به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، روز قدس نماد وحدت و اراده مسلمانان برای حمایت از مردم ستمدیده فلسطین است و شهید حاجقاسم سلیمانی را باید یکی از چهرههای شاخصی دانست که بیش از ۲۰ سال از عمر خود را به صورت مشخص صرف توانمندسازی جبهه مقاومت و الگودهی به جوانان امت اسلامی برای رهایی ملت مظلوم فلسطین و احقاق حقوق آنان کرد. در آستانه روز قدس مروری کردهایم بر مواضع و اظهارنظرهای سردار شهید حاجقاسم سلیمانی درباره قدس و مساله فلسطین. همچنین در گزارش امروز سخنان چهرههای محور مقاومت درباره تلاشهای حاجقاسم برای آزادی قدس را بازخوانی کردهایم.
بیشتربخوانید
فلسطین را تنها نمیگذاریم
نگاه سردار سلیمانی به فلسطین کاملا اعتقادی است. این حقیقت بهخوبی در نامه فرمانده پیشین سپاه قدس در مهر ۹۸ در جواب ابوخالد، فرمانده کل گردانهای عزالدین قسام فلسطین آشکار است. او در این نامه دفاع از فلسطین را مصداق واقعی دفاع از اسلام و قرآن عنوان کرد و نوشت: «هرکس ندای شما را بشنود و به یاری شما نشتابد مسلمان نیست.» از همین رو، براساس دیدگاه اعتقادی سردار شهید سلیمانی در دنیای امروز بهویژه در گسترهای که مسلمانان جهان زیست میکنند، یکی از شاخصههای مسلمانی حمایت از مردم فلسطین است و کسی که به کمک مردم ستمدیده این سرزمین نشتابد، جزو مسلمانان به حساب نمیآید. او در این نامه خط کلی محور مقاومت و در راس آن ایران اسلامی را نیز بهخوبی مشخص و عنوان میکند: «به همه اطمینان دهید که ایران اسلامی هر میزان هم که فشارها افزایش یابد و محاصرهاش تنگتر شود، فلسطین این نگین جهان اسلام، قبله اول مسلمانان و محل معراج رسول خدا (ص) را تنها نخواهد گذاشت.» ناصر ابوشریف، نماینده جنبش جهاد اسلامی فلسطین در مراسم رونمایی از نشریه الکترونیکی «فتیه الاقصی» در دی ۹۸ که در آستانه روز «غزه؛ نماد مقاومت» و سالروز شکست رژیم صهیونیستی در برابر حماسه مقاومین غزه در فرهنگسرای ملل برگزار شد، عنوان کرد: «شهید حاجقاسم سلیمانی مساله فلسطین را نهتنها یک موضوع سیاسی و امنیتی میدانستند، بلکه مهمتر از آن نگاهش به فلسطین عبادی بود.» وی در همینباره میگوید: «روزی به همراه جمعی از فلسطینیان در خدمت حاجقاسم بودیم، ایشان گفت: «فلسطین در واقع نوعی قسیم بهشت و جهنم است و در آخرت اگر کسی درباره فلسطین تلاشی کرده باشد، میتواند امیدوار به ورود به بهشت باشد.»
مرد میدان قدس
علاوهبر نگاه اعتقادی سردار سلیمانی به فلسطین، خطر اسرائیل به عنوان یک مقوله سیاسی و امنیتی، مورد توجه فرمانده پیشین نیروی قدس بود. تدبیر و تلاش حاجقاسم سلیمانی در رهبری محور مقاومت باعث شد که رزمندگان فلسطینی در ژوئن ۲۰۱۴ (خرداد ۱۳۹۳)، متجاوزان صهیونیست را طی ۵۲ روز از پای درآورده بودند، در آبان ۹۷، صهیونیستها را فقط ظرف کمتر از ۴۸ ساعت از پای درآوردند و در آن مقطع، سران رژیم صهیونیستی درخواست آتشبس به مقاومت فلسطین دادند. در همین زمینه، رهبر معظم انقلاب، در تاریخ ۱۸ دی ۹۸ در دیدار مردم قم، با اشاره به نقش حاجقاسم سلیمانی در تقویت مقاومت مردم فلسطین در برابر دشمن صهیونیستی، اظهار داشتند: «آمریکاییها در مورد فلسطین طرح و نقشهشان این بود که قضیه فلسطین را به فراموشی بسپرند؛ فلسطینیها را در حالت ضعف نگه دارند که جرات نکنند دم از مبارزه بزنند. این مرد، دست فلسطینیها را پُر کرد؛ کاری کرد که یک منطقه کوچک، یک وجب جا مثل نوار غزه، در مقابل رژیم صهیونیستی با آن همه ادعا میایستد، کاری و بلایی سرِ آنها میآورد که آنها سر ۴۸ ساعت میگویند آقا بیایید آتشبس بدهید؛ اینها را حاجقاسم سلیمانی کرد.»
حضور در بیخ گوش صهیونیستها
مسؤولان حماس و فرماندهان گردانهای شهید عزالدین قسام و فرماندهی سرایا (گردانهای جهاد اسلامی) در غزه، بارها از نقش حاجقاسم در یاری رساندن به مقاومت فلسطین در نبرد با صهیونیستها سخن گفتند. احمد عبدالهادی، یکی از رهبران حماس و نماینده این جنبش در لبنان، پس از شهادت حاجقاسم در مصاحبهای گفت: «سردار شهید حاجقاسم سلیمانی، فرمانده سپاه قدس بارها به نوار غزه سفر کرده بود و در ایجاد خطوط دفاعی مشارکت داشت.»
حسین امیرعبداللهیان، دستیار ویژه رئیس مجلس در امور بینالملل با اشاره به نقش شهید سپهبد حاجقاسم سلیمانی در پیروزیهای محور مقاومت بر دشمن صهیونیستی، اظهار کرد: «دسترسیهای سردار سلیمانی، تیم ایشان و نیروهای مقاومت در داخل سرزمینهای اشغالی تا داخل اتاقخواب مقامات ارشد رژیم صهیونیستی بود و این موضوعی نیست که بعد از شهادت سردار سلیمانی متوقف شده باشد، یعنی جانشینان ایشان و افراد دیگری در حوزه مقاومت که برای امنیت منطقه و امنیت جمهوری اسلامی و آرامش در جهان اسلام دغدغه جدی دارند، همین رویه را دنبال میکنند.»
امیرعبداللهیان تصریح کرد: «اینکه گفته میشود رژیم صهیونیستی از درون در حال اضمحلال است، ناشی از دسترسیهایی است که برای محور مقاومت و جمهوری اسلامی وجود دارد و این یک بلوف سیاسی نیست.»
براساس روایت همرزمان سردار سلیمانی، مرزهای سوریه و اسرائیل زیر پوتینهای او بود. حضور وی، نیروی قدس و مدافعان حرم در سوریه به عنوان منطقهای ویژه، جریان مقاومت را به عنوان یکی از بازوهای اصلی جهان اسلام در برابر اسرائیل مطرح کرد.
گذشته از این، از ابتدای ناآرامیها در سوریه، غربیها تصور میکردند که نظام سوریه بهراحتی ساقط میشود و همچنین اسرائیل و حامیان غربی او بر این باور بودند که با سقوط دولت بشار اسد، یکی از نظامهای حامی مردم فلسطین از سر راه برداشته خواهد شد، اما حضور مستشاری ایران و همچنین تدبیر سردار سلیمانی باعث شد که این برنامه شوم تحقق پیدا نکند و گذشته از این، با توجه به تقویت نیروی رزمی سوریه و همچنین راهاندازی بسیج عمومی در این کشور باعث ناکامی نیروهای داعش و همچنین عناصر آشوبطلب مورد حمایت غربیها شد. طبعا متعاقب چنین حمایتی، اسرائیل که بیش از همه از حضور یک سوریه قدرتمند احساس خطر میکرد، به تشدید حملات ایذایی خود علیه این کشور افزود و البته در بسیاری از مواقع نیز با مقابله به مثل سوریه مواجه شد.
افزایش بنیه نظامی سوریه البته نیازمند اقدامات دیگری از سوی گروه مستشاری ایران بود. نیرویی که علاوهبر داشتن آموزشهای نظامی مناسب، از نظر عقیدتی نیز آبدیده بود. تشکیل و سازماندهی تیپ فاطمیون و بعدها لشکر فاطمیون، براساس همین ضرورت بود. حضور حماسی این لشکر در جبهه بسیار تاثیرگذار بود و در عین حال شهدای زیادی نیز تقدیم خط دفاع از حریم حرم شد.
روایتهای فراوانی از حضور این نیروها نقل شده که نمونه کوچکی از آن در کتاب ابوباران، از انتشارات خط مقدم و به خاطرهگویی مصطفی نجیب، به رشته تحریر درآمد. براساس مشاهدات نجیب و دیگر یاران لشکر فاطمیون، سردار سلیمانی به هدایت جنگ از اتاق عملیات بسنده نمیکرد، بلکه مثل سایر نیروها در خط مقدم حضور داشت و به عبارتی در نبردهای شام، مرزهای اسرائیل زیر پای حاجقاسم بود.
مدرسه مقاومت
سردار سلیمانی در سخنانی که در سال ۹۰ و در جمع پیشکسوتان جهاد و شهادت ایراد کرد، اظهار کرد: «وقتی سال ۲۰۰۰ اتفاق افتاد و اسرائیل از جنوب لبنان فرار کرد، حادثه بعدی، عقبنشینی از غزه بود. به طوری که خاخامهای یهودی با گریه از غزه عقبنشینی کردند. پس ثمره عقبنشینی از لبنان، عقبنشینی از غزه شد و ثمره پایداری در جنگ ۳۳ روزه، پیروزی دیگری در داخل غزه و در جنگ ۲۲ روزه بود. این اتفاقها در کنار مرزهای مصر افتاد.»
به گفته دبیرکل جنبش جهاد اسلامی، شهر قدس اشغالی همیشه در قلب سردار سلیمانی قرار داشت و در تمامی نبردهایی که شهید سلیمانی در منطقه در آن حضور داشت، قطبنمای آن جنگ قدس بود؛ چراکه هدف حفظ مقاومت است.
ناصر ابوشریف نیز با اشاره به آخرین دیدار خود با شهید سلیمانی اظهار کرد: «حاجقاسم همواره بر اهمیت دفاع از مردم مظلوم فلسطین تاکید داشت و در آخرین دیدارش به ما گفت که فلسطین بزرگترین مسؤولیتی است که بر گردن ما نهاده شده و در آخرت اولین چیزی که از ما خواهند پرسید، درباره دفاع از مردم مظلوم فلسطین در برابر اسرائیل است.»
خالد القدومی، نماینده جنبش حماس در تهران هم در گفتگو با روزنامه «صبحنو» میگوید؛ حاجقاسم مبتکر ایجاد «مدرسه مقاومت» در منطقه بود؛ مدرسهای که با نشاندادن راه درست، نقش فزایندهای در مواجهه مشترک ملتها و جهان اسلام با رژیم صهیونیستی و نجات ملت فلسطین دارد. شخصیت حاجقاسم زمانی به این مرحله رسید که راه سخت مبارزه صهیونیستی را در پیش گرفت و آن را ادامه داد و از زوایای مختلف در اندیشه این مبارزه بود.
سیدالشهدای قدس
سردار سپهبد شهید حاجقاسم سلیمانی، فرماندهای نبود که صرفا از اتاق خود عملیاتها را رهبری کند. او مدام در خط مقدم جبهه نبرد علیه معاندان جهان اسلام حضور داشت و از این بابت کشورهای منطقه مدیون او هستند.
در ناکامی بزرگ صهیونیستها در جنگ ۳۳ روزه با حزبا... لبنان، سردار سلیمانی، شهید عماد مغنیه و سید حسن نصرا... نقش بسیار مهمی را ایفا کردند و فرمانده سپاه قدس در این نبرد حضور میدانی داشت. بخشهای کوچکی از این حماسه بزرگ در اولین مصاحبه تلویزیونی سردار سلیمانی در بهمن ۹۸ پخش شد. سردار سلیمانی که به شهادت رسید، تازه زمان افشای اقدامات فرمانده نیروی قدس در غزه بود. تحرکات و فعالیتهایی که این بار از زبان مقامات فلسطینی در سخنرانی مختلف بیان شد.
اسامه حمدان، عضو ارشد جنبش مقاومت اسلامی حماس بر همراهی لحظه به لحظه شهید سلیمانی با مقاومت فلسطین تاکید کرد و احمد عبدالهادی، عضو دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی و نماینده جنبش حماس در لبنان هم از سفرهای مکرر سلیمانی به غزه و طراحی نقشه دفاع در برابر اسرائیل گفت. اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس نیز در مراسم تشییع پیکر سردار شهید سلیمانی و همرزمانش در تهران اظهار کرد: «فرمانده شهید سلیمانی همه زندگی خود را در حمایت و پشتیبانی از فلسطین گذاشت و اعلام میکنم این فرمانده بزرگ شهید قدس است.»
شاید بتوان مهمترین اقدام سردار سلیمانی در جنگ ۲۲ روزه را رساندن تسلیحات به فلسطینیها و شکست محاصره غزه عنوان کرد.
زیاد النخاله، دبیرکل جهاد اسلامی فلسطین در این رابطه گفت: «قدرت و امکاناتی که امروز غزه به آن دست یافته است، نتیجه تلاشهای بزرگ شهید سلیمانی است. گام راهبردی سردار سلیمانی با ارسال موشکها و اسلحهها به نوار غزه آغاز شد. این مساله شبیه یک معجزه بود و از نظر فنی و امنیتی و امکانپذیر بودن بسیار سخت بود، اما انجام شد. سردار سلیمانی شخصا در این مسیر تلاش کرد، به کشورهای متعدد سفر کرد، برای رساندن این سلاحها برنامهریزی و مقدمهچینی کرد و واقعا این سلاحها به غزه رسید. سلاحهایی که سردار سلیمانی به نوار غزه رساند، با همان موشکها راه برای بمباران تلآویو باز شد.»
این موشکها از سوریه به فلسطین منتقل شد و البته فلسطینیها با حضور سردار سلیمانی توانستند از لحاظ کیفی تغییرات عمدهای در موشکها بهوجود آورند و حتی توانستند چند کارخانه تولید موشک در غزه تأسیس کنند.
اقدام دیگر شهید سلیمانی در جنگ ۲۲ روزه ساخت تونل بود. احمد عبدالهادی، عضو دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی در همین رابطه گفت: «اندیشه احداث تونل در زیر زمین غزه که امروز بیش از ۳۶۰ کیلومتر در آن تونل احداث شده و صهیونیستها این را بهخوبی میفهمند، از طرف دو نفر، یکی فرمانده شهید یعنی عماد مغنیه و دوم حاجقاسم سلیمانی مطرح شد.»
این حمایتها باعث شد که پس از شهادت سردار سلیمانی، گروههای فلسطینی از جمله فتح و حماس در بیانیههای مختلف، ترور سردار مقاومت را محکوم کردند و تسلیت گفتند. عباس زکی، عضو کمیته مرکزی فتح قاسم سلیمانی را «چهگوارای خاورمیانه» نامید و گفت: «این ترور پیامدهای خطرناکی برای منطقه دارد.» همچنین گروههای مختلف فلسطینی مانند الجبهه الشعبیه، حماس، جهاد اسلامی، لجان المقاومه، الساعقه، المقاومه الشعبیه، المجاهدین، الاحرار و جبهه مبارزه مردمی نیز مراسم بزرگداشت سردار سلیمانی برگزار کردند.
منبع: روزنامه جام جم
انتهای پیام/