حسینی عضو گروه پژوهشی تولید و فرآوری گیاهان استراتژیک مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند، گفت:در سالهای اخیر با افزایش آگاهی و دانش مردم در خصوص تغذیه سالم، الگوی مصرف مواد غذایی در جامعه تغییر و به سمت استفاده از محصولات طبیعی سوق پیدا کرده است.
او افزود: افزایش مصرف و تولید محصولات کم کالری منجر به پیشگیری و کنترل چاقی، اضافه وزن، بیماریهای قلبی و عروقی، فشار خون بالا و دیابت میشود.
حسینی ادامه داد: یک سالی میشود که از عناب این محصول استراتژیک فرآوردهای ناب به نام مربای پروبیوتیک وکم کالری استحصال وتولید میشود.
عضو گروه پژوهشی تولید و فرآوری گیاهان استراتژیک مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی بیان کرد: در تولید این مربا به جای استفاده از شیرین کنندههای مصنوعی مانند شکر، سیکالمات، ساخارین و آسپارتام از چاشنی شیرین عناب استفاده میشود.
حسینی عضو گروه پژوهشی تولید و فرآوری گیاهان استراتژیک مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی گفت: استفاده موثر از گیاهان دارویی بومی استان در رژیم غذایی افراد مستعد ابتلا به دیابت و بیماریهای ناشی از رژیم غذایی پر کالری و تولید محصول فرآسودمند به منظور کنترل و عدم پیشرفت این بیماریها از اهداف اصلی این مجتمع است.
او افزود :در طب سنتی چین نیز از میوه گیاه عناب جهت درمان یا کنترل بیماری دیابت بهره میبرند؛ ترکیبات اتری موجود در پودر عناب عامل مهار کنندهای در افزایش قند خون است ومی تواند مقادیر پارامترهای بیوشیمیایی مانند قند خون، اوره، کراتینین، کلسترول سرم، تریگلیسیرید سرم، HDL و LDL را به طور قابل توجهی به سطح نرمال نزدیک کند.
بیشتر بخوانید
عضو گروه پژوهشی تولید و فرآوری گیاهان استراتژیک مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی ادامه داد: استفاده از ترکیبات پروبیوتیک در تولید محصولات غذایی علاوه بر داشتن اثرات مفید بر کاهش فاکتورهای خطر بیماریهای قلبی- عروقی و پوکی استخوان به ارتقاء سلامت افراد در جامعه نیزکمک میکند.
حسینی تصریح کرد: در طرح تولید مربای پری بیوتیک و کم کالری عناب ازگیاهان دارویی بومی مانند عناب و نوعی صمغ بومی استفاده شده است.
انتهای پیام/ک