به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه، انشاالله کولانی مدیرکل منابع طبیعی استان کرمانشاه با اشاره به اینکه یک میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار جنگل و مرتع در استان وجود دارد گفت : حدود ۶۰۰ هزار هکتار آن را جنگل به ویژه از نوع بلوط تشکیل میدهد و حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار را نیز مرتع تشکیل میدهد.
او گفت : خشکسالی امسال تأثیرات بسیاری بر جنگلها و مراتع خواهد داشت و از طرفی چنانچه به جنگلها و مراتع نیز توجه نشود سبب خشکسالی خواهند شد، زیرا ارتباط متقابلی بین این دو موضوع وجود دارد.
کولانی افزود: در استان کرمانشاه سالانه حدود ۲۷۰ هزار تن به ارزش ۳۰۰ میلیارد تومان علوفه تولید میشود و حدود ۶۹ هزار خانوار به صورت مستقیم به طور مستقیم از مراتع امرار معاش میکنند.
او با اشاره به اینکه هر هکتار جنگل اکسیژن ۱۰ نفر را در سال تولید میکند افزود: هر هکتار جنگل ۶۸/۵ تن گرد و غبار را در خود جذب میکند و بین ۲۰۰ تا ۵۰۰ مترمکعب آب در خود ذخیره میکند و مراتعی که دارای پوشش گیاهی بیشتری هستند نسبت به مراتعی که عاری از پوشش هستند ۴۰ برابر آب را در خود نفوذ میدهند.
کولانی با اشاره به برنامه یکساله بومسازگان زاگرس یا مدیریت جامع حفاظت از منابع طبیعی ادامه داد : محور نخست این برنامهها حفاظت از منابع طبیعی است.
او با بیان اینکه ۲۵۰ نقطه بحرانی از نظر آتشسوزی در منابع طبیعی شناسایی شده است گفت: امکانات و تجهیزاتی برای اطفای حریق با استفاده از اعتبارات ملی و استانی خریداری شد.
کولانی با اشاره به اینکه امسال عدم رطوبت سبب خشکی زودرس علوفهها و وقوع چند فقره آتشسوزی شده است گفت: افزایش آتشسوزیها به توجه و دقت مردم بستگی دارد و چنانچه در لحظات اولیه توسط مردم محلی اطفا شود خسارت کمتر میشود .
انتهای پیام/د