واکسن زدن دعوت میشوند و به عبارتی کار " لکه گیری " بطور مداوم انجام میشود.
حیدری درباره نظارت بر روند واکسیناسیون کرونا و پیشگیری از تخلف، توضیح داد: بر اساس ساز و کار تعریف شده ابتدا هویت افراد بر اساس گروههای تعریف شده در سند ملی واکسیناسیون، شناسایی و مسجل میشود و سپس کار تزریق واکسن در محلهای مورد نظر با مسوولیت مدیریت سازمان یا انجمن مربوطه و با نظارت حراست آن نهاد انجام، ویالهای واکسن باقیمانده به حراست مجموعه تحویل و گزارشهای آن روزانه ارائه میشود.
حیدری ادامه داد: اگر موارد مشکوک یا تخطی از چارچوب اعلام شده برای واکسیناسیون مشاهده شود حراست مرکز بهداشت آن را در قالب گزارش محرمانه به سازمان بازرسی استان اعلام میکند تا آنها پیگیری و برخورد لازم را داشته باشند.
رئیس مرکز بهداشت اصفهان با اشاره به اجرای مرحله آزمایش بالینی واکسنهای تولید داخل شامل "کوو برکت "و "کرونا پاستور" در اصفهان، توضیح داد: برای واکسن مشترک ایران و کوبا تا کنون حدود پنج هزار داوطلب در استان اصفهان ثبت نام کردند که از بین آنها حدود سه هزار نفر واجد شرایط انتخاب میشوند.
حیدری با بیان اینکه تاکنون واکسن مشترک ایران و کوبا به ۸۰۰ نفر از داوطلبان در اصفهان تزریق شده است، افزود: مرحله آزمایشی واکسن کوو برکت نیز از این هفته در چهار مرکز در کلانشهر اصفهان آغاز شد و شرکت سازنده افراد داوطلب را برای این مرحله دعوت میکند.
حیدری با اشاره به اینکه ساز و کار ورود واکسن کرونا توسط بخش خصوصی و صنایع بزرگ هنوز بطور کامل تسهیل نشده، زیرا برخی کشورها فقط به دولتها واکسن کرونا تحویل میدهند، گفت: ۱۰ تا ۱۵ شرکت بزرگ در کشور تا کنون برای این کار مجوز دریافت کردند.
شدت بیماری کووید ۱۹ در اصفهان کاهش یافته است
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان همچنین با بیان اینکه از ابتدای شیوع ویروس کرونا در استان تاکنون حدود ۲۲۵ هزار بیمار مبتلا قطعی با نتیجه مثبت تست کرونا شناسایی شده است، افزود: از بین آنها چهار هزار و ۵۵۸ نفر جان باختند.
او با بیان اینکه در موج چهارم کرونا سه تا چهار هفته سختی را در اصفهان پشت سر گذاشتیم و شدت این موج بدتر از موجهای قبلی بود، افزود: هفته گذشته یعنی از دوم تا هشتم اردیبهشت بر اساس آمار موجود شدت بیماری کووید ۱۹ کاهشی شد و ۱۴ تا ۱۶ درصد از بیماران در اصفهان کاهش یافت که امید است این روند ادامه یابد.
حیدری با اشاره به اینکه روند نزولی آمار کرونا با وجود محدودیتهای کرونایی آنطور که باید، صورت نگرفت، اظهار داشت: تعداد بیماران بستری در بیمارستانها در اوج چهارم در استان تا ۲ هزار و ۵۰۰ تخت نیز رفت و اگر زیرساختهای قبلی را نداشتیم با بحران جدی مواجه میشدیم.
او با اشاره به تداوم اجرای طرح شهید سلیمانی، افزود: در این طرح برنامه ریزی لازم برای رهگیری وشناسایی بیماران مبتلا به کووید ۱۹ در حال انجام است و در صدد برنامه ریزی برای استفاده از ظرفیت بسیج در واکسیناسیون کرونا هستیم.
انتهای پیام/ی