به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قم،محمود سیجانی رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قم با اشاره به این که ستاد تسهیل و رفع موانع تولید استان امسال ۱۸ سیاست و برنامه اجرایی را برای خود در نظر گرفته است گفت: یکی از این برنامهها احیای ۳۵ واحد صنعتی راکد و غیرفعال خواهد بود، ضمن آن که افتتاح طرحهای مهم، اجرای طرح توسعه واحدهای موجود و همچنین بهره برداری از پروژههای با پیشرفت فیزیکی بیش از ۶۰ درصد نیز در سال ۱۴۰۰ در دستور کار است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قم با بیان این که عملیاتی کردن نهضت ساخت داخل با هدف صرفه جویی ارزی در واردات از دیگر سیاستهای این ستاد است تصریح کرد: پیش بینی امسال آن است که ۹۰ میلیون دلار صرفه جویی ارزی در استان و در بخش صنعت با تداوم نهضت ساخت داخل محقق شود.
سیجانی در عین حال افزود: هدفگذاری امسال برای پرداخت تسهیلات بانکی رونق تولید در بخشهای مختلف، یک هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان است که ۷۷ درصد آن در بخش صنعت، ۱۴ درصد در بخش گردشگری و ۹ درصد نیز در بخش کشاورزی پرداخت خواهد شد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قم ادامه داد: تأمین و رفع مشکل مواد اولیه برخی واحدهای تولیدی، احیای ۱۰ معدن راکد در استان در قالب شورای معادن استان، تسریع در صدور مجوزهای سرمایه گذاری و کوتاه شدن فرآیند آن، تأمین زیرساختهای لازم در شهرکهای صنعتی استان در کنار توسعه نواحی صنعتی طغرود، قاهان، دستجرد، لنگرود، منطقه صنعتی نیزار و شهرک صنعتی ثامن از دیگر سیاستها و برنامههای اجرایی ستاد تسهیل و رفع موانع تولید استان در سال ۱۴۰۰ خواهد بود.
او اضافه کرد: استان قم در ماههای اخیر شاهد انعقاد و امضای برخی تفاهم نامهها با نهادهایی مانند ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بوده است که تسریع در روند اجرای این تفاهم نامهها در دستور کار سال ۱۴۰۰ قرار دارد، ضمن آن که پیگیری احداث کارخانه تولید پارچه چادر مشکی به عنوان یک پروژه مهم و شاخص استانی از جمله مفاد این تفاهم نامه هاست که امسال اجرایی میشود.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قم، ساماندهی مناطق نمونه گردشگری استان مانند طرلاب و فرودگاه، طایقان، کهک، حوض سلطان و مجموعه توریستی گنبد نمکی را از دیگر سیاستها و برنامههای ستاد تسهیل و رفع موانع تولید استان در سال جاری عنوان کرد و یادآور شد: پیگیری حل مشکل اسناد مالکیت خانههای روستایی به منظور ایجاد اقامتگاههای بوم گردی روستایی و همچنین پیگیری تأمین مالی زیرساختهای پروژههای گردشگری به مبلغ ۴۰ میلیارد تومان از محل اعتبارات استانی و ملی هم از دیگر سیاستها و برنامههای سال جاری است.
سیجانی یکی دیگر از برنامههای تسهیل و رفع موانع تولید را راه اندازی سامانه الکترونیکی ستاد تسهیل و رفع موانع تولید عنوان کرد و بیان داشت: مقرر شده است تا از ابتدای اردیبهشت ماه امسال، درخواستهای فعالان اقتصادی صرفا از طریق سامانه Tashil.stsm.ir ثبت شود، البته فعلا درخواستهای مربوط به رونق تولید از این قاعده مُستثناست.
او ادامه داد: بنابراین باید گفت علاوه بر لزوم ثبت الکترونیکی درخواست ها، ارزیابی این تقاضاها نیز بر اساس همین سامانه و بر اساس ارجاع به دستگاههای استانی و یا ملی خواهد بود.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قم افزود: تاکنون نمایندگان دستگاههای اجرایی استان، آموزشهای لازم برای استفاده از این سامانه را گذرانده اند، ضمن آن که میز خدمتی به همین منظور در سازمان صمت استان تشکیل شده تا علاوه بر ارائه راهنماییهای لازم در مراکز شبانه روزی فوریتهای بررسی مشکلات واحدهای تولیدی و طرحهای سرمایه گذاری در استان، این میز هم بتواند آموزشها و راهنماییهای لازم را در این موضوع به متقاضیان داشته باشد.
سیجانی همچنین تصریح کرد: بر اساس راه اندازی این سامانه از ابتدای اردیبهشت ماه جاری، تقاضاها و درخواستهای غیرالکترونیکی دارای اعتبار و ضمانت اجرایی نخواهد بود.
رئیس سازمان صنعت ،معدن وتجارت استان قم در پایان سخنان خود یادآور شد: ستاد استانی تسهیل و رفع موانع تولید و کارگروههای زیرمجموعه آن امسال نیز همانند سال گذشته جلسات منظم و بازدیدهای میدانی خود را همراه با افتتاح و بهره برداری از واحدهای مختلف صنعتی، کشاورزی و یا گردشگری در در دستور کار خواهد داشت.
انتهای پیام/ح