رییس اتحادیه میدان میوه و تره‌بار اصفهان گفت:سیب درختی موجود در سردخانه‌ها خیلی زیاد است و مقدار زیادی از میوه‌های دلال‌ها در انبار‌ها باقیمانده و در حال فاسد شدن است.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، اسماعیل نادری معاون بازرگانی سازمان صنعت، معدن و تجارت اصفهان با بیان اینکه مجموع میوه تنظیم بازار استان ۲ هزار و ۵۰۰ تن بود که همه آن توزیع شد افزود: مجموع میوه تنظیم بازار استان و کشور، معادل یک درصد مقداریست که توسط دلال‌ها و سودجویان احتکار شده است.

او  با اشاره به اینکه ستاد تنظیم بازار مسوولیتی در قبال فاسد شدن میوه‌های انبار شده توسط دلال‌ها و محتکران ندارد تصریح کرد: دلال‌ها در شرایطی که همزمان با آذر تا بهمن سال گذشته مردم نیاز به میوه داشتند، پرتقال را حتی با قیمت ۲۵ هزار تومان وارد بازار نکردند و نفروختند تا پیش از عید سود بیشتری به‌دست بیاورند.

نادری بدون اشاره به میزان و مقدار میوه احتکار شده در استان ادامه داد: در زمان حاضر که هوا گرم شده و تقاضا برای میوه‌های زمستانی کاهش پیدا کرده است کسانی که میوه‌ها را احتکار کردند، متضرر شدند.

او با بیان اینکه فاسد شدن میوه‌های انبار شده ربطی به ستاد تنظیم بازار ندارد خاطرنشان کرد: سودجویان بدنبال این بودند که میوه را با چند برابر قیمت بفروش برسانند، اما شیوع کرونا و بسته شدن مرز‌ها و کاهش صادرات آن‌ها را با مشکل مواجه کرد.

سیب درختی موجود در سردخانه‌های اصفهان، خیلی زیاد است

رییس اتحادیه میدان میوه و تره‌بار اصفهان با بیان اینکه ۲ نمونه بار در انبار‌ها وجود دارد اظهار داشت:مقداری از میوه‌های ستاد تنظیم بازار باقی مانده بود که در روز‌های اخیر به فروش رسید، اما سیب درختی موجود در سردخانه‌ها خیلی زیاد است و مقدار زیادی از میوه‌های دلال‌ها در انبار‌ها باقیمانده که در حال فاسد شدن است.

ناصر اطرج درباره احتمال فاسد شدن میوه در انبار‌ها افزود: دلال‌ها قصد داشتند میوه‌ها را در انبار‌ها نگه دارند و با چند برابر قیمت بفروش برسانند تا سود کلانی را به‌دست آورند.

او با بیان اینکه اطلاعی از میزان میوه باقیمانده در انبار‌ها ندارم و این موضوع را باید از سردخانه داران استان پرسید ادامه داد:باید همیشه بر اساس نیازسنجی و بازارسنجی، مازاد برداشت‌ها در زمان مناسب وارد انبار‌ها و سردخانه‌ها شود تا در پایان کار با کمبودی مواجه نشویم.

عضو هیات رییسه اتاق اصناف اصفهان با بیان اینکه یکسال سود و سال دیگر ضرر نصیب دلال‌ها می‌شود اضافه کرد: دلال‌ها نباید این میوه‌ها را نگه می‌داشتند که با این مشکل مواجه شوند.

اطرج بیان کرد: در زمان حاضر و با گرم شدن هوا و کاهش مصرف میوه‌های زمستانی، هیچ راه برای برون رفت از این مشکل وجود ندارد.

او  اظهار داشت: بیشترین بار باقیمانده در انبار‌های استان اصفهان سیب و پرتقال است و با ورود میوه‌های نظیر هندوانه، گرمک و طالبی مردم تمایلی به استفاده از میوه‌هایی نظیر سیب و پرتقال ندارند.

رییس اتحادیه میدان میوه و تره‌بار اصفهان یادآور شد: شیوع کرونا و برگزار نشدن مجالس مختلف شادی و عزا، مصرف میوه را با کاهش چشمگیری مواجه کرد.

او گفت: دلال‌ها و محتکران در شرایط کنونی راهی ندارند جز اینکه میوه‌ها را با قیمت پایین در بازار عرضه یا پس از فاسد شدن آن‌ها را در بیابان‌ها تخلیه کنند.

اطرج تاکید کرد: کاسب واقعی باید همیشه انصاف داشته باشد و حق و حقوق مردم را رعایت کند، اما امروزه یک عده‌ای با سوء استفاده از شرایط اقتصادی و با هدف کسب سود بیشتر، کالا‌های مورد نیاز مردم را احتکار می‌کنند و رزق مردم را از بین می‌برند.

۳۵ درصد سیب ورودی در سردخانه‌های استان موجود است

از سوی دیگر طبق برآورد مدیر یکی از سردخانه‌های اصفهان، حدود ۳۵ درصد سیب ورودی در سردخانه‌های استان موجود است.

امیر نصر  افزود: سیب درختی سمیرم و مناطق اطراف آن از مهر سال گذشته وارد انبار‌ها و سردخانه‌های استان شد و در شرایطی که باید از مهر تا اسفند سال گذشته به‌فروش می‌رسید، اما به‌دلیل کسادی بازار، بالا بودن قیمت تمام شده و کاهش صادرات، در انبار‌ها باقیماند.

به گفته وی، در زمان حاضر بازار داخلی سیب خیلی خراب است و هیچ خریداری ندارد.

نصر افزود: پرتقال تامسون شمال و پرتقال جیرفتی از بهمن تا اسفند سال گذشته وارد سردخانه‌های استان اصفهان شد، اما با توجه به وجود میوه‌های تنظیم بازاری، این میوه‌ها در انبار‌ها باقیمانده است.

او با بیان اینکه در زمان حاضر خریداری برای پرتقال موجود در انبار وجود ندارد خاطرنشان کرد: پرتقال تامسون شمال کیلویی ۱۲ هزار تومان خریداری شده، اما اکنون کیلویی پنج هزار تومان هم خریدار ندارد و در حال فاسد شدن است.

این سردخانه دار اصفهانی گفت: زمان عرضه و تقاضای پرتقال تمام شده است و صاحبان کالا با ضرر‌های هنگفتی مواجه شده‌اند.

او با بیان اینکه میوه تولیدی موجود در ایران مازاد مصرف است تصریح کرد: ۲۰ تا ۳۰ درصد میوه‌هایی تولیدی نظیر سیب و پرتقال، در کشور مصرف می‌شود و باید ۷۰ تا ۸۰ درصد آن صادر شود.

نصر اضافه کرد: مسوولان باید بستر صادرات را برای میوه‌های تولیدی در کشور فراهم کنند.

او ادامه داد: مقدار زیادی سیب زمینی از مهر و آبان سال گذشته در سردخانه و انبار‌های استان‌های اصفهان و چهارمحال و بختیاری توسط کشاورزان دپو شده و به‌دلیل افزایش تولید به‌فروش نرسیده است.

نصر گفت:قیمت تمام شده سیب زمینی برای کشاورز ۳ هزار و ۵۰۰ تومان است، اما الان هر کیلو گرم یک هزار تومان هم خریدار ندارد.

او اظهار داشت: صادرات سیب زمینی سال‌های گذشته به کشور‌های عراق، افغانستان و کشور‌های آسیای میانه انجام می‌شد، اما حالا صادرات خیلی کاهش پیدا کرده و کشاورزان مجبورند محصول خود را دور بریزند.

نصر ادامه داد: کشاورزان سال‌های گذشته مقداری از سیب زمینی‌ها را در خردادماه سال بعد برای کاشت استفاده می‌کردند، اما امسال توان اجاره زمین و کاشت آنرا ندارند ونمی‌توانند از آن به‌عنوان بذر هم استفاده کنند.

او در مورد پیاز موجود در انبار‌های استان اصفهان هم گفت: مهر و آبان سال گذشته مقدار کمی پیاز وارد سردخانه‌های استان شد و ۹۰ درصد این محصول به‌دلیل پایین بودن قیمت توسط کشاورزان دور ریخته شد و مقادیر موجود هم خریداری ندارد.

۹۵ درصد بار میوه پاییزه فروشندگان استان فروخته شده است

یکی از اعضای صنف میوه و تره بار اصفهان هم معتقد است که ۹۵ درصد بار میوه پاییزه فروشندگان استان فروخته شده و تنها پنج درصد آن به‌دلیل شیوع کرونا و تعطیلی مجالس، باقیمانده است.

احمد نصر  با بیان اینکه تعطیلی ۲ هفته‌ای اصناف هم تاثیر زیادی در باقیماندن میوه‌ها در انبار‌ها داشت اظهار داشت: کسانی که میوه‌ها را در سردخانه و انبار نگهداری کردند امیدوار بودند تا به سرمایه اولیه خود برسند، اما فقط ۱۰ درصد آن‌ها به پول خود رسیدند.

او ادامه داد: امسال هوا نسبت به سال گذشته ۱۰ روز زودتر گرم شد و میوه‌های نوبرانه نظیر گوجه سبز، گرمک، هندوانه و گیلاس وارد بازار شد و به همین دلیل مردم کمتر از سیب درختی، پرتقال و کیوی استقبال کردند.

نصر با بیان اینکه ماندن میوه‌ها در انبار دلیلی بر طمع و سودجویی بیشتر دلال‌ها محسوب نمی‌شود، گفت: ۵۰ درصد مشکل باقیماندن میوه‌ها در انبار مربوط به نوسان بازار به‌دلیل شیوع کرونا، ۳۰ درصد به‌دلیل گرم شدن زودتر هوا و ورود میوه‌های نوبرانه به بازار و ۲۰ درصد دیگر نیز مربوط به ریسک کردن دلال‌هاست.

 

انتهای پیام/ی

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۳۷ ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۰
با قیمت های نجومی میارن تو بازار بعد نمیگن احکتار شده و داره خراب میشه تو انبار