به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، حسن ذبیحی مدیر شبکه بهداشت و درمان اردستان گفت: مرحله نخست عملیات جوندهکشی به صورت طعمهگذاری علیه مخزن بیماری سالک از ۳۱ فروردین آغاز شد و به مدت ۲ هفته در اردستان ادامه داشت.
او ادامه داد: در این مرحله با همکاری نیروهای بسیج و با ۲۴۰ نفر روز کار، در گسترهای به مساحت چهار هزار و ۵۰۰ هکتار شامل ۱۰ کانون عملیات مبارزه انجام شده است.
مدیر شبکه بهداشت و درمان اردستان بیان کرد: در راستای مبارزه همه جانبه با پشه سالک ۲ هزار و ۵۰۰ اسپری و قلم دافع حشرات در بین افراد ساکن در نقاط آلوده توزیع شد.
به گفته مدیر شبکه بهداشت و درمان اردستان، در مرحله نخست عملیات مبارزه افزون بر ۶۰ میلیون تومان سم خریداری شد و برای ادامه فعالیت در مرحلههای بعدی به ۲۵۰ میلیون تومان اعتبار دیگر نیاز است.
او با بیان اینکه بیماری سالک در فصل تابستان اوج مییابد، گفت: ابتلا به این بیماری در شهرستان اردستان از افزون بر ۹۸ مورد در سال ۹۸ به ۱۳۰ مورد در سال ۹۹ رسید.
ذبیحی بیان کرد: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و شبکه بهداشت و درمان اردستان از سال ۸۷ تاکنون چندین برنامه را برای کنترل سالک اجرا کرده اند.
سال گذشته از مجموع ۱۳۰ نفر مبتلایان به بیماری سالک در شهرستان اردستان، ۵۴ مورد در شهرهای اردستان، زواره و مهاباد و بقیه در روستاها بوده است.
مدیر شبکه بهداشت و درمان اردستان ۲۳ فروردین امسال در نشست کارگروه سلامت این شهرستان گفته بود: تخلیه نخالههای ساختمانی در اطراف شهرها و روستاها، جمعآوری نکردن فضولات حیوانی و رعایت نکردن ضوابط بهداشتی در نگهداری دام و طیور، رهاسازی غیربهداشتی و روباز فاضلاب، وجود مخروبهها در شهرها، روستا و نبود رسیدگی به این محلها، ساخت و ساز مسکن در نزدیکی کلونیها، مخزن سالک و ساخت خانههای ویلایی در باغها از چالشهای موجود درخصوص بیماری سالک است.
ذبیحی افزود: رفع ۳۱ کانون اصلی و فرعی ابتلای به بیماری سالک در این شهرستان نیازمند تدابیر ویژه از سوی نهادهای مربوط است.
انتهای پیام/ی